Ухвала
від 08.04.2024 по справі 549/162/24
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №549/162/24

Провадження №2/549/81/24

УХВАЛА

08 квітня 2024 року суддя Чорнухинського районного суду Полтавської області Глущенко Н.М., розглянувши позовну заяву Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Гадяцьке лісове господарство» до ОСОБА_1 , Чорнухинської територіальної громади Лубенського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору товариство з обмеженою відповідальністю «Баришівська зернова компанія» про визнання недійсним та скасування розпорядження Чорнухинської районної державної адміністрації Полтавської області №24 від 24.01.2006 року, скасування запису про державну реєстрацію права приватної власності та повернення земельної ділянки,

У С Т А Н О В И В:

03 квітня 2024 року до Чорнухинського районного суду Полтавської області надійшла позовна заява Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Гадяцьке лісове господарство» до ОСОБА_1 , Чорнухинської територіальної громади Лубенського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ТОВ «Баришівська зернова компанія» про визнання недійсним та скасування розпорядження Чорнухинської районної державної адміністрації Полтавської області №24 від 24.01.2006 року, скасування запису про державну реєстрацію права приватної власності та повернення земельної ділянки.

Суддя, вивчивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, вважає, що позовну заяву слід залишити без руху з наступних підстав.

У пред`явленій позовній заяві позивачем у порушення вимог п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України не зазначено: відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету усіх учасників справи.

Відповідност. 175 ЦПК України, у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Позовна заява повинна містити:

1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору;

7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

У разі пред`явлення позову особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, в заяві повинні бути зазначені підстави такого звернення.

У позовній заяві можуть бути вказані й інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору.

Згідност. 177 ЦПК Українипозивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Згідно акту про втрату документів або перепідшивання справи, відсутність вкладень або порушень цілісності пошкодження конверта (пакування) від 03.04.2024 року, зазначено, що під час розкриття конверта (пакета), надісланого Державним спеціалізованим господарськими підприємством «Ліси України» в особі філії «Гадяцьке лісове господарство» не виявилося вказаних у додатку документів, а саме: п.15 копія планово-картографічних матеріалів лісовпорядкування ( копія проекту організації розвитку лісового господарства Вороньківського лісництва таксаційний опис, поквартальні підсумки розподілу земель лісогосподарського призначення) за 2009 рік. Додатки для другого примірника позовної заяви, та зовсім відсутні примірники з додатками для решти сторін у справі.

В порушення зазначених вимог, позивачем не додано копій позовної заяви з додатками для відповідачів та решти документів, які вказані в додатку.

Крім цього не вказана дата подачі позовної заяви.

В матеріалах справи є дві квитанції про направлення поштового відправлення для ОСОБА_1 та ТОВ «Баришівська зернова компанія», проте немає підтвердження того, що це саме позовні заяви з додатками. При цьому квитанція про направлення документів для Чорнухинської територіальної громади в матеріалах позову відсутня.

Згідно ізст. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на зазначені недоліки позовної заяви її необхідно залишити без руху, а позивачунадати строк для їх усунення, шляхом подання копій позовної заяви з додатками та решту копій документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.175,177,185,259-261 ЦПК України, суддя,

ухвалив :

Позовну заяву Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Гадяцьке лісове господарство» до ОСОБА_1 , Чорнухинської територіальної громади Лубенського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору товариство з обмеженою відповідальністю «Баришівська зернова компанія» про визнання недійсним та скасування розпорядження Чорнухинської районної державної адміністрації Полтавської області №24 від 24.01.2006 року, скасування запису про державну реєстрацію права приватної власності та повернення земельної ділянки залишити без руху.

Надати позивачу строк п`ять днів з дня отримання копії даної ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

Роз`яснити позивачу, що у разі усунення недоліків у вказаний строк, заява буде вважатись поданою в день первісного її подання до суду.

У разі невиконання ухвали суду у зазначений строк, заяву буде визнано неподаною та повернуто позивачу зі всіма доданими документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М.Глущенко

СудЧорнухинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118221985
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —549/162/24

Ухвала від 26.08.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні