Ухвала
від 18.04.2024 по справі 420/15131/23
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

18 квітня 2024 р.м. ОдесаСправа № 420/15131/23

Судова колегія П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі:

Головуючого: Градовського Ю.М.

суддів: Турецької І.О.,

Шеметенко Л.П.

при секретарі: Шатан В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Одесі в режимі відеоконференції клопотання ОСОБА_1 , представника ОСОБА_2 , про закриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Міської комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 5 лютого 2024р. по справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Виконавчого комітету Одеської міської ради, Міської комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, Комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю про виплату грошової компенсації (м.Маріуполь) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И Л А:

У червні 2023р. ОСОБА_3 звернувся в суд із позовом до ВК ОМР, Міської комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, Комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю про виплату грошової компенсації (м.Маріуполь), в якому просив:

- скасувати рішення Міської комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України при ВК ОМР за №394 від 16.06.2023р. щодо відмови ОСОБА_2 у перерахунку грошової компенсації відповідно до його заяви від 18.04.2023р.;

- зобов`язати Міську комісію з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України при ВК ОМР повторно розглянути заяву ОСОБА_2 щодо перерахунку грошової компенсації відповідно до його заяви від 18.04.2023р., з урахуванням висновків суду і прийняти рішення про перерахунок призначеної ОСОБА_2 грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України з урахуванням: опосередкованої вартості спорудження житла, згідно з наказом Мінрегіону від 17.05.2023р. за №408; площі 99,22кв.м; витрат, пов`язаних з купівлею, оформленням права власності на житло та сплатою передбачених законодавством податків і зборів, у розмірі 3% від розміру грошової компенсації.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 5 лютого 2024р. адміністративний позов задоволено частково.

Визнано протиправним та скасовано рішення Міської комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України №394 від 16.06.2023р..

Зобов`язано Міську комісію з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України повторно розглянути заяву від 18.04.2023р. ОСОБА_2 щодо перерахунку грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України відповідно, та прийняти відповідне рішення у відповідності із процедурою, передбаченою чинним законодавством, та з урахуванням правової оцінки, наданої судом у рішенні.

В задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.

В апеляційній скарзі апелянт просить рішення суду скасувати та прийняти нову постанову, якою відмовити у задоволенні адміністративного позову в повному обсязі, посилаючись на порушення норм права.

10.04.2024р. ОСОБА_1 , представником ОСОБА_2 , подано клопотання про закриття апеляційного провадження у даній справі з підстав, визначених п.2 ч.1 ст.305 КАС України.

В обґрунтування вказаного клопотання представник зазначив, що повноваження ОСОБА_4 , як представника апелянта у даній справі не були належним чином підтверджені, а апеляційну скаргу було подано неуповноваженою на те особою.

Розглянувши вказане клопотання, судова колегія виходить з наступного.

Так, приписами п.2 ч.1 ст.305 КАС України визначено, що суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження виявилося, що апеляційну скаргу не підписано, подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, або підписано особою, яка не має права її підписувати.

Як вбачається із матеріалів справи, що апеляційна скаргу подана Міською комісією з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а саме одним із відповідачів. Апеляційна скаргу підписана заступником голови міської Комісії, директором Департаменту праці та соціальної політики ОМР О.Китайською.

Судова колегія звертає увагу на те, що відкриваючи апеляційне провадження у даній справі, суд апеляційної інстанції пересвідчився у наявності в О.Китайської, що підписала апеляційну скаргу, відповідних повноважень.

Відтак, правових підстав для закриття апеляційного провадження немає, а тому у клопотанні ОСОБА_1 , представником ОСОБА_2 , слід відмовити.

Керуючись ст.305 КАС України, судова колегія,

У Х В А Л И Л А:

У задоволенні клопотання ОСОБА_1 , представника ОСОБА_2 , про закриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Міської комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 5 лютого 2024р. по справі №420/15131/23 - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Головуючий: Ю.М. Градовський

Судді: І.О. Турецька

Л.П. Шеметенко

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118632480
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —420/15131/23

Ухвала від 09.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Постанова від 18.04.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Постанова від 18.04.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Рішення від 05.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Білостоцький О.В.

Ухвала від 11.12.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Білостоцький О.В.

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Білостоцький О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні