Ухвала
від 12.04.2024 по справі 760/9845/23
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/9845/23

Провадження №2/760/5289/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 квітня 2024 року м. Київ

Солом`янський районний суд міста Києва

у складі головуючого - судді Аксьонової Н.М.

з участю секретаря судового засідання Тодосюк Г.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2 ,

представника відповідача - адвоката Басараб Н.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про оспорювання батьківства та виключення з актового запису відомостей про батьківство,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Солом`янського районного суду м. Києва з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), у якому просить виключити відомості про ОСОБА_1 як батька ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з актового запису №287 від 27 січня 2012 року у книзі реєстрації народжень відділу реєстрації актів цивільного стану Солом`янського районного управління юстиції у м. Києві, стягнути з відповідача судові витрати.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04 травня 2023 року для розгляду зазначеної справи визначено головуючого суддю Митрофанову А.О.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 18 травня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, визначено проводити у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

14 серпня 2023 року ОСОБА_2 звернулась до суду із зустрічною позовною заявою до ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Служб ау справах дітей Солом`янської районної у місті Києві державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав, у якій просила позбавити ОСОБА_1 батьківських прав відносно неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ухвали суду від 24 серпня 2023 року, залишеної без змін постановою Київського апеляційного суду від 01 грудня 2023 року, зустрічну позовну заяву було повернуто особі, яка її подала.

Ухвалою від 24 серпня 2023 року у справі призначено молекулярно-генетичну експертизу, а провадження у справі зупинено на час проведення експертизи.

07 лютого 2024 року до суду надійшов висновок експерта №103-220-2023 від 22 січня 2024 року.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу справи між суддями від 08 лютого 2024 року визначено для розгляду цієї справи головуючого суддю Аксьонову Н.М.

Ухвалою суду від 15 лютого 2024 року справу було поновлено провадження у справі.

У підготовчому засіданні 12 квітня 2024 року позивачем ОСОБА_1 було заявлено усне клопотання про залишення його позовної заяви без розгляду.

Відповідач ОСОБА_2 та її представник - адвокат Басараб Н.В. в підготовчому засіданні не заперечували проти залишення позовної заяви без розгляду, однак зазначили, що буде подано заяву про розподіл судових витрат в порядку ч.8 ст.141 ЦПК України.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) в підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце підготовчого засідання повідомлявся належним чином, однак, подав до суду клопотання, в якому просив проводити розгляд справи без участі третьої особи.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

За положеннями ст.13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи, що залишення позову без розгляду на підставі заяви позивача є диспозитивним правом позивача, і залишення позову без розгляду не порушує права сторін, суд вважає за можливе задовольнити заяву позивача, та залишити позов без розгляду.

Керуючись статтями 13, 49, 200, 257, 259, 353 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про оспорювання батьківства та виключення з актового запису відомостей про батьківство - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, особа, позов якої залишено без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її підписання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя Солом`янського районного

суду міста Києва Н.М. Аксьонова

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118796863
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —760/9845/23

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Постанова від 01.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Митрофанова А. О.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Митрофанова А. О.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Митрофанова А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні