Ухвала
від 12.04.2024 по справі 242/1207/23
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №242/1207/23

Провадження №2/242/16/24

У Х В А Л А

прийняття до провадження

12 квітня 2024 року суддя Селидівського міського суду Донецької області Черков В.Г., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Статіва Олена Володимирівна, до Ворошиловської районної у місті Донецьку ради про визнання права власності в порядку спадкування,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулась до Селидівського міського суду Донецької області з позовом до ОСОБА_2 про стягнення аліментів у зв`язку з продовженням навчання.

Ухвалою судді Селидівського міського суду Донецької області Хацько Н.О. від 24.08.2023 року відкрито провадження по справі та призначено до підготовчого засідання.

Ухвалою Селидівського міського суду Донецької області від 19.09.2023 року зупинено провадження в цивільній справі № 242/1207/23 за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Статіва Олена Володимирівна, до Ворошиловської районної у місті Донецьку ради про визнання права власності в порядку спадкування, до залучення до участі у справі правонаступника ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11.04.2024 року, справу № 242/1207/23 передано на розгляд судді Селидівського міського суду Донецької області Черкову В.Г.

Згідно ч.12ст.33ЦПК Україниу разізміни складусуду настадії підготовчогопровадження розглядсправи починаєтьсяспочатку,за виняткомвипадків,передбачених цимКодексом.У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Враховуючи положення ст.ст.19, 274 ЦПК України, суд вважає, що справа повинна бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суду відповідної технічної можливості.

Статтю 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободвстановлено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

За таких обставин, враховуючи необхідність забезпечення права учасників судового процесу на доступ до правосуддя, дотримання розумних строків розгляду справи в суді, з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає доцільним проведення дистанційного судового провадження в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасників судового розгляду за допомогою програмного забезпечення "Easycon".

Відповідно до ч.1 ст.254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи, те, що на стадії підготовчого засідання провадження по справі було зупинено та на теперішній час відсутнє клопотання учасників справи про його поновлення та повідомлень про усунення обставин, що викликали його зупинення, суддя дійшов висновку, прийняти цивільну справу до свого провадження та зупинити провадження по справі.

Керуючись ст.ст.19,33,175, 177, 187, 260, 274, 277 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти дорозгляду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Статіва Олена Володимирівна, до Ворошиловської районної у місті Донецьку ради про визнання права власності в порядку спадкування.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Зупинити провадження в цивільній справі № 242/1207/23 за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Статіва Олена Володимирівна, до Ворошиловської районної у місті Донецьку ради про визнання права власності в порядку спадкування, до залучення до участі у справі правонаступника ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала в частині зупинення провадження може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом пятнадцяти днів із дня проголошення ухвали. Особи, які беруть участь у справі, але не були присутніми у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом пятнадцяти днів зі дня отримання копії ухвали.

Суддя

СудСелидівський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118308315
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —242/1207/23

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні