Ухвала
від 05.04.2024 по справі 442/8323/23
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/8323/23

Провадження № 2/442/171/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 квітня 2024 року суддя Дрогобицького міськрайонного суду Медведик Л.О., розглянувши матеріали справи за позовом ТзОВ «Фінанс Консалтинг Захід» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в :

У провадженні Дрогобицького міськрайонного суду перебуває вказана вище цивільна справа.

08.03.2024 року відкрито провадження у даній справі, постановлено здійснювати розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін, призначено судове засідання на 05.04.2024 року о 12:00 год та надано сторонам строк для подання заяв по суті справи.

Представник відповідача адвокат Шемеляк Г.Т. 20.03.2024 року оподала зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до ТзОВ «Фінанс Консалтинг Захід» про визнання недійсними договорів.

Дослідивши зміст зустрічної позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Коло питань, які вирішуються у підготовчому засіданні, визначено положеннями ст. 197 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема: 1) у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; 2) вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; 3) вирішує заяви та клопотання учасників справи; 4) встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; 5) встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення; 6) здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Частиною 1 ст. 193 ЦПК України встановлено, що відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Згідно з ч. 1 ст. 194 ЦПК України зустрічна позовна заява повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Суд установив, що зустрічна позовна заява подана до суду з додержанням вимог, викладених у ст. 175, 177 ЦПК України. Розгляд вказаної справи віднесений до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної підсудності Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області. Також не встановлено підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом (ч. 3 ст. 193 ЦПК України).

Зі змісту зустрічної позовної заяви та змісту первісного позову вбачається, що обидва позови виникають з одних правовідносин, відтак суд доходить висновку, що ці позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, у зв`язку з чим зустрічний позов слід прийняти до спільного розгляду з первісним позовом та вимоги за зустрічним позовом слід об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Керуючись ст. 189, 193, 194, 197, 198, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ТзОВ «Фінанс Консалтинг Захід» про визнання недійсними договорів.

Зустрічний позов ОСОБА_1 до ТзОВ «Фінанс Консалтинг Захід» про визнання недійсними договорів прийняти до спільного розгляду з первісним позовом ТзОВ «Фінанс Консалтинг Захід» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом та присвоїти об`єднаній цивільній справі №442/8323/23, провадження № 2/442/171/2024.

Здійснити перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження, замінивши судове засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Підготовче засідання призначити на 13 травня 2024 року о 10 год 30 хв.

Вручити відповідачу за зустрічним позовом копію зустрічної позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу за зустрічним позовом п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення цієї ухвали для надіслання (надання) до суду відзиву із доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу за зустрічним позовом.

Роз`яснити відповідачу за зустрічним позовом, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу за зустрічним позовом строк п`ять днів з дня отримання відзиву для надіслання (надання) до суду відповіді на відзив із доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, міркування і аргументи позивача щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу за зустрічним позовом.

Встановити відповідачу за зустрічним позовом строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив для надіслання (надання) до суду заперечення із доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, міркування і аргументи відповідача щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів позивачу за зустрічним позовом.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя Медведик Л.О.

СудДрогобицький міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118201449
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —442/8323/23

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Медведик Л. О.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Медведик Л. О.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Медведик Л. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Павлів З. С.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Павлів З. С.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Павлів З. С.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Павлів З. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні