Ухвала
від 18.04.2024 по справі 348/2691/23
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа №348/2691/23

18 квітня 2024 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

в складіголовуючого-судді: Міськевич О.Я.

з участю секретаря судового засідання: Скоблей О.В.

розглянувши в порядку загального позовного провадження в приміщенні Надвірнянського районного суду питання про виправлення описки в ухвалі Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 16.02.2024 по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Пасічнянської сільської ради, про скасування державної реєстрації земельної ділянки,-

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 , Пасічнянської сільської ради, про скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Ухвалою Надвірнянського районного судуІвано-Франківськоїобласті від 16.02.2024 по даній справі відмовлено у задоволенні клопотання відповідача ОСОБА_2 про об`єднання в одне провадження цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Пасічнянської сільської ради, про скасуваннядержавної реєстраціїземельної ділянки, та цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою.

Однак в ухвалі суду від 16.02.2024 було допущено описки, а саме: у вступній та описовій частинах ухвали помилково зазначено процесуальний статус представника Пасічнянської сільської ради Калинюка М.М. як представника третьої особи, замість правильного представника відповідача. Також в абзаці першому резолютивної частини ухвали суду після слів «У задоволенні» помилково пропущено слово «клопотання».

Відповідно до ч. 2 ст. 269 ЦПК України питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Суд, перевіривши матеріали справи вважає, дійшов наступного висновку.

Відповідно до вимог ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Судом встановлено, що позивачем ОСОБА_3 пред`явлено позов до відповідачів ОСОБА_2 , Пасічнянської сільської ради, про скасування державної реєстрації земельної ділянки, що підтверджується даними позовної заяви (а.с. 19-23).

Однак в ухвалі суду від 16.02.2024 було допущено описки, а саме: у вступній та описовій частинах ухвали помилково зазначено процесуальний статус представника Пасічнянської сільської ради Калинюка М.М. як представника третьої особи, замість правильного представника відповідача. Також в абзаці першому резолютивної частини ухвали суду після слів «У задоволенні» та перед словами «відповідача ОСОБА_2 » помилково пропущено слово «клопотання».

Дані описки є механічними, на суть ухвали не впливають, не змінюють її змісту.

Враховуючи викладене суд дійшов висновку, що допущені описки необхідно виправити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 247, 258, 260, 261, 269, 353 ЦПК України суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Виправити описки в ухвалі Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 16.02.2024 по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Пасічнянської сільської ради, про скасування державної реєстрації земельної ділянки.

У вступній та описовій частинах ухвали суду правильно вказати процесуальний статус учасника справи представника Пасічнянської сільської ради Калинюка М.М. як представника відповідача, замість неправильного представника третьої особи.

В абзаці першому резолютивної частини ухвали суду після слів «У задоволенні» та перед словами «відповідача ОСОБА_2 » вказати пропущене слово «клопотання».

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду.

Суддя Міськевич О.Я.

СудНадвірнянський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118478722
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —348/2691/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні