Ухвала
від 09.04.2024 по справі 205/12275/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

09.04.2024 Єдиний унікальний номер 205/12275/23

Єдиний унікальний номер № 205/12275/23

Провадження № 2з/205/255/24

УХВАЛА

09 квітня 2024 року м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Басова Н.В., ознайомившись з матеріалами клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Забари Альони Володимирівни про витребування доказів по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства «ІНТЕРКОРП КОРН ПРОСЕССІНГ ІНДАСТРІ» про визнання наказу незаконним та стягнення різниці у заробітній платі за час простою з урахуванням індексу інфляції,

ВСТАНОВИВ:

14 листопада 2023 року до Ленінського районного суду міста Дніпропетровська надійшла вищезазначена позовна заява, у якій позивач просив визнати наказ № 15 від 02 березня 2022 року «Про зупинення виробничої діяльності підприємства у зв`язку з введення воєнного стану та території України» в частині встановлення ОСОБА_1 простою; стягнути з ПрАТ «ІНТЕРКОРП КОРН ПРОСЕССІНГ ІНДАСТРІ» на користь ОСОБА_1 різницю у заробітній платі за час простою з урахуванням індексу інфляції.

Ухвалою Ленінського районного суду міста Дніпропетровська від 24 листопада 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою Ленінськогорайонного судуміста Дніпропетровськавід 12березня 2024року заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Забари А.В. про витребування доказів задоволено частково. Витребувано в ГУ ДПС у Дніпропетровській області інформацію про те, чи подавалась звітність ПрАТ «ІНТЕРКОРП КОРН ПРОСЕССІНГ ІНДАСТРІ» з ПДФО та ЄСВ за період з 01 січня 2022 року по 01 червня 2023 року. В іншій частині заяви відмовлено.

19 березня 2024 року до суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Забари А.В. про витребування в ПрАТ «ІНТЕРКОРП КОРН ПРОСЕССІНГ ІНДАСТРІ» наступних доказів:

-повідомлення про оголошення простою та докази доведення такого повідомлення до відома позивача;

-докази доведення до відома позивача тексту наказу про оголошення простою.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Виходячи з оцінки обґрунтованості доводів представника позивача щодо необхідності витребування доказів, з урахуванням наявності зв`язку між доказами, які представник позивача просить витребувати та предметом позову, суд доходить висновку про наявність підстав для витребування зазначених доказів у відповідача.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 76, 84 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Забари Альони Володимирівни про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) до приватного акціонерного товариства «ІНТЕРКОРП КОРН ПРОСЕССІНГ ІНДАСТРІ» (код ЄДРПОУ: 32616426, місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, буд. 120) про визнання наказу незаконним та стягнення різниці у заробітній платі за час простою з урахуванням індексу інфляції задовольнити.

Зобов`язати приватне акціонерне товариство «ІНТЕРКОРП КОРН ПРОСЕССІНГ ІНДАСТРІ» (код ЄДРПОУ: 32616426, місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, буд. 120) у строк до 22 квітня 2024 року надати суду належним чином засвідчені копії:

- повідомлення про оголошення простою та докази доведення такого повідомлення до відома позивача;

- докази проведення до відома позивача тексту наказу про оголошення простою.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Басова

.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118275169
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання наказу незаконним та стягнення різниці у заробітній платі за час простою з урахуванням індексу інфляції

Судовий реєстр по справі —205/12275/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні