Ухвала
від 16.04.2024 по справі 243/6735/20
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 1-в/243/73/2024

Номер справи 243/6735/20

УХВАЛА

про звільнення від призначеного покарання з випробуванням

після закінчення іспитового строку

«16» квітня 2024 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

Головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю:

- секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

- прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, продовженням строку дії воєнного стану в Україні, відповідно до Рішення зборів суддів Слов`янського міськрайонного суду Донецької області № 6 від 05 травня 2022 року поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів на підставі Наказу № 29-к «Про впровадження дистанційної роботи Слов`янського міськрайонного суду Донецької області» від 10 травня 2022 року, Подання начальника Відділу № 12 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку стосовно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Слов`янська Донецької області, українця, громадянина України, з повною середньою освітою, офіційно не працевлаштованого, не одруженого, має на утриманні неповнолітню дитину, являється інвалідом третьої групи, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

До Слов`янського міськрайонного суду Донецької області звернувся начальник Відділу № 12 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях з Поданням про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку засудженого ОСОБА_5 . Подання мотивоване тим, що ОСОБА_5 засуджений Вироком Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 24 березня 2021 року за ст. 121 ч. 1 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років. На підставі ст.ст. 75, 76 КК України ОСОБА_5 звільнений від відбування покарання з випробуванням на строк три роки та на нього судом у відповідності до ст. 76 КК України були покладені обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

06 травня 2021 року з Слов`янського міськрайонного суду Донецької області до Відділу № 12 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях надійшло на виконання Розпорядження та копія Вироку суду відносно ОСОБА_5 .

Вирок набрав законної сили 26 квітня 2021 року прийнятий до виконання Відділом № 12 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях 06 травня 2021 року, заведена Особова справа № 57/2021.

12 травня 2021 року засудженому ОСОБА_5 під підпис були роз`яснені порядок та умови відбування покарання з випробуванням, про що ним була заповнена підписка, роз`яснені обов`язки, покладені на нього судом на підставі статті 76 Кримінального кодексу України, а саме: - періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; - повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; - виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою; - не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Роз`яснені вимоги частини 3 статті 164 Кримінально-виконавчого кодексу України, винесено постанову про встановлення днів явки на реєстрацію 9 разів на квартал, тобто перший, другий та третій вівторок кожного місяця.

07 грудня 2021 року встановлено, що відповідно до динамічних факторів ОСОБА_5 має низький рівень вчинення повторного кримінального правопорушення. Згідно наказу МЮУ № 272/5 від 29 січня 2019 року рекомендована періодичність встановлення днів явки на реєстрацію має середню інтенсивність контрольних заходів та складає 1-2 рази на місяць, тому засудженому було змінено кількість явок на реєстрацію на один раз на місяць, тобто перший вівторок кожного місяця.

ОСОБА_5 попереджений, якщо він на протязі іспитового строку не виконує обов`язки, встановлені Кримінально виконавчим кодексом, ЗУ «Про пробацію», а також покладені на нього судом, або систематично вчинятиме правопорушення, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації вносить до суду подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного судом покарання у виді 5 років позбавлення волі. Також засудженого ОСОБА_5 було попереджене про наслідки скоєння нового злочину на підставі частини 3 статті 78 КК України.

Вимоги статті 76 КК України та частини 3 статті 164 Кримінально-виконавчого кодексу України засуджений виконав повністю.

ОСОБА_5 до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень після суду не притягувався. До кримінальної відповідальності за вчинення нового злочину не притягувався. За місцем мешкання характеризується задовільно. Заходи, передбачені індивідуальним планом роботи з суб`єктами пробації, ОСОБА_5 виконав в повному обсязі. ОСОБА_5 було визначено вид пробаційної програми «Подолання агресивної поведінки», оцінка проходження пробаційної програми визначається, як середня.

Іспитовий строк закінчився 25 березня 2024 року.

Представник Відділу № 12 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях ОСОБА_6 у судове засідання не з`явилася, хоча належним чином була повідомлена про дату, час та місце розгляду справи. На адресу суду надійшла Заява в якій вона просить суд задовольнити Подання та розглянути справу без її участі.

Засуджений ОСОБА_5 у судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи. На адресу суду надійшла Заява в якій він просить суд задовольнити Подання та розглянути справу без його участі.

Прокурор у судовому засіданні проти задоволення Подання не заперечував, зазначивши, що засуджений своєю поведінкою довів виправлення, виконав покладені на нього судом обов`язки та в період іспитового строку до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався.

Суд, заслухавши прокурора, дослідивши матеріали справи, вважає, що Подання підлягає задоволенню.

ОСОБА_5 , засуджений Вироком Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 24 березня 2021 року за ст. 121 ч. 1 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років. На підставі ст.ст. 75, 76 КК України ОСОБА_5 звільнений від відбування покарання з випробуванням на строк три роки та на нього судом у відповідності до ст. 76 КК України були покладені обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

Як вбачається з Подання начальника Відділу № 12 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях засуджений ОСОБА_5 до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень після суду не притягувався. До кримінальної відповідальності за вчинення нового злочину не притягувався. За місцем мешкання характеризується задовільно. Заходи, передбачені індивідуальним планом роботи з суб`єктами пробації, ОСОБА_5 виконав в повному обсязі. ОСОБА_5 було визначено вид пробаційної програми «Подолання агресивної поведінки», оцінка проходження пробаційної програми визначається, як середня. Іспитовий строк закінчився 25 березня 2024 року.

За таких обставин суд приходить до висновку, що Подання обґрунтоване та підлягає задоволенню, оскільки іспитовий строк закінчився, засуджений ОСОБА_5 своєю поведінкою довів виправлення, виконав покладені на нього судом обов`язки та в період іспитового строку до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався.

На підставі викладеного, ч.1 ст.78 КК України, ч.2 ст.165 КВК України, керуючись ст.ст. 372, 537, 539 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Подання начальника Відділу № 12 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно ОСОБА_4 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Слов`янська Донецької області, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , від покарання призначеного Вироком Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 24 березня 2021 року за ст. 121 ч. 1 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років. На підставі ст.ст. 75, 76 КК України засуджений від відбування покарання був звільнений з випробуванням на строк три роки - у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвалу може бути оскаржено до Судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Дніпровського апеляційного суду через Слов`янський міськрайонний суд Донецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом семи днів з дня її проголошення. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Ухвалу постановлено, складено та підписано в нарадчій кімнаті складом суду, який розглянув справу.

Головуючий: суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118372518
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —243/6735/20

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Вирок від 24.03.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 25.01.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 25.01.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 30.11.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 30.11.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 17.11.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Залізняк Р. М.

Ухвала від 05.11.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Залізняк Р. М.

Ухвала від 27.10.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 02.10.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні