Ухвала
від 29.04.2024 по справі 625/24/24
КОЛОМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

625/24/24

Провадження № 2/625/32/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" квітня 2024 р. с. Різуненкове

Суддя Коломацького районного суду Харківської області Скляренко М.О., розглянувши матеріали цивільної справи запозовною заявою керівникаБогодухівської окружноїпрокуратури Харківськоїобласті КоптєваЯрослава Юрійовича,діючого вінтересах територіальноїгромади Коломацькоїселищної радиБогодухівського районуХарківської області,до ОСОБА_1 ,третя особа ОСОБА_2 провитребування земельноїділянки,

В С Т А Н О В И В :

Керівник Богодухівської окружної прокуратури Харківської області Коптєв Я.Ю., діючи в інтересах територіальної громади Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області, звернувся до суду із позовом до ОСОБА_1 , третя особа ОСОБА_2 про витребування земельної ділянки.

31 січня 2024 року для розгляду справи за вказаним позовом прокурора Єдиною судовою інформаційно-комунікаційною системою визначено суддю Коломацького районного суду Харківської області Лосєва Д.К., яким 22 лютого 2024 року постановлено ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі за правилами загального позовного провадження

22 лютого 2024 року ухвалою, постановленою суддею Коломацького районного суду Харківської області Лосєвим Д.К. відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження за вказаним вище позовом і справу призначено до розгляду у судовому засіданні.

Згідно ухвали, постановленої Коломацьким районним судом Харківської області 25 квітня 2024 року, судом задоволено заяву керівника Богодухівської окружної прокуратури Харківської області Коптєва Я.Ю. про відвід судді Лосєва Д.К., заявлену у цій цивільній справі, і матеріали справи № 625/24/24 (провадження № 2/625/32/24) передано до канцелярії Коломацького районного суду Харківської області для визначення у порядку, встановленомуст. 33 ЦПК України, іншого судді для її розгляду.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями, датованого 25 квітня 2024 року, для розгляду справи за позовом керівника Богодухівської окружної прокуратури Харківської області Коптєв Я.Ю., діючого в інтересах територіальної громади Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області, до ОСОБА_1 , третя особа ОСОБА_2 про витребування земельної ділянки визначено суддю Коломацького районного суду Харківської області Скляренка М.О.

Згідно ч.12ст.33ЦПК України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Згідно з ч.3ст.274 ЦПК Українипри вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, і вважає, що її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Таким чином, справу слід прийняти до провадження і, з метою виконання вимог, передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Керуючись ст. ст. 19, 33, 189, 260, 261, 274 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовною заявою керівника Богодухівської окружної прокуратури Харківської області Коптєва Ярослава Юрійовича, діючого в інтересах територіальної громади Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області, до ОСОБА_1 , третя особа ОСОБА_2 про витребування земельної ділянки прийняти до розгляду.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання до 8 години 30 хвилин 21 травня 2024 року у залі судових засідань в приміщенні Коломацького районного суду Харківської області з викликом сторін.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного веб-порталу судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://kl.hr.court.gov.ua. на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: М.О. Скляренко

СудКоломацький районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118695874
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —625/24/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Скляренко М. О.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні