Ухвала
від 22.04.2024 по справі 924/710/22
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

У Х В А Л А

"22" квітня 2024 р. Справа № 924/710/22

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого судді Маціщук А.В.

судді Бучинська Г.Б.

судді Василишин А.Р.

секретар судового засідання Мельников О.О.

за участю представників сторін:

позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" - адв. Овчарук О.О.

відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницькгаз Збут" - Бабчук О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційні скарги позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" та відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницькгаз Збут"

на рішення Господарського суду Хмельницької області від 06.02.2024 р.,

постановлене у м. Хмельницький, повний текст складено 09.02.2024 р.

у справі № 924/710/22 (суддя Яроцький А.М.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг"

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницькгаз Збут"

про стягнення 1 081 292 593,09 грн. заборгованості з урахуванням відсотків річних та інфляційних втрат, пені та штрафу

В С Т А Н О В И В :

У судовому засіданні 09.04.2024 р. представник скаржника підтримала подане раніше письмове клопотання про призначення експертизи та зазначила, що оператор ГРМ Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Хмельницькгаз" проводить коригування (зменшення) обсягів розподіленого (спожитого) природного газу побутовими споживачами в закритих періодах, тобто в ті місяці, по яких між ТОВ "Хмельницькгаз Збут" та ТОВ "ГК Нафтогаз Трейдинг" складено комерційні акти приймання-передачі виходячи з попередньої інформації про більші обсяги спожитого газу побутовими споживачами, тому необхідні спеціальні знання щоб встановити який обсяг переданого природного газу підлягає коригуванню в бік зменшення та на яку суму потрібно здійснити перерахунок (зменшення) обсягів природного газу відповідно до здійснених коригувань АТ "Хмельницькгаз".

В судовому засіданні 09.04.2024 р. оголошувалась перерва до 22.04.2024 р. з метою надання можливості позивачу детально ознайомитись з клопотанням відповідача про призначення експертизи та надати свої заперечення або запропонувати власні питання експерту.

У судовому засіданні 22.04.2024 р. представник позивача заявив, що він не ознайомився із клопотанням відповідача про призначення експертизи та не надав заперечень щодо такого клопотання.

За результатом судового засідання колегія суддів, керуючись нормами ст.50 ГПК України та з метою забезпечення повного дослідження обставин справи, вважає необхідним з власної ініціативи залучити Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Хмельницькгаз" до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача. Колегія суддів вважає, що рішення суду у даній справі вплине на права та обов`язки Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Хмельницькгаз" і залучення цієї особи до участі у справі, крім того, сприятиме повному дослідження усіх обставин у справі.

Згідно з ч. 1 ст. 267 ГПК України у разі встановлення, що рішення господарського суду першої інстанції може вплинути на права та обов`язки особи, яка не брала участі у справі, суд апеляційної інстанції залучає таку особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Представники сторін не заперечили проти залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Хмельницькгаз".

Залучення третьої особи обумовлює вчинення певних процесуальних дій і, відповідно, відкладення розгляду справи.

Представник позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" та представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницькгаз Збут" заявили усні клопотання про участь в наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів. Колегія суддів, керуючись ст. 197 ГПК України та з урахуванням технічної можливості, задовольняє такі клопотання і призначає судове засідання за участі представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" адвоката Овчарука Олександра Олексійовича та представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницькгаз Збут" адвоката Бабчук Олени Василівни у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи "EasyCon".

На підставі викладеного, керуючись ст. 50, 216, 234, 267, ч.1 ст.270 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Залучити Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Хмельницькгаз" (29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, пр. Миру, буд. 41, код ЄДРПОУ 05395598) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

2. Зобов`язати позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" негайно направити Акціонерному товариству "Оператор газорозподільної системи "Хмельницькгаз" копію позовної заяви та копію апеляційної скарги і представити апеляційному суду докази направлення копії позовної заяви.

Зобов`язати відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Хмельницькгаз Збут" негайно направити Акціонерному товариству "Оператор газорозподільної системи "Хмельницькгаз" копію апеляційної скарги з доданими до неї документами і представити апеляційному суду належні докази вчинення такого.

3. Зобов`язати Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Хмельницькгаз" до 25.04.2024 р. надати апеляційному суду обґрунтовані письмові пояснення по суті спору.

4. Розгляд апеляційної скарги в судовому засіданні відкласти на "25" квітня 2024 р. о 14:00 год. у приміщенні Північно-західного апеляційного господарського суду за адресою: 33001, м. Рівне, вул. Яворницького, 59, у залі судових засідань № 2.

5. Клопотання позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" та відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницькгаз Збут" про участь представників в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 924/710/22 задоволити.

Розгляд апеляційної скарги в судовому засіданні "25" квітня 2024 року о 14:00 годині проводити за участі представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" адвоката Овчарука Олександра Олексійовича та представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницькгаз Збут" адвоката Бабчук Олени Василівни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

6. Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Маціщук А.В.

Суддя Бучинська Г.Б.

Суддя Василишин А.Р.

СудПівнічно-західний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118516486
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг енергоносіїв

Судовий реєстр по справі —924/710/22

Ухвала від 15.08.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 14.08.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 14.08.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 12.08.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 21.05.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Малашенкова Т.М.

Ухвала від 25.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Постанова від 04.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні