Ухвала
від 22.04.2024 по справі 205/7677/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

22.04.2024 Єдиний унікальний номер 205/7677/23

Провадження номер 2/205/1765/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2024 рік м. Дніпро

Ленінський районний суду м. Дніпропетровська у складі:

головуючогосудді Бізяєвої Н.О.

за участю секретаря судового засідання Тімофєєвої І.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Дніпро, цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дніпровський обласний клінічний онкологічний диспансер» Дніпропетровської обласної ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з посади, поновлення на посаді, стягнення моральної шкоди та середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу,-

ВСТАНОВИВ:

У липні 2023 року ОСОБА_1 звернулась до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська з позовною заявою до КП «Дніпровський обласний клінічний онкологічний диспансер» Дніпропетровської обласної ради, в якій просить: визнати незаконним та скасувати наказ КП «Дніпровський обласний клінічний онкологічний диспансер» Дніпропетровської обласної ради № 16 від 27 червня 2023 року про звільнення ОСОБА_1 з посади заступника генерального директора з інформаційно-організаційного забезпечення КП «Дніпровський обласний клінічний онкологічний диспансер» Дніпропетровської обласної ради; поновити на посаді; стягнути з КП «Дніпровський обласний клінічний онкологічний диспансер» Дніпропетровської обласної ради на користь ОСОБА_1 моральну шкоду в розмірі 300000,00 грн.; стягнути судові витрати.

Ухвалою судді Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 27 липня 2023 року у справі відкрито провадження за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Положеннями ч. 1 ст. 196 ЦПК Українивизначено, що для виконання завдання підготовчого провадження у кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до п. 3 ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому судовому засідання суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декілька судових засідань у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

В підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та її представник - адвокат Коваленко В.С., вважають можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача: КП «Дніпровський обласний клінічний онкологічний диспансер» ДОР» - адвокат Лутошкін І.О. не заперечує закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду по суті.

Вислухавши думку учасників справи, дослідивши наявні у справі матеріали, судом встановлено наступне.

30 серпня 2023 року стороною відповідача було надано відзив на позовну заяву, згіно якого позовні вимоги не визнають, в їх задоволенні просять відмовити.

11 вересня 2023 року стороною позивача подано відповідь на відзив згідно якої фактично вважають заперечення у відзові безпідставними, позовні вимоги підтримують.

18 вересня 2023 року стороною позивача була подана заява про збільшення позовних вимог та просить також стягнути з відповідача на користь позивач середній заробіток за весь час вимушеного прогулу до моменту прийняття рішення у справі.

20 вересня 2023 року стороною відповідача були подані до суду додаткові пояснення в заперечення позову.

20 вересня 2023 року стороною позивача були подані заперечення на додаткові пояснення сторони відповідача.

31 жовтня 2023 року стороною відповідача були подані до суду заперечення на відповідь на відзив.

09 листопада 2023 року стороною позивача були подані до суду пояснення на заперечення на відповідь на відзив.

28 листопада 2023 року стороною позивача заявлено про виклик свідка ОСОБА_2 , яке в підготовчому судовому засіданні було задоволено.

Також, до позовної заяви позивачем подавалось клопотання про витребування доказів та стороною позивача 22 квітня 2024 року подано заяву в якій просить залишити без розгляду зазначене клопотання. За наслідками розгляду заяви сторони позивача, клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів було залишено без розгляду.

Під час проведення підготовчого судового засідання судом визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, порядок розгляду справи. Заяв про врегулювання спору за участю судді від сторін не надходило, як і не надходило зустрічного позову від відповідача.

Враховуючи зазначене, позицію учасників справи, які не заперечують проти закриття підготовчого судового засідання у справі, суд приходить до висновку, що підготовче судове засідання у даній справі слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті, та, враховуючи думку сторін, суд вважає можливим перше судове засідання по суті справи призначити на сьогодні 22 квітня 2024 рік.

Керуючись ст.ст.189,196-198,200,260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дніпровський обласний клінічний онкологічний диспансер» Дніпропетровської обласної ради, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з посади, поновлення на посаді, стягнення моральної шкоди та середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу.

Перше судове засідання по суті справи призначити на 22 квітня 2024 рік о 10:45 год., про що повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України:http:/ln.dp.court. gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О. Бізяєва

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118511911
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —205/7677/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні