Ухвала
від 19.04.2024 по справі 297/1252/24
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/1252/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залучення до участі у справі у якості третьої особи

19.04.2024 м. Берегове

Берегівський районний суд Закарпатської області в особі головуючого МИХАЙЛИШИН В. М. , за участю секретаря Балега Ю.О., розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Колотуха Олексія Михайловича до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖАЙВОРОНОК-ПАЧІРТА», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЛАКТИКА-БЕРЕГОВО», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖАЙВОРОНОК-ПЛЮС», про встановлення факту проживання однією сім`єю, встановлення факту спільно набутого майна подружжя, визнання права власності на частину спільного сумісного майна,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Берегівського районного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Колотуха Олексія Михайловича до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖАЙВОРОНОК-ПАЧІРТА», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЛАКТИКА-БЕРЕГОВО», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖАЙВОРОНОК-ПЛЮС», про встановлення факту проживання однією сім`єю, встановлення факту спільно набутого майна подружжя, визнання права власності на частину спільного сумісного майна.

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) в особі представника адвоката Колотуха О.М. (м. Ужгород, пл. Корятовича, 17/8, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 ) звернулась до Берегівського районного суду Закарпатської області із позовною заявою до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТОВ «ЖАЙВОРОНОК-ПАЧІРТА» (м. Берегове, вул. Шевченка, 121, Закарпатської області, код ЄДРПОУ 37391036), ТОВ «ГАЛАКТИКА-БЕРЕГОВО» (м. Берегове, вул. Мужайська, 101, Закарпатської області, код ЄДРПОУ 38068657), ТОВ «ЖАЙВОРОНОК-ПЛЮС» (м. Берегове, вул. Шевченка, 112, Закарпатської області, код ЄДРПОУ 39676099), про встановлення факту проживання однією сім`єю, встановлення факту спільно набутого майна подружжя, визнання права власності на частину спільного сумісного майна.

Ухвалою Берегівського районного суду Закарпатської області 12.03.2024 року провадження у зазначеній справі було відкрито та призначено справу до підготовчого засідання.

28 березня 2024 року Берегівським районним судом Закарпатської області отримано клопотання представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Колотуха О.М. про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору та збільшення розміру позовних вимог. Зокрема, представник позивача просив залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВЕРД», власником і засновником якого був ОСОБА_4 .. У зв`язку з наведеним, позовні вимоги слід збільшити та з поміж іншого: встановити, що майно набуте у період спільного проживання ОСОБА_1 та ОСОБА_4 однією сім`єю чоловіка та жінки, в тому числі частка розміром 25% номінальною вартістю 1000,00 гривень в статутному капіталі ТОВ «ВЕРД», код 45289873, зареєстрованого в ЄДР юридичних осіб 20 липня 2023 року належить ОСОБА_4 та ОСОБА_1 на праві спільної сумісної власності; визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 , право власності на 1/2 частину спільного сумісного майна з ОСОБА_4 , а саме на, в тому числі: частку розміром 25% номінальною вартістю 1000,00 гривень в статутному капіталі ТОВ «ВЕРД», код 45289873, зареєстрованого в ЄДР юридичних осіб 20 липня 2023 року.

Позивачка ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_5 в підготовче засідання не з`явились, про місце, дату і час розгляду справи були повідомлені належним чином. При цьому, представником було подано заяву про проведення підготовчого засідання без їх участі, позовні вимоги підтримав.

Відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явились. Про місце, дату і час розгляду справи були повідомлені належним чином. Відзив на позовну заяву не подали. При цьому, представником відповідачки ОСОБА_2 адвокатом Колотуха І.О. було подано заяву про визнання позовних вимог та проведення розгляду справи без його участі. Відповідачем ОСОБА_3 було подано заяву про проведення розгляду справи за матеріалами наявними у справі.

Представник третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТОВ «ЖАЙВОРОНОК-ПАЧІРТА», ТОВ «ГАЛАКТИКА-БЕРЕГОВО», ТОВ «ЖАЙВОРОНОК-ПЛЮС» в підготовче засідання не з`явився. Про місце, дату і час підготовчого засідання був повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 49 ЦПК України, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Судом встановлено, що зі змісту клопотання представника позивача вбачається, що позивачка ОСОБА_1 просить збільшити позовні вимоги, зокрема щодо визнання спільним сумісним майном та права власності у частці ТОВ «ВЕРД».

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору та збільшення розміру позовних вимог є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись п. 2 ч. 2 ст. 49, ч. 1ст. 53 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Колотуха Олексія Михайловича про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору та збільшення розміру позовних вимог задовольнити.

Залучити до участі у справі № 297/1252/24 за позовною заявою ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Колотуха Олексія Михайловича до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖАЙВОРОНОК-ПАЧІРТА», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЛАКТИКА-БЕРЕГОВО», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖАЙВОРОНОК-ПЛЮС», про встановлення факту проживання однією сім`єю, встановлення факту спільно набутого майна подружжя, визнання права власності на частину спільного сумісного майна, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВЕРД».

Продовжити розгляд справи за позовною заявою ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Колотуха Олексія Михайловича до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖАЙВОРОНОК-ПАЧІРТА», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЛАКТИКА-БЕРЕГОВО», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖАЙВОРОНОК-ПЛЮС», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВЕРД», про встановлення факту проживання однією сім`єю, встановлення факту спільно набутого майна подружжя, визнання права власності на частину спільного сумісного майна, зі збільшеними позовними вимогами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Віталій МИХАЙЛИШИН

СудБерегівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118498756
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —297/1252/24

Ухвала від 15.10.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 04.10.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Рішення від 05.07.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

МИХАЙЛИШИН В. М.

Рішення від 05.07.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

МИХАЙЛИШИН В. М.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

МИХАЙЛИШИН В. М.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

МИХАЙЛИШИН В. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

МИХАЙЛИШИН В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні