Ухвала
від 09.07.2024 по справі 546/350/24
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/350/24

номер провадження 2/546/246/24

УХВАЛА

(всупна та резолютивна частина)

09 липня 2024 року м. Решетилівка Полтавська область

Решетилівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючогосудді - Сербіненко І.В.,

за участю секретаря судового засідання -Гудзенко С.В.,

представниці позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідачів ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду у м. Решетилівка Полтавської області у порядку загального позовного провадження цивільну справі за позовною заявою Фермерського господарства «Горобець С.Г.» до ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільське комунальне підприємство «СІЛЬКОМУНГОСП» про визнання недійсним договору оренди та скасування державної реєстрації,

УСТАНОВИВ:

Зважаючи на складність у виготовленні повного тексту ухвали, суд вважає за необхідне проголосити її вступну та резолютивну частину.

Повний текст ухвали буде складено впродовж п`яти днів.

Керуючисьст. 259 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до Фермерського господарства «Горобець С.Г.» про визнання недійсним договору оренди землі та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, третя особа, без самостійних вимог щодо предмету спору - Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільське комунальне підприємство «СІЛЬКОМУНГОСП» у частині позовних вимог ОСОБА_3 , а саме: визнати недійсним договір оренди землі від 02.03.2023 укладений між ОСОБА_3 та Фермерського господарства «Горобець С.Г.» предметом якого є передача в оренду земельної ділянки з кадастровим номером 5324285700:00:004:0045 прийняти до спільногорозгляду з первісним позовом та об`єднати в одне провадження.

Відмовити ОСОБА_4 у прийняті до спільного розгляду зустрічну позовну заяву та в її об`єднанні з первісним позовом Фермерського господарства «Горобець С.Г.» до ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільське комунальне підприємство «СІЛЬКОМУНГОСП» про визнання недійсним договору оренди та скасування державної реєстрації, в частиніпозовних вимог ОСОБА_4 про зобов`язання Фермерського господарства «Горобець С.Г.» повернути земельну ділянку з кадастровим номером 5324285700:00:004:0045 власнику ОСОБА_4 .

Роз`яснити ОСОБА_4 право подати до суду позовну заяву третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору за первісним позовом.

Роз`яснити позивачу Фермерському господарству «Горобець С.Г.» та представнику право на залучення до участі у справі за первісним позовом співвідповідача ОСОБА_4 .

Визначити відповідачу за зустрічним позовом п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на зустрічну позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Згідно з ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідачі повинені надіслати іншим учасникам справи.

Встановити позивачу ОСОБА_3 за зустрічним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу за зустрічним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третій особі становити для надання письмових поясненнь щодо позову або відзиву - п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого засідання.

Клопотання про витребування оригіналу договору - задовольнити частково.

Зобов`язати Фермерське господарство «Горобець С.Г.» надати до суду оригінал оренди землі від 02.03.2023, укладений між ОСОБА_3 та Фермерського господарства «Горобець С.Г.» предметом якого є передача в оренду земельної ділянки під кадастровим номером 5324285700:00:004:0045 та всіх додатків до нього, для дослідження під час судового розгляду справи по суті.

У задоволенні клопотання представника Фермерського господарства «Горобець С.Г.» ОСОБА_1 про визнання явки відповідача обов`язковою - відмовити.

Роз`яснити позивачу Фермерському господарству «Горобець С.Г.» та представнику право на повторне звернення з вказаним клопотанням.

Клопотання представника відповідачів ОСОБА_2 про витребування доказів -задовольнити частково.

Витребувати у Фермерського господарства «Горобець С.Г.» копії документів, які у відповідності до договору оренди від 02.03.2023 підтверджують факт отримання ОСОБА_3 орендної плати за користування земельною ділянкою 5324285700:00:004:0045, а саме:

-копії виписок по банківським рахункам підприємства або видаткових ордерів, або актів про передачу продукції чи надання послуг в рахунок орендної плати.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7, 8ст. 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦПК України.

Відкласти підготовче судове засідання на 29 серпня 2024 року на 10 год 00 хв.

Копію ухвали направитиучасникам по справі та Фермерському господарству «Горобець С.Г.» - для виконання.

Копію зустрічної позовної заяви з додатками направити відповідачу та третій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя - І.В. Сербіненко

СудРешетилівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення09.07.2024
Оприлюднено15.07.2024
Номер документу120287881
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —546/350/24

Ухвала від 29.08.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 29.08.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні