Рішення
від 30.04.2024 по справі 285/4100/23
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

іменем України

(скорочене)

Справа № 285/4100/23

провадження у справі № 2/0285/145/24

30 квітня 2024 року м. Звягель

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

в складі: головуючої судді Михайловської А.В.,

за участі секретаря судового засідання Валінкевич І.І.,

сторони у справі:

позивач керівник Звягельської окружної прокуратури Житомирської області, представник прокурор Мельник І.В., в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, представник Горкуша М.А.,

відповідач ОСОБА_1 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - приватне підприємство Галекс-Агро, представник - Гусаімова Н.П.

розглянувши заочно у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою керівника Звягельської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Приватне підприємство Галекс-Агро, про припинення права власності на земельні ділянки, шляхом їх примусового відчуження,

ухвалив:

Позовну заяву керівника Звягельської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Приватне підприємство Галекс-Агро, про припинення права власності на земельні ділянки, шляхом їх примусового відчуження задовольнити частково.

Припинити правовласності ОСОБА_1 на земельнуділянку зкадастровим номером1824085600:01:000:0511,реєстраційний номероб`єкта нерухомогомайна:1115142018240,площею 0,6657га,із цільовимпризначенням дляведення товарногосільськогосподарського виробництва,яка знаходитьсяна територіїСуслівської сільськоїради Новоград-Волинськогорайону Житомирськоїобласті (наданий час Стриївськоїтериторіальної громадиЗвягельського районуЖитомирської області),шляхом їїконфіскації увласність державив особіГоловного управлінняДержгеокадастру вЖитомирській областіта подальшогопродажу наземельних торгахз поверненнямвласнику вирученихкоштів,із вирахуваннямвитрат,пов`язаних зїї продажем.

Припинити право власності ОСОБА_1 на земельну ділянку з кадастровим номером 1824085600:03:000:0633, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1115085318240, площею 2,1759 га, із цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться на території Суслівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області (на даний час Стриївської територіальної громади Звягельського району Житомирської області), шляхом її конфіскації у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області та подальшого продажу на земельних торгах з поверненнямвласнику виручених коштів, із вирахуванням витрат, пов`язаних з її продажем.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Житомирської обласної прокуратури сплачений судовий збір у розмірі 2 684 грн.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Повне найменування сторін та учасників у справі:

позивач керівник Звягельської окружної прокуратури Житомирської області (код ЄДРПОУ 02909950, місцезнаходження вул. Родини Косачів, 6а, м. Звягель) в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області (код ЄДРПОУ 39765513, місцезнаходження вул. Довженка, 45, м. Житомир),

відповідач ОСОБА_1 (місце проживання - АДРЕСА_1 ),

третя особа , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Приватне підприємство Галекс-Агро(місцезнаходження - вул.Мічуріна,33, с.Стриєва, Звягельський район, Житомирська область).

Дата складення повного судового рішення 10.05.2024 року.

Суддя А.В.Михайловська

СудНовоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118754415
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —285/4100/23

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні