Ухвала
від 25.04.2024 по справі 2-2529/11
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 квітня 2024 року м. Київ

[1]

Київський апеляційний суд у складі судді Немировської О.В., перевіривши виконання вимог статті 356 ЦПК України по справі за скаргою ОСОБА_1 на бездіяльність Деснянського відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), за апеляційною скаргою старшого державного виконавця Деснянського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Гудзя Романа Володимировича на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 28 лютого 2024 року,

встановив:

ухвалою Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 28 лютого 2024 року скаргу було задоволено, визнано неправомірною бездіяльність державного виконавця та зобов`язано зняти арешт та заборону відчуження на все майно. Не погоджуючись з ухвалою, державний виконавець Деснянського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Гудзь Р.В. подав апеляційну скаргу.

Згідно зі ст. 356 ЦПК України в апеляційній скарзі мають бути зазначені: найменування суду, до якого подається скарга; ім`я особи, яка подає скаргу, її місце проживання; ім`я (найменування) осіб, які беруть участь у справі, їх місце знаходження; рішення або ухвала, що оскаржуються; в чому полягає незаконність і необґрунтованість рішення або ухвали (неповнота встановлення обставин, які мають значення для справи, та (або) неправильність встановлення обставин, які мають значення для справи та (або) неправильне визначення відповідно до встановлених судом обставин правовідносин); нові обставини, що підлягають встановленню, докази, які підлягають дослідженню або оцінці, обґрунтування поважності причин неподання доказів, використаних судом першої інстанції, заперечення проти доказів, використаних судом першої інстанції; клопотання особи, яка подала скаргу.

Апеляційна скарга вказаним вимогам відповідає не в повному обсязі.

З матеріалів справи вбачається, що апеляційна скарга подана на ухвалу, постановлену за наслідками розгляду скарги на дії та рішення державного виконавця в порядку ст. 447 ЦПК України.

Відповідно до п. 13 Постанови Пленуму ВССУ від 07 лютого 2014 року № 6 «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах», скарга має відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК України, та містити відомості, визначені Законом України «Про виконавче провадження» щодо скарги у виконавчому провадженні.

Частиною 1 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник.

Разом з тим, апелянтом не зазначено всіх учасників справи, а саме стягувача у виконавчому провадженні.

За таких обставин апеляційну скаргу необхідно подати в новій редакції, вказавши дані всіх заінтересованих осіб із зазначенням їх процесуального статусу. До апеляційної скарги мають бути додані копії скарги та доданих до неї письмових матеріалів відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Керуючись ст.ст. 356-357, 185 ЦПК України, суд

ухвалив:

апеляційну скаргу старшого державного виконавця Деснянського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Гудзя Романа Володимировича на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 28 лютого 2024 року залишити без руху.

Встановити апелянту п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків апеляційної скарги, зазначеного в мотивувальній частині ухвали.

Роз`яснити апелянту, що в разі не усунення недоліків у встановлений строк, його апеляційна скарга буде вважатись неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

№ справи: 2-2529/11

№ апеляційного провадження: 22-ц/824/9837/2024

Головуючий у суді першої інстанції: Журавський В.В.

Доповідач у суді апеляційної інстанції: Немировська О.В.

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118631750
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-2529/11

Постанова від 02.07.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні