Ухвала
від 01.05.2024 по справі 181/482/24
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 181/482/24

Провадження № 2-з/188/22/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 травня 2024 року суддя Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області Місюра К.В., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , КЗ «Верхівцевський психоневрологічний інтернат», Дніпропетровської обласної ради , третя особа без самостійних вимог: приватний нотаріус Малашова Г.В. про визнання заповіту недійсним, та визнання права власності на земельну ділянку за заповітом

ВСТАНОВИВ:

До Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , КЗ «Верхівцевський психоневрологічний інтернат», Дніпропетровської обласної ради , третя особа без самостійних вимог: приватний нотаріус Малашова Г.В. про визнання заповіту недійсним, та визнання права власності на земельну ділянку за заповітом, відповідно до якої він просить витребувати від приватного нотаріуса Малашової Галини Вікторівни , належним чином завірену копію спадкової справи № 144/2023, заведену після смерті громадянки України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 у віці 93 років, про що 22 числа серпня місяця 2023 року складено відповідний актовий запаис № 1196(місце смерті: Україна, Дніпропетровська область , Кам`янський район, с.Боровківка). Копію спадкової справи № 144/2023 направити до Межівського районного суду Дніпропетровської області за адресою: 52900 смт. Межова , вул.. Свято-Успенська,21, Синельниківський район , Дніпропетровська область.

Суд, вивчивши матеріали заяви про забезпечення позову, дійшов висновку про необхідність передачі матеріалів заяви за територіальною підсудністю до іншого суду, з огляду на наступне.

Підсудність справ про спадкування визначається за правилами ст. 109 ЦПК. Позови щодо права спадкування за загальними правилами підсудності подаються до суду за місцем проживання (знаходження) відповідача, за винятком позовів щодо нерухомого спадкового майна, які подаються до суду за місцезнаходженням цього майна.

Таким чином, враховуючи, що позов безпосередньо стосується дійсності спірного заповіту та не належить до виключної підсудності, а тому повинен пред`являтися за місцем відкриття спадщини, а саме:місце смерті громадянки України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 у віці 93 років, про що 22 числа серпня місяця 2023 року складено відповідний актовий запаис № 1196(місце смерті: Україна, Дніпропетровська область , Кам`янський район, с.Боровківка)..

Частинами 1,3статті 31ЦПК України встановлено, що суд передає справу на суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду, що здійснюється на підставі ухвали суду.

Таким чином, враховуючи, що місцем відкриття спадщини є с.Боровківка Кам`янського району Дніпропетровської області, справа підлягає передачі на розгляд за територіальною підсудністю до Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області(вулиця Яблунева, 47,м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровська область, 51600).

Керуючись статтями 31, статтями 258 - 260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Матеріали заяви про забезпечення позову представника позивача ОСОБА_1 у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , КЗ «Верхівцевський психоневрологічний інтернат», Дніпропетровської обласної ради , третя особа без самостійних вимог: приватний нотаріус Малашова Г.В. про визнання заповіту недійсним, та визнання права власності на земельну ділянку за заповітом передати за територіальною підсудністю до Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області(вулиця Яблунева, 47,м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровська область, 51600).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Суддя К. В. Місюра

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118742046
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —181/482/24

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні