Ухвала
від 06.05.2024 по справі 546/350/24
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/350/24

номер провадження 2/546/246/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 травня 2024 року м. Решетилівка Полтавська область

Решетилівський районний суд Полтавської області у складі судді - Сербіненко І.В., розглянувши матеріали позовної заяви Фермерського господарства «Горобець С.Г.» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженої відповідальності «Сільське комунальне підприємство «Сількомунгосп» про визнання не дійсним договору оренди та скасування державної реєстрації,

УСТАНОВИВ:

Представниця позивача ОСОБА_2 звернулась до суду із позовною заявою до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженої відповідальності «Сільське комунальне підприємство «Сількомунгосп» (далі - ТОВ «СКП «Сількомунгосп») про визнання не дійсним договору оренди та скасування державної реєстрації.

Суд, дослідивши матеріали заяви, вважає її такою, що підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Порядок звернення до суду за судовим захистом урегульований Цивільним процесуальним кодексом України. Подання позовної заяви має відбуватись з дотриманням певних умов.

Частина 6 ст. 177 ЦПК України передбачено, що до заяви про визнання акта чи договору недійсним додається також копія (або оригінал) оспорюваного акта чи договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності акта чи договору у позивача - клопотання про його витребовування.

Представниця позивача ОСОБА_2 просить визнати недійсним договір оренди землі № 97 від 10.10.2023 укладений з ТОВ «СКП «Сількомунгосп» та ОСОБА_1 .

У відповідності до вимог п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, представниця позивача ОСОБА_2 зазначила про докази які не можуть бути подані разом із позовною заявою, а саме договіру оренди землі № 97 від 10.10.2023 укладеного з ТОВ «СКП «Сількомунгосп» та ОСОБА_1 , оскільки він знаходиться у відповідачів.

Разом зтим,у порушеннявимог ч. 6 ст. 177 ЦПК України, до матеріалів позовної заяви не додано клопотання про витребування вказаного вище договору.

Способами усунення недоліків є наступні надати суду клопотання про витребування вказаного договору.

Згідно ст.185ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. 175, 177, 185ЦПК України суд,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Фермерського господарства «Горобець С.Г.» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженої відповідальності «Сільське комунальне підприємство «Сількомунгосп» про визнання не дійсним договору оренди та скасування державної реєстрації залишити без руху.

Надати позивачу п`ятиденний строк для усунення вказаних недоліків з дня отримання копії ухвали.

У разі не усунення недоліків у строк, встановлений судом, заява буде вважатися неподаною і повертається.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Сербіненко

СудРешетилівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118831403
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —546/350/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні