Ухвала
від 09.07.2024 по справі 549/162/24
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №549/162/24

Провадження №2/549/81/24

У Х В А Л А

09 липня 2024 року Чорнухинський районний суд Полтавської області

в складі: головуючого судді Глущенко Н.М.

за участю секретаря Зуб Р.В.

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому судовому засіданні матеріали цивільної справи за позовом Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Гадяцьке лісове господарство» до ОСОБА_2 , Чорнухинської територіальної громади Лубенського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору товариство з обмеженою відповідальністю «Баришівська зернова компанія» про визнання недійсним та скасування розпорядження Чорнухинської районної державної адміністрації Полтавської області №24 від 24.01.2006 року, скасування запису про державну реєстрацію права приватної власності та повернення земельної ділянки,

У С Т А Н О В И В :

В провадженні Чорнухинського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Гадяцьке лісове господарство» до ОСОБА_2 , Чорнухинської територіальної громади Лубенського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору товариство з обмеженою відповідальністю «Баришівська зернова компанія» про визнання недійсним та скасування розпорядження Чорнухинської районної державної адміністрації Полтавської області №24 від 24.01.2006 року, скасування запису про державну реєстрацію права приватної власності та повернення земельної ділянки.

09 липня 2024 року від представника третьої особи ТОВ «Баришівська зернова компанія» адвоката Костюченко П.О. надійшло клопотання про залучення до участі в цивільній справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог Лубенську районну державну адміністрацію Полтавської області.

Представник позивача адвокат Жага Е.Г. в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, проти задовлення клопотання про залучення третьої особи не заперечував.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася.

Представник Чорнухинської селищної ради Лубенського району Полтавської області в судове засідання не з`явився, надав на адресу суду заяву в якій просив провести судове засідання призначене на 09.07.2024 року без участі їх представника.

Представник ТОВ «Баришівська зернова компанія» в судове засідання не з`явився, надав до суду заяву, в якій просив розглянути заяву без його участі.

Враховуючи, те що позивачем заявлено вимогу про визнання незаконним та скасування розпорядження голови Чорнухинської районної державної адміністрації Полтавської області правонаступником якої є Лубенська районна державна адміністрація Полтавської області є необхідність залучення Лубенської РДА Полтавської області, оскільки рішення у справі може вплинути на її права або обов`язки.

Відповідно до вимог ч.1 ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

В силу з п.2 ч.2ст.198 ЦПК Україниу зв`язку з залучення до участі у справі третьої особи підготовче засідання підлягає відкладенню.

Керуючись ст.53 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі за позовом Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Гадяцьке лісове господарство» до ОСОБА_2 , Чорнухинської територіальної громади Лубенського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору товариство з обмеженою відповідальністю «Баришівська зернова компанія» про визнання недійсним та скасування розпорядження Чорнухинської районної державної адміністрації Полтавської області №24 від 24.01.2006 року, скасування запису про державну реєстрацію права приватної власності та повернення земельної ділянки в якості третьої особи на стороні відповідачів, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Лубенську районну державну адміністрацію Полтавської області м.Лубни площа Академіка Олексія Бекетова, 19 Полтавської області, код ЄДРПОУ 04057422.

Відкластипідготовче судове засіданняпо справі на 10 год. 30 хв. 01 серпня 2024 року у приміщенні Чорнухинського районного суду Полтавської області за адресою: смт.Чорнухи вул.Стовпова,12 Полтавської області.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову. У зазначений строк третя особа має право надіслати суду пояснення на позовну заяву, які повинні відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують пояснення на позовну заяву.

Роз`яснити третій особі, що вона має право: 1)ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; 2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; 3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; 5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; 6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Повідомити учасників, що отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, можливо на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб адресою: https://court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та апеляційному оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 09.07.2024 о 13.30.

Суддя Н.М.Глущенко

СудЧорнухинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення09.07.2024
Оприлюднено15.07.2024
Номер документу120287952
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —549/162/24

Ухвала від 26.08.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні