Ухвала
від 23.04.2024 по справі 596/1613/21
ГУСЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"23" квітня 2024 р. Справа № 596/1613/21

Провадження № 2-др/596/3/24

Гусятинський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді Цвинтарної Т.М.

за участю: секретаря

судового засідання Рудніцької О.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Гусятинклопотання представника відповідачів - адвоката Турчин - Кукаріної Ірини Вікторівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в справі за заявою представника позивача по справі ОСОБА_1 - адвоката Вароди П.Б. про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі №596/1613/21 за позовом ОСОБА_1 до відділу освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Хоростківської міської ради, Хоростківської міської ради про визнання незаконними та скасування наказів про притягнення до дисциплінарної відповідальності та про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди завданої незаконним звільненням з роботи,-, -

В С Т А Н О В И В:

Представника позивача ОСОБА_1 - адвокат Варода П.Б. 18 квітня 2024 року подав до суду заяву про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі №596/1613/21 за вищевказаним позовом.

Ухвалою Гусятинського районного суду від 12 квітня 2024 року прийнято до розгляду вищевказану заяву та призначено до судового розгляду.

Судове засідання відкладено на 11 год. 00 хв. 23 квітня 2024 року.

Представник відповідачів - адвокат Турчин - Кукаріна І.В. 22.04.2024 року подала до суду клопотання про проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за її участі.

Розглянувши зазначене клопотання, суд вважає, що воно підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до пунктів 1-4 розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року (далі - Порядок), визначено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

За змістом п. 7 розділу ІІІ зазначеного Порядку головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

Відповідно до вищезазначеного Порядку передбачено проведення судових засідань поза межами приміщення суду за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Дана підсистема входить в організаційно - технічну систему відеоконференцзв`язку ЄСІТС (Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи). Крім того, вказана система, забезпечує ідентифікацію особи за допомогою ЕЦП, що передбачено п. 1 розділу ІІІ Порядку.

Для вирішення вищезазначеного клопотання судом перевірено та встановлено, що адвокат Турчин - Кукаріна І.В. зареєстрована в підсистемі відеоконференцзв`язку ЄСІТС за реквізитами: ІНФОРМАЦІЯ_1

Зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, суд, вважає за можливе провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС з адвокатом Турчин - Кукаріною І.В., яка зареєстрована у підсистемі відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 212, 259, 260 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника відповідачів - адвоката Турчин - Кукаріної Ірини Вікторівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів- задовольнити.

Судове засідання по цивільній справі №596/1613/21 за заявою представника позивача по справі ОСОБА_1 - адвоката Вароди П.Б. про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі №596/1613/21 за позовом ОСОБА_1 до відділу освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Хоростківської міської ради, Хоростківської міської ради про визнання незаконними та скасування наказів про притягнення до дисциплінарної відповідальності та про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди завданої незаконним звільненням з роботи, провести в режимі відеоконференції.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду направити негайно представнику відповідачів - адвокату Турчин - Кукаріній Ірині Вікторівні - для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Гусятинського районного суду

Тернопільської області Т.М. Цвинтарна

Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118567351
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди завданої незаконним звільненням з роботи

Судовий реєстр по справі —596/1613/21

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Цвинтарна Т. М.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Цвинтарна Т. М.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Цвинтарна Т. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Цвинтарна Т. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Цвинтарна Т. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Цвинтарна Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні