Ухвала
від 12.03.2024 по справі 490/8052/21
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 490/8052/21

н\п 2/490/138/2024

Центральний районний суд м. Миколаєва

У Х В А Л А

12березня 2024 року м. Миколаїв

Центральний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого судді Шолох Л.М.,

при секретарі Хоменко Д.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду у м. Миколаєві справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Миколаївська міська рада, Управління державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Адміральський Будинок, про зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

У жовтні 2021 року до Центрального районного суду м. Миколаєва надійшов даний позов, у якому позивач просив суд, ухвалити рішення, яким:

зобов`язати ОСОБА_2 за власні кошти привести фасадну частину стіни квартири АДРЕСА_1 , яка межує з квартирою АДРЕСА_2 , до первісного стану, а саме демонтувати балконний блок дверей та відновити віконний проріз;

стягнути з ОСОБА_2 судові витрати.

Ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва від 09.11.2021 року позовну заяву залишено без руху та надано строк для усунення виявлених недоліків.

Ухвалою суду від 01.12.2021 року справу призначено до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 24.07.2023 року витребувано у ОСОБА_2 належним чином засвідчені копії документів (актуальні та строк дії яких закінчився) на право виконання будівельних робіт за адресою АДРЕСА_1 , у Управління державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради копії документів (актуальні та строк дії яких закінчився) щодо наявності у ОСОБА_2 права виконувати будівельні роботи за адресою АДРЕСА_1 .

У судове засідання з`явилися відповідач ОСОБА_2 та її представник адвокат Федоринський В.М. Позивач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився подав до суду заяву у якій просив розглядати справу за його відсутності. Також просив витребувати з Управління державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради документи щодо об`єкту будівництва за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідач та його представник заперечували щодо задоволення такого клопотання оскільки вважають його безпідставним.

З урахуваннямвищевикладеного тавраховуючи характерспірних правовідносин,з метоюповного з`ясуванняобставин справи,які маютьзначення длявирішення справи,суд вважаєза необхідневитребувати у Управління державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради документи зазначені у клопотанні позивача.

Відповідно до частини першої статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

З огляду на необхідність витребування документу, про який зазначено вище, слухання справи слід відкласти на 03.07.2024 року на 10 год. 00 хв.

Керуючись статтями 84, 260, 261, 353 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Витребувати у Управління державногоархітектурно-будівельногоконтролю Миколаївськоїміської радиналежним чиномзавірені копіїдокументиз додатками (за наявності) стосовно об`єкту будівництва за адресою: АДРЕСА_1 , а саме належним чином засвідчені копії (за наявності):

протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 96 КУпАП;

припису про усунення порушення вимог законодавства в сфері містобудівної діяльності;

припису про зупинення підготовчих та будівельних робіт;

акту складеного за результатами проведення позапланового заходу державного нагляду щодо дотримання законодавства в сфері містобудівної діяльності;

довідку про передачу у користування забудовнику земельної ділянки;

довідку про погодження архітектурного та містобудівного рішення;

містобудівних умов та обмеження;

заяви про видачу містобудівних умов та обмежень;

договорів та наказів про призначення архітекторів та головних інженерів проекту;

заяви та пояснення ОСОБА_2 ;

заяви та пояснення ОСОБА_1 ;

робочих проектів;

звітів інструментального обстеження та оцінки технічного стану.

Роз`яснити, що згідно частинами сьомої та восьмою статті 84 ЦПК України, особа, яка не має можливості подати доказ, який витребовує суд, або не має можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Витребувані документи надати до Центрального районного суду м. Миколаєва (поштова адреса: м. Миколаїв, вул. Декабристів, 41/12, інд. 54020, inbox@ct.mk.court.gov.ua, тел. (0512) 53-30-70).

У зв`язку із великим навантаженням відкласти підготовче судове засідання на 03 липня 2024 року на 10 год. 00 хв.

Ухвалу направити сторонам по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Шолох

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118323297
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —490/8052/21

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 09.11.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні