Вирок
від 03.05.2024 по справі 501/5370/15-к
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 03.05.2024 Справа № 501/5370/15-к 1-кп/501/57/24

ВИРОК

Іменем України

29 квітня 2024 року м. Чорноморськ

Іллічівський міський суд Одеської області

у складі: головуючого - ОСОБА_1 сек ретаря судових засідань ОСОБА_2

номер справи 501/5370/15-к номер провадження 1-кп/501/57/24

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Чорноморську Одеської області кримінальне провадження внесене до ЄРДР № 12012170130000089 від 21 грудня 2012 року, відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Василівка, Біляївського району, Одеської області, громадянина України, з вищою освітою,розлученого, маючого на утриманні неповнолітню дитину ,який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого

у вчиненні криміньних правопорушень, передбачених ч.2ст.190, ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191 , Кримінального кодексу України, -

участь усправі приймали: прокурор - ОСОБА_4 ,

обвинувачений - ОСОБА_3 ,

захисник - ОСОБА_5 ,

ВСТАНОВИВ:

Сторони, кожен окремо, не заперечували щодо розгляду справи під час воєнного стану.

Стислий зміст обвинувачення визнаного судом доведеним та фактично встановлені обставини кримінального правопорушення .

ОСОБА_3 , Особа1 (провадження відносно, якого закрито ухвалою Іллічівського міського суду Одеської області 19 грудня 2022 року по справі № 501/2634/22 на підставі ст. 49 Кримінального кодексу України, далі по тексту Особа 1 ) Особа2 (матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, далі по тексту Особа 2) діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, та іншими невстановленими в ході слідства особами, зорганізувались у стійке об`єднання для вчинення злочинів, об`єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає в виготовленні підроблених офіційних документів та їх використання, з метою сприяння третім особам у отриманні кредитів у Великодолинській філії ПГРУ ЗАТКомерційний банк «ПРИВАТБАНК», привласнені грошових коштів вказаної банківської установи, що завдало великої матеріальної шкоди банку, при наступних обставинах.

Приблизно в 2007 році (точна дата слідством не встановлена) Особа1 розробив злочинний план, спрямований на заволодіння грошовими коштами банківської установи розташованої на території Овідіопольського району Одеської області, відповідно до якого можливо буде незаконно у порушення діючого Законодавства України надавати послуги по сприянню третім особам у безперешкодному оформленні кредитів у банківській установі, підроблення з метою використання офіційного документа, підшукання через залучених у злочинну діяльність осіб громадян України на яких здійснювати оформлення кредитних коштів, з одержанням при цьому матеріальної винагороди у вигляді грошових коштів, та привласнення незаконно отриманих грошових коштів.

Зазначена незаконна діяльність за наміром Особа1, повинна була здійснюватися шляхом незаконного одержання кредитних коштів на підставі оформлених підроблених офіційних документів складених від імені службових осіб підприємств, на яких ніби - то працювали громадяни, які мали намір отримати кредитні кошти, але у силу різних обставин не могли на законних підставах оформити та отримати кредити, з послідуючим отриманням цих

кредитних засобів через залучених ним у цю злочинну діяльність осіб без наміру їх повернення до банку.

Для здійснення таких намірів, Особа1 розуміючи, що самостійно реалізувати свій злочинний план не зможе, у серпні 2007 року (точна дата слідством не встановлена) запропонував прийняти участь у реалізації своїх противоправних дій ОСОБА_3 , якому повідомив, що в його обов`язки буде входити: підшукання осіб, на яких здійснювати оформлення кредитних коштів, з метою їх привласнення, отримання від осіб на яких ними незаконним шляхом оформлені банківські картки і на які зараховано кредитні кошти, обготівковувати їх шляхом переведення безготівкових грошових коштів у готівку, шляхом зняття цих коштів з банкомату. На пропозицію Особа1 у здійсненні протиправних дій ОСОБА_3 погодився.

З метою реалізації своїх злочинних намірів, спрямованих на заволодіння грошовими коштами банківської установи, у серпні в 2007 року, Особа1 та ОСОБА_3 запропонували начальнику ІНФОРМАЦІЯ_2 » (надалі ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК») Особа 1 прийняти участь у вчиненні плану спрямованого на заволодіння грошовими коштами банківської установи, а саме: надавати послуги по сприянню третім особам у безперешкодному оформленні кредитів, для чого здійснювати підроблення з метою використання офіційних документів, підшукання через залучених у злочинну діяльність осіб громадян України на яких здійснювати оформлення кредитних коштів, з одержанням при цьому матеріальної винагороди у вигляді грошових коштів, та привласнення незаконно отриманих грошових коштів, та у її обов`язки буде входити оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія» на підставі підроблених документів - довідок про працевлаштування осіб та інших документів, які не відповідають дійсності.

З пропозицією Особа 1 та ОСОБА_3 , прийняти участь у привласненні грошових коштів банківської установи Особа 2 погодилась.

Відповідно до розробленого плану, Особа1 відвів собі роль по керівництву діяльністю співучасників у вигляді розподілу ролей і обов`язків серед співучасників; планування злочинної діяльності; забезпечення підробленими документами із метою подальшого використання з метою прикриття незаконної діяльності; залучення осіб у злочинну діяльність що бажають користатися послугами щодо незаконного отримання кредитних коштів, розподілу прибутку, отриманого від здійснення злочинної діяльності між членами групи.

Крім того, Особа1 повинний був визначати засоби спілкування між членами групи, визначати суму грошової винагороди кожному члену групи з коштів, здобутих злочинним шляхом і особисто виплачувати їх.

Таким чином, Особа1, ОСОБА_3 та Особа 2 , а також невстановлені слідством особи зорганізувались у стійке об`єднання для вчинення цього та інших злочинів, об`єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи та у період з 01 серпня 2007 року до 10 серпня 2007 року, скоїли злочини при наступних обставинах.

17 серпня 2007 року ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами спрямованими на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», вирішив для втілення цієї мети використати свої документи: паспорт громадянина України, свій ідентифікаційний номер та виготовити підроблений документ - довідку про своє працевлаштування.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи, діючи за попередньою змовою з Особа2 та , у невстановлений слідством час сповістив Особа 1 про необхідність виготовлення підробленого документа - довідки про своє працевлаштування на будь якому підприємстві.

Реалізуючи свої злочинні дії, спрямовані на виготовлення підробленого документа довідки про працевлаштування ОСОБА_3 , Особа1, спільно з невстановленими слідством особами у невстановленому слідством часу та місці виготовили підроблений документ - довідку від імені посадових осіб ПП № 398 від 16 серпня 2007 року, до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_3 на вказаному підприємстві посаді виконроба, стаж його роботи на підприємстві з 05 червня 2006 року , розмір сплаченої йому заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 13390 грн. 25 коп., яку підписав від імені керівника підприємства ОСОБА_6 і головного бухгалтера ОСОБА_7 , засвідчивши їх підписи відбитком печатки ПП «ОДЕСА - ІНВЕСТ» код ЄДРПОУ 32316441.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи, 17 серпня 2007 року Особа1 діючи за попередньою змовою, згідно з

розподілених ролей, знаходячись в смт.Великодолинське, Овідіопольського району Одеської області передав ОСОБА_3 вищеописаний підроблений документ довідку ПП «ОДЕСА - ІНВЕСТ» з метою надання її ОСОБА_3 до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК » для оформлення на його ім`я кредиту.

Цього ж дня, отримавши від Особа 1 підроблений документ довідку ПП «ОДЕСА - ІНВЕСТ» про його працевлаштування на вказаному підприємстві, достовірно знаючи, що він на підприємстві ніколи не працював, з метою отримання кредиту надав вказану довідку до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» Особа2 .

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в АДРЕСА_2 , згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_3 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ПП «Одеса - Інвест».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ПП «Одеса Інвест», про місце роботи ОСОБА_3 на вказаному підприємстві на посаді виконроба, стаж його роботи на підприємстві з 05 червня 2006 року, розмір сплаченої йому заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 13390 грн. 25 коп. не відповідають дійсності, порушуючи свої посадові обов`язки, всупереч службовим інтересам, підписала анкету заявку на видачу кредиту ОСОБА_3 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі Особа2 17 серпеня 2007 року оформила і видала ОСОБА_3 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_1 за нарахованим на нею кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_1 , ОСОБА_3 знаходячись біля будівлі Великодоинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» зняв з неї грошові кошти у сумі 4000.00 грн., з яких 200.00 грн. Особа1 передав Особа2 за виконані неї дії, а рештою грошовими коштами Особа1 та ОСОБА_3 розпорядились на свій розсуд, не збираючись повертати отриманий ОСОБА_3 кредит до ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Продовжуючи свої злочинні дії, в середині серпня 2007 року, точної дати під час досудового розслідування встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, спрямованими на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТ БАНК», діючи умисно, запропонував мешканцю с. Василівка Біляївського району Одеської області ОСОБА_8 якому за винагороду запропонував оформити на нього кредит та пообіцявши після отримання кредиту згодом його погашення, не ставлячи його у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

Введений в оману, не знаючі про злочині наміри ОСОБА_3 та інших осіб спрямованих на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТ БАНК», ОСОБА_8 погодився з пропозицію останнього щодо оформлення на себе кредиту та передав йому свій паспорт громадянина України та свій ідентифікаційний номер.

Діючи за попередньою змовою з Особа1, Особа2 та ОСОБА_9 у невстановлений слідством час сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа - довідки на ім`я ОСОБА_8 з метою її використання для надання до банку з метою отримання грошових коштів у банку ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Особа1 спільно з невстановленими особами, виготовили (точному місці та часу слідством не встановлено) підроблений документ довідку № 16 від 14 серпня 2007 року , складену від імені посадових осіб ТОВ «ЕВЕРЛАСТ», на бланку підприємства, до якої внесли завідомо недостовірні відомості: про номер та дату її складання, про те, що ОСОБА_8 працює на

підприємстві на посаді менеджера, його стаж роботи з 02 квітня 2005 року , розмір нарахованої йому заробітної плати за період з 01 грудня 2006 року по 14 червня 2007 року в загальній сумі 10710.00 грн.

Довідка була підписана керівниками підприємства - директором ОСОБА_10 та головним бухгалтером ОСОБА_11 , завірена відбитком печатки ТОВ«ЕВЕРЛАСТ» код ЄДРПОУ 32224487.

20 серпня 2007 року продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи, діючи за попередньою змовою організованою групою, згідно заздалегідь розподіленим ролям, Особа1 знаходячись в с. Великодолинське Овідіопольського району Одеської області передав ОСОБА_9 вищевказаний підроблений документ довідку з метою подальшої передачі ОСОБА_8 , який у свої чергу повинен був надати до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» з метою оформлення на себе кредиту.

Цього ж дня, ОСОБА_3 продовжуючи свої злочинні наміри знаходячись у с. Великодолинське передав ОСОБА_8 вказаний підроблений документ довідку з метою її використання, шляхом представлення до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК » з метою отримання кредиту.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в Одеській області, Овідіопольському районі, смт.Великодолинське, по вул.Леніна, 134, згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_12 документи, у яких крім іншого був й підроблений документ довідка № 16 від 14.серпня 2007 року ТОВ«ЕВЕРЛАСТ».

При цьому, Особа2 достовірно знаючи про те, що виготовлена на бланку ТОВ «ЕВЕРЛАСТ» на ім`я ОСОБА_8 довідка № 16 від 14.серпня 2007 року є підробленою, відомості викладені у ній не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч інтересам банку, діючи узгоджено з іншими учасниками злочинної групи, з метою отримання незаконної винагороди, не перевіряла належним чином шляхом телефонного дзвінка на підприємство факт роботи ОСОБА_8 на ТОВ «ЕВЕРЛАСТ», стаж його роботи і розмір отриманої заробітної плати, підписала анкету заяву щодо видачі кредиту ОСОБА_8 , чим засвідчила правильність і достовірність викладених у довідці відомостей.

Того ж дня, тобто 20 серпня 2007 року, Особа2 оформила і видала ОСОБА_8 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_2 з нарахованим на нею кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

ОСОБА_8 отримавши зазначену кредитну картку № НОМЕР_2 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_3 , який згідно діючи за попередньою змовою, згідно з відведеної йому ролі, зняв у банкоматах з даної кредитної карти усі грошові кошти, які були нараховані на неї у сумі 4000грн.

З даної суми, згідно досягнутої домовленості Особа1 передав Особа2 грошові кошти у сумі 200.00 грн. за виконані нею дії, а ОСОБА_3 передав 500.00 грн. ОСОБА_8 за оформлення на нього кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа 1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись повертати отримані грошові кошти до банку та погашати заборгованість ОСОБА_8 перед ЗАТКБ«ПРИВАТБАНК» на підставі укладеного кредитного договору.

Продовжуючи своїзлочинні дії,в середині серпня 2007 року, точної дати під час досудового розслідування встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 , діючи в складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами спрямованими на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», діючи умисно запропонував мешканцю с. Василівка Біляївського району Одеської області ОСОБА_13 ,

якому за винагороду запропонував оформити на нього кредит та пообіцявши після отримання кредиту згодом його погашення, не ставлячи його у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

Введений в оману, не знаючі про злочинні наміри ОСОБА_3 та інших осіб, спрямованих на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» ОСОБА_13 , погодився з пропозицією останнього щодо оформлення на себе кредиту та передав йому свій паспорт громадянина України та свій ідентифікаційний номер.

Діючи згідно розподілених ролей, ОСОБА_3 у невстановлений слідством час, сповістив Особа 1 про необхідність виготовлення підробленого документа - довідки на ім`я ОСОБА_13 з метою її використання, шляхом надання до банку для оформлення на останнього кредитних грошових коштів.

Особа1 спільно з невстановленими слідством особами, виготовили (точне місце та час слідством не встановлено) підроблений документ довідку №13 від 20серпня 2007 року, складену від імені посадових осіб МПП «ВАЛЕНТИНА- 2» на бланку підприємства, до якої внесли завідомо недостовірні відомості: про номер та дату її складання, про місце роботи ОСОБА_13 вказаному підприємстві на посаді менеджера з продажу, стажем роботи 02 березня 2006 року , розмір нарахованої заробітної плати за період з 01 лютого 2007 року по 21 липня 2007 в загальній сумі 10550.00 грн.

Довідка підписана керівником підприємства директором ОСОБА_14 та головним бухгалтером ОСОБА_15 , завірена відбитком печатки МПП «ВАЛЕНТИНА - 2», код ЄРДПОУ 19053754.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи за попередньою змовою організованою групою, згідно заздалегідь розподіленим ролям, 20 серпня 2007 року Особа1 знаходячись в с.Великодолинське Овідіопольського району Одеської області передав ОСОБА_3 вищезазначений підроблений документ довідку №13 від 20 серпня 2007 року, складену від імені посадових осіб МПП «ВАЛЕНТИНА- 2», для її послідуючої передачі ОСОБА_13 , який у свої чергу повинен буде надати її до Великодолинській філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» з метою оформлення на своє ім`я кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_13 , який будучи введеним в оману обіцянками ОСОБА_3 погасити отриманий ним кредит у повному обсязі, надав її в Великодолинську філію ПГРУ ЗАТ Комерційний банк «ПРИВАТБАНК» для укладання кредитного договору з метою отримання кредиту.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в Одеській області, Овідіопольському районі, смт.Великодолинське, по вул.Леніна, 134, згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_13 документи, у яких крім інших був й підроблений документ довідка №13 від 20 серпня 2007 року, складена від імені посадових осіб МПП «ВАЛЕНТИНА- 2».

При цьому, Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка № 13 від 20 серпня 2007 року МПП «ВАЛЕНТИНА-2» складена на ім`я ОСОБА_13 є підробленою, відомості викладені у ній не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч інтересам банку, діючи узгоджено з іншими учасниками злочинної групи, з метою отримання незаконної винагороди, не перевірила належним чином, шляхом телефонного дзвінка на підприємство факт роботи ОСОБА_13 на МПП «ВАЛЕНТИНА- 2», стаж його роботи і розмір отриманої заробітної плати вказані у наданій ОСОБА_13 довідці, підписала заяву - анкету щодо видачі кредиту ОСОБА_13 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Того ж дня, тобто 20 серпня 2007 року, Особа2 оформила і видала ОСОБА_13 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_3 з нарахованою на нею кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

ОСОБА_13 , отримавши кредитну картку № НОМЕР_3 , знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_3 , який діючи за попередньою змовою, згідно відведеної йому ролі зняв у банкоматах з даної кредитної карти грошові кошти, які були нараховані на неї у сумі 4000.00 грн., з яких 200.00 грн. були передані Особа2 за виконані нею дії пов`язані з оформленням кредиту , а іншими коштами разом з Особа1 розпорядились на свій розсуд, не збираючись повертати отримані грошові кошти до банку та погашати заборгованість ОСОБА_13 перед банком на підставі укладеного кредитного договору.

Продовжуючи свої злочинні дії, в середині серпня 2007 року, точної дати під час досудового розслідування встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, спрямованими на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТ БАНК», діючи умисно, запропонував мешканцю с. Василівка Біляївського району Одеської області ОСОБА_16 якому за винагороду запропонував оформити на нього кредит та пообіцявши після отримання кредиту згодом його погашення, не ставлячи його у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

Введений в оману, не знаючі про злочині наміри ОСОБА_3 та інших осіб спрямованих на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», ОСОБА_16 погодився з пропозицію останнього щодо оформлення на себе кредиту та передав йому свій паспорт громадянина України та свій ідентифікаційний номер.

Діючи за попередньою змовою з Особа1 та Особа2 , ОСОБА_9 у невстановлений слідством час сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа - довідки на ім`я ОСОБА_16 з метою її використання для надання до банку з метою отримання грошових коштів у банку ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Особа1 спільно з невстановленими особами, виготовили у невстановлений слідством місці та часу підроблений документ - довідку № 13 від 20 серпня 2007 року, складену від імені посадових осіб МПП «ВАЛЕНТИНА-2», на бланку підприємства, до якої внесли завідомо недостовірні відомості: про номер, дату її складання, про те, що ОСОБА_16 працює на підприємстві на посаді менеджера з продажу, стаж його роботи на підприємстві з 05 квітня 2006 року, розмір отриманої ним заробітної плати за період з 01 лютого 2007 року по 21 липня 2007 року в сумі 10550.00 грн. Довідка підписана керівниками підприємства директором ОСОБА_14 та головним бухгалтером ОСОБА_15 , завірена відбитком печатки МПП «ВАЛЕНТИНА- 2» код ЄРДПОУ 19053754.

20 серпня 2007 року продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи, діючи за попередньою змовою організованою групою, згідно розподіленим ролям, Особа1 знаходячись в с. Великодолинське Овідіопольського району Одеської області передав ОСОБА_3 вищевказаний підроблений документ - довідку з метою подальшої її передачі ОСОБА_16 , який у свої чергу повинен буде надати її до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення на своє ім`я кредиту.

Цього ж дня, продовжуючи свої злочинні наміри ОСОБА_3 , діючи згідно розподілених ролей знаходячись в с. Великодолинське Овідіопольського району Одеської області передав ОСОБА_16 підроблений документ довідку, яку надав йому Особа1, з метою її використання, шляхом надання до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для отримання кредиту.

ОСОБА_16 , будучи введеним в оману обіцянками ОСОБА_3 погасити отриманий ним кредит, діючі за грошову винагороду, надав отриману ним довідку до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» з метою отримання кредиту.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в Одеській області, Овідіопольському районі,

смт.Великодолинське, по вул.Леніна, 134, згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_16 документи, у яких крім інших знаходився підроблений документ довідка №13 від 20 серпня 2007 року МПП«ВАЛЕНТИНА- 2».

Особа2 достовірно знаючи, про те, що виготовлена на бланку МПП«Валентина-2» на ім`я ОСОБА_16 довідка №13 від 20.серпня 2007 року МПП«ВАЛЕНТИНА- 2» є підробленою, відомості викладені у ній не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч інтересам банку, діючи узгоджено з іншими учасниками організованої групи, з метою отримання незаконної винагороди, не перевірила належним чином, шляхом телефонного дзвінка на підприємство факт роботи ОСОБА_16 на МПП «ВАЛЕНТИНА- 2», стаж його роботи і розмір отриманої заробітної плати вказані у довідці, підписала заяву - анкету щодо видачі кредиту ОСОБА_16 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Того ж дня, Особа2 оформила і видала ОСОБА_16 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_4 від 20 серпня 2007 року, з нарахованим на нею кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

ОСОБА_16 отримавши зазначену кредитну картку № НОМЕР_4 , знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_9 , який діючи згідно відведеної йому ролі зняв у банкоматах з даної кредитної карти усі грошові кошти у сумі 4000.00 грн., з яких передав 200.00 грн. Особа2 за виконані нею дії пов`язані з оформленням кредиту, грошові кошти у сумі 500.00грн. ОСОБА_16 за оформлення на нього кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа1 розпорядились на свій розсуд, не збираючись повертати отримані грошові кошти до банку та погашати заборгованість ОСОБА_16 перед ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Продовжуючи свої злочинні дії, у середині серпня 2007 року, точної дати під час досудового розслідування встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 діючі повторно в складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» залучив до вчинення злочину мешканця с. Василівка, Біляївського району Одеської області ОСОБА_17 , якому за винагороду запропонував оформити на нього кредит та пообіцявши після отримання кредиту згодом його погашення, не ставлячи його у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

Ведений в оману, не знаючи про злочинні наміри ОСОБА_3 та інших осіб, спрямованих на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» ОСОБА_17 погодився з пропозицією останнього, щодо оформлення на своє ім`я кредиту та надав ОСОБА_3 свої документи: паспорт та ідентифікаційного код.

Продовжуючи свої злочині дії спрямовані за заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа 2, у невстановлений слідством час сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_17 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів з метою їх послідуючого привласнення

Особа1, спільно з невстановленими особами виготовили (місце та час слідством не встановлено) підроблений документ довідку, складену від імені посадових осіб ТОВ «ЕВЕРЛАСТ», до якої внесли недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_17 на посаді експедитора ТОВ «ЕВЕРЛАСТ», стаж його роботи на підприємстві з 07 червня 2006 року , розмір заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року склав 10166 грн. Довідка підписана від імені керівників підприємства директором ОСОБА_10 та головного бухгалтера ОСОБА_11 , завірена відбитком печатки ТОВ «ЕВЕРЛАСТ», кодЄДРПОУ32224487.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи 20 серпня 2007 року Особа1, діючи за попередньою змовою, згідно з розподілених ролей, знаходячись в смт.Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищевказаний підроблений документ довідку ТОВ «ЕВЕРЛАСТ» для передачі її ОСОБА_17 з метою використання, шляхом надання її до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК » для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_17 з метою її використання шляхом надання до банку з метою оформлення кредиту на останнього.

Цього ж дня, ОСОБА_17 представив довідку ТОВ «ЕВЕРЛАСТ» до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Особа2діючи згідноз єдинимпланом,відповідно довідведеній їйролі,перебуваючи напосаді начальникаВеликодолинської філіїПГРУ ЗАТКБ «ПРИВАТБАНК»,в обов`язкиякої згіднопосадових обов`язківвходило:здійснення прийомугромадян,оформлення документівщодо заведеннякредитних угодпо кредитнимкарткам «Універсальна»,«Товари урозстрочку»,«Подія»;згідно внутрішньоїдовіреності №ОD-1408-1від 06грудня 2007року здійснювати оформленняі підписаннявід імені«ПРИВАТБАНКа» документів,які регламентуютьоформлення,надання іпогашення «Експрес»кредитів,отримувати іперевіряти документиз метоюздійснення ідентифікаціїосіб,які маютьправо наотримання кредиту;контролювати своєчасністьпроведення підрозділамиоперацій пооформленню інаданню клієнтамкредитних засобів,а такожорганізація погашенняпозик івідсоткової заборгованості,знаходячись усвоєму службовомукабінеті Великодолинськоїфілії ПГРУЗАТ КБ«ПРИВАТБАНК»,розташованого вОдеській області,Овідіопольському районі,смт.Великодолинське,по вул.Леніна,134,згідно відведеноїїй ролі,керуючись корисливимимотивами,діючи умисно,зловживаючи своїмслужбовим становищем,прийняла від ОСОБА_17 документи, у яких крім інших знаходився підроблений документ довідка ТОВ «ЕВЕРЛАСТ».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка виготовлена на бланку ТОВ «Еверласт» складена на ім`я ОСОБА_17 є підробленою, відомості викладені у ній не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч інтересам банку, діючи узгоджено з іншими учасниками злочинної групи, не перевірила належним чином шляхом здійснення телефонного дзвінка на підприємство, з метою встановлення факту його роботи на підприємстві, стаж його роботи, розмір отриманої ним заробітної плати, підписала анкету - заяву, щодо видачі кредиту ОСОБА_17 , чим засвідчила правильність і достовірність викладених у заяві відомостей.

Того ж дня, тобто 20 серпня 2007 року, Особа2 оформила и видала ОСОБА_17 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_5 , з нарахованим на нею кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

ОСОБА_17 отримавши кредитну картку № НОМЕР_5 , знаходячись біля будівлі Великололинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_3 , який діючи за попередньою змовою, згідно відведеної йому ролі, зняв у банкоматах з картки нараховані на неї грошові кошти у сумі 4000.00 грн., з яких 500.00 грн. передав ОСОБА_17 , 200.00 грн. передав Особа2 за виконані нею дії, а рештою коштів разом з Особа1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись погашати заборгованість ОСОБА_17 перед ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» у встановленому порядку.

Крім того, в середині серпня 2007 року, точної дати під час досудового розслідування встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 , діючи в складі організованої групи, повторно, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» залучив до вчинення злочину мешканку с. Василівка, Біляївського району, Одеської області ОСОБА_18 , якій за винагороду запропонував оформити на неї кредит, не ставлячи її у свої злочинні наміри. Спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи.

Введена у оману, не знаючи про злочинні наміри ОСОБА_3 та інших осіб, спрямованих на заволодіння грошовими коштами банку, ОСОБА_18 погодилась із пропозицією останнього і передала йому свій паспорт та ідентифікаційний номер.

Реалізуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа2 та Особа1, у невстановлений слідством час, ОСОБА_3 сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_18 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Особа1, спільно з невстановленими особами (місце та час слідством не встановлені) виготовили підроблений документ довідку № 148 від 21 серпня 2007 року, складену від імені посадових осіб ТОВ «ЛЕВ», до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_18 на посаді економіста тов. «ЛЕВ», стаж її роботи на підприємстві з 26 травня 2007 року та розмір отриманої нею заробітної плати за період з лютого по червень 2007 року у сумі 13580.00 грн.

Довідка підписана від імені керівників ТОВ «ЛЕВ» директора та головного бухгалтера, завірена відбитком печатки підприємства код ЄДРПОУ 13900722.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи 21серпня 2007 року Особа1, діючи за попередньою змовою, згідно з розподілених ролей, знаходячись в смт. Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищевказаний підроблений документ - довідку ТОВ « ЛЕВ» для подальшої передачі ОСОБА_18 з метою надання її останньою до Великодолинської філію ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК » для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_18 , яка будучи введеною в оману обіцянками ОСОБА_3 погасити отриманий нею кредит у повному обсязі та діючи за грошову винагороду, надала підроблений документ довідку до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК ».

Особа2діючи згідноз єдинимпланом,відповідно довідведеній їйролі,перебуваючи напосаді начальникаВеликодолинської філіїПГРУ ЗАТКБ «ПРИВАТБАНК»,в обов`язкиякої згіднопосадових обов`язківвходило:здійснення прийомугромадян,оформлення документівщодо заведеннякредитних угодпо кредитнимкарткам «Універсальна»,«Товари урозстрочку»,«Подія»;згідно внутрішньоїдовіреності №ОD-1408-1від 6грудня 2007року здійснюватиоформлення іпідписання відімені «ПРИВАТБАНКа»документів,які регламентуютьоформлення,надання іпогашення «Експрес»кредитів,отримувати іперевіряти документиз метоюздійснення ідентифікаціїосіб,які маютьправо наотримання кредиту;контролювати своєчасністьпроведення підрозділамиоперацій пооформленню інаданню клієнтамкредитних засобів,а такожорганізація погашенняпозик івідсоткової заборгованості,знаходячись усвоєму службовомукабінеті Великодолинськоїфілії ПГРУЗАТ КБ«ПРИВАТБАНК»,розташованого вОдеській області,Овідіопольському районі,смт.Великодолинське,по вул.Леніна,134,згідно відведеноїїй ролі,керуючись корисливимимотивами,діючи умисно,зловживаючи своїмслужбовим становищем,прийняла від ОСОБА_18 документи, у яких крім інших знаходився підроблений документ довідка ТОВ «ЛЕВ».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ТОВ «ЛЕВ» № 148 від 21 серпня 2007 року на ім`я ОСОБА_18 є підробленою, відомості викладені у ній про її реєстраційний номер № 148, дату складання 21серпня 2007 року, місце роботи ОСОБА_18 на посаді економіста підприємства, стажі роботи з 26 травня 2007 року , розмір отриманої заробітної плати за період з лютого по червень 2007 року у сумі 13580.00 грн., не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч службових інтересів, підписала анкету - заяву на видачу кредиту ОСОБА_18 , чим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Того ж дня, тобто 21 серпня 2007 року Особа2 оформила і видала ОСОБА_18 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_6 , з нарахованим на нею кредитним лімітом у сумі 4000 грн.

Отримавши кредитну картку № НОМЕР_6 , ОСОБА_18 біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передала її ОСОБА_9 , який згідно відведеної йому ролі зняв з неї у банкоматі грошові кошти у сумі 4000.00 грн., з яких 500.00 грн. передав ОСОБА_19 , 200.00грн. ОСОБА_9 передав Особа2 за виконані нею дії, а рештою коштів вони разом з невстановленими слідством особами розпорядились на власний розсуд, не збираючись погашати заборгованість ОСОБА_18 перед ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» у встановленому порядку.

Крім того, в середині серпня 2007 року, точної дати під час досудового розслідування встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, повторно, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» залучив до вчинення злочину мешканку с. Василівка, Біляївського району, Одеської області ОСОБА_20 , якій за винагороду запропонував оформити на неї кредит, не ставлячи її у свої злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

Введена у оману, не знаючи про злочинні наміри ОСОБА_3 та інших осіб, спрямованих на заволодіння грошовими коштами ЗАТКБ«ПРИВАТБАНК» ОСОБА_20 погодилась з пропозицією останнього, щодо оформлення на своє ім`я кредиту передала йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа1 та Особа2, у невстановлений слідством час сповістив Особа1. про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_20 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів з метою їх послідуючого привласнення.

Особа1, спільно з невстановленими слідством особами виготовили (місце та час слідством не встановлено) підроблений документ довідку складену від імені посадових осіб ТОВ «ЛЕВ» № 148 від 21серпня 2007 року, до якої внесли недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_20 на посаді офіс менеджера підприємства, стажі її роботи на підприємстві з 26 травня 2007 року, розмір отриманої нею заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 11725.00 грн.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи 21 серпня 2007 року Особа1, діючи за попередньою змовою, згідно з розподілених ролей, знаходячись в смт.Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищеназвану підроблений документ - довідку ТОВ «ЛЕВ» для передачі її ОСОБА_21 з метою використання, шляхом надання її до Великодолинської філії ЮГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_22 , яка будучи введеною в оману обіцянками ОСОБА_3 погасити отриманий нею кредит у повному обсязі та діючи за грошову винагороду, надала її до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК » для оформлення кредиту.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в Одеській області, Овідіопольському районі, смт.Великодолинське, по вул.Леніна, 134, згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_20 документи, у яких крім інших знаходився підроблений документ - довідка ТОВ « ЛЕВ».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ТОВ «ЛЕВ» № 148 від 21 серпня 2007 року на ім`я ОСОБА_20 є підробленою, відомості викладені у ній про її реєстраційний номер № 148, дату складання 21 серпня 2007 року, місце роботи ОСОБА_20 на посаді економіста підприємства, стажі роботи з 26 травня 2007 року , розмір отриманої заробітної плати за період з лютого по червень 2007 року у сумі 11725.00 грн. не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч службових інтересів, підписала анкету - заяву на видачу кредиту ОСОБА_20 , чим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Того ж дня, тобто 21 серпня 2007 року Особа2 оформила і видала ОСОБА_20 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_7 , з нарахованим на нею кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_7 , ОСОБА_20 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передала її ОСОБА_9 , який згідно відведеної йому ролі зняв з неї у банкоматах грошові кошти в сумі 4000.00 грн., з яких 350.00 грн. передав ОСОБА_20 , 200.00 грн. Особа2 за виконані нею дії, а рештою коштами разом з Особа1 на іншими невстановленими слідством особами розпорядились на свій розсуд, не збираючись погашати заборгованість ОСОБА_20 перед ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» за наданим кредитним лімітом.

Крім того, в середині серпня 2007 року, точної дати під час досудового розслідування встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, повторно, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» залучив до вчинення злочину мешканця с. Василівка, Біляївського району, Одеської області ОСОБА_23 , якому за винагороду запропонував оформити на нього кредит, не ставлячи його у свої злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

Введений в оману, не знаючи про злочинні наміри ОСОБА_3 та інших осіб, спрямованих на заволодіння грошовими коштами ЗАТКБ«ПРИВАТБАНК» ОСОБА_23 погодився з пропозицією останнього, щодо оформлення на своє ім`я кредиту і передав йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа1 та Особа2, у невстановлений слідством час сповістив Ооба1 про необхідність виготовлення підробленого документа - довідки на ім`я ОСОБА_23 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів з метою їх послідуючого привласнення.

Особа1, спільно з невстановленим слідством особами виготовили у невстановленому слідством місці та часу підроблений документ - довідку складену від імені посадових осіб ПП «АВТОЛАЙН» № 13 від 20 серпня 2007 року, до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_23 на посаді завідувача автомайстерень підприємства, стаж його роботи з 25 вересня 2006 року , розмір отриманої ним заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 12613 .00 грн.

Довідка підписана від імені керівника підприємства ОСОБА_24 та головного бухгалтера ОСОБА_25 , завірена відбитком печатки ПП «АВТОЛАЙН» код ЄДРПОУ 32682085.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи 21 серпня 2007 року Особа1, діючи за попередньою змовою, згідно з розподілених ролей, знаходячись в смт. Великодолинське Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_9 вищевказаний підроблений документ довідку ПП «АВТОЛАЙН» для подальшої передачі ОСОБА_23 з метою надання її останнім до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 підроблений документ - довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_23 , з метою її використання шляхом надання до банку з метою оформлення на нього кредиту.

У той же день, ОСОБА_23 представив довідку ПП «Автолайн» до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Особа2діючи згідноз єдинимпланом,відповідно довідведеній їйролі,перебуваючи напосаді начальникаВеликодолинської філіїПГРУ ЗАТКБ «ПРИВАТБАНК»,в обов`язкиякої згіднопосадових обов`язківвходило:здійснення прийомугромадян,оформлення документівщодо заведеннякредитних угодпо кредитнимкарткам «Універсальна»,«Товари урозстрочку»,«Подія»;згідно внутрішньоїдовіреності №ОD-1408-1від 6грудня 2007року здійснюватиоформлення іпідписання відімені «ПРИВАТБАНКа»документів,які регламентуютьоформлення,надання іпогашення «Експрес»кредитів,отримувати іперевіряти документиз метоюздійснення ідентифікаціїосіб,які маютьправо наотримання кредиту;контролювати своєчасністьпроведення підрозділамиоперацій пооформленню інаданню клієнтамкредитних засобів,а такожорганізація погашенняпозик івідсоткової заборгованості,знаходячись усвоєму службовомукабінеті Великодолинськоїфілії ПГРУЗАТ КБ«ПРИВАТБАНК»,розташованого в АДРЕСА_2 ,згідно відведеноїїй ролі,керуючись корисливимимотивами,діючи умисно,зловживаючи своїмслужбовим становищем,прийняла від ОСОБА_23 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ПП «АВТОЛАЙН».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ПП «АВТОЛАЙН» № 13 від 20 серп ня 2007 року на ім`я ОСОБА_23 є підробленою, відомості викладені у ній: про її реєстраційний номер № 148, дату складання 20 серпня 2007 року, місце роботи ОСОБА_23 на посаді завідувача авто майстерень підприємства, стаж його роботи на підприємстві з 25 вересня 2006 року та розмір заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 12613.00 грн. не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч службових інтересів, підписала анкету заяву, на видачу кредиту ОСОБА_23 , чим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі, Особа2 оформила і видала ОСОБА_23 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_8 з нарахованим на неї кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримав від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_8 , ОСОБА_23 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_3 , який згідно відведеної йому ролі зняв у банкоматі з даної кредитної карти грошові кошти у сумі 4000.00 грн. та передав Особа1, який у свої чергу, згідно діючого плану передав 200.00грн. Особа2 за виконані нею дії. Рештою коштами ОСОБА_3 та Особа1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись погашати заборгованість ОСОБА_23 перед ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Крім того, в середині серпня 2007 року, точної дати під час досудового розслідування встановити не надалось можливим, невстановлені слідством особи, реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» залучили до вчинення злочину мешканця с. Малодолинське м. Іллічівська, Одеської області ОСОБА_26 , схиливши останнього до отримання кредиту, пообіцявши йому винагороду і згодом

погашення отриманого ним кредиту, переконавши у законності фінансової операції.

Введений у оману невстановленими слідством особами, ОСОБА_26 передав вказаним особам копії своїх документів: паспорта та ідентифікаційного коду і дав згоду на оформлення і отримання на себе кредиту в установі банку, а потім передачі отриманих грошових коштів їм.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа1 та Особа2, у невстановлений слідством час сповістили Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_26 з метою її використання, шляхом надання до банку для оформлення на останнього кредиту та отримання грошових коштів та їх привласнення.

21 серпня 2007 року Особа1, спільно з невстановленими слідством особами, виготовили у невстановлений слідством місці та часу підроблений документ довідку складену від імені посадових осіб ТОВ «ПІВДЕНЬ -ІНВЕСТ» № 09 -ок від 21серпня 2007 року, до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_26 на посаді адміністративного директора підприємства, про стаж його роботи з 04 травня 2006 року , розмір отриманої ним заробітної плати за період з січня по липень 2007 року у сумі 34850.00 грн.

Довідка підписана від імені директора підприємства ОСОБА_27 та головного бухгалтера ОСОБА_28 , підписи яких завірені відбитком печатки ТОВ «ПІВДЕНЬ -ІНВЕСТ» код ЄДРПОУ33081301.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установиОсоба1 знаходячись в смт.Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав Особа2 підроблений документ довідку ТОВ «Південь - Інвест» на ім`я ОСОБА_26 .

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в Одеській області, Овідіопольському районі, смт.Великодолинське, по вул.Леніна,134, згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_29 документи складені на ім`я ОСОБА_26 , у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ТОВ «ПІВДЕНЬ - ІНВЕСТ».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ТОВ «Південь - Інвест» на ім`я ОСОБА_26 є підробленою, відомості викладені у ній: про її реєстраційний номер № 09 - ок, дату складання 21 серпня 2007 року, місце роботи ОСОБА_26 на посаді адміністративного директора, стаж його роботи на підприємстві з 04 травня 2006 року та розмір заробітної плати за період з січня по липень 2007 року у сумі 34850.00 грн. не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч службових інтересів, підписала анкету заяву на видачу кредиту ОСОБА_26 , чим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, Особа2 згідно відведеної їй ролі, 21 серпня 2007 року оформила і видала ОСОБА_26 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_9 з нарахованим на неї кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_9 , ОСОБА_26 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її невстановленим особам, які з неї зняли в банкоматі грошові кошти у сумі 4000.00 грн. з яких, згідно досягнутої раніше домовленості 21серпня 2007 року Особа1 передав Особа2200.00 грн. за виконані нею дії , а невстановлені слідством особи передали 500.00 грн. ОСОБА_26 за оформлення кредиту. Рештою грошовими коштами Особа1 та невстановлені слідством особи розпорядилися на свій розсуд, не збираючись погашати заборгованість ОСОБА_26 перед ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Крім того, 23 серпня 2007 року ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, повторно, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи

злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» залучив до вчинення злочину мешканку АДРЕСА_1 ОСОБА_30 , якій за винагороду запропонував оформити на неї кредит, не ставлячи її у свої злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

ОСОБА_30 введена в оману ОСОБА_3 , повіривши у законність його дій та обіцянки останнім повернути отриманий нею кредит у банку, погодилась за винагороду зареєструвати на себе кредит, отримати грошові кошти, які передати останньому, після чого передала йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа1 та Особа 2, у невстановлений слідством час сповістив Особа2 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_30 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Реалізуючи свої злочинні дії, Особа1, спільно з невстановленими слідством особами виготовили у невстановленому слідством місці та часу підроблений документ - довідку від імені посадових осіб ДП «УКРЛАШИНГ» №123/01 від 23серпня 2007 року, до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_30 на підприємстві на посаді оператора зв`язку, стажем її роботи з 13 липня 2006 року , розміром сплаченої їй заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 12056 грн. 50 коп., яку підписали від імені директора підприємства ОСОБА_31 та головного бухгалтера ОСОБА_32 , скріпивши їх підписи відбитком печатки ДП «УКРЛАШИНГ» код ЄДРПОУ30439453.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи 23 серпня 2007 року Особа1, діючи за попередньою змовою, згідно з розподілених ролей, знаходячись в смт. Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищевказаний підроблений документ - довідку ДП «Укрлашинг» для подальшої передачі ОСОБА_30 з метою її надання останньою до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 підроблений документ довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_30 , з метою її використання шляхом надання до банку для оформлення на неї кредиту.

У той же день, ОСОБА_30 отриманий від ОСОБА_3 підроблений документ довідку ДП «УКРЛАШИНГ» передала до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» Особі1.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в АДРЕСА_2 , згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_30 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ДП «УКРЛАШИНГ».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ДП «УКРЛАШИНГ» № 123 /01 від 23серпня 2007 року на ім`я ОСОБА_30 є підробленою, відомості викладені у ній про місце роботи ОСОБА_30 на посаді оператора зв`язку, стажі її роботи на підприємстві з 13 липня 2006 та розмір сплаченої їй заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року становив у сумі 12056 грн. 50 коп. не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч службовим інтересам, підписала анкету - заяву на видачу кредиту ОСОБА_30 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі, Особа2 оформила і видала ОСОБА_30 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_10 , з нарахованим на неї кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_10 , ОСОБА_30 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передала її ОСОБА_3 , який згідно відведеної йому ролі зняв з даної кредитної карти грошові кошти у сумі 4000 .00 грн. та передав їх Особа1, який у свою чергу згідно діючого плану передав Особа2200.00 грн. за виконані нею дії, а ОСОБА_3 передав 500.00 грн. ОСОБА_30 як плату за оформлення на неї кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись погашати заборгованість ОСОБА_30 перед ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Крім того, 23 серпня 2007 року ОСОБА_3 , діючи в складі організованої групи, повторно, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» мешканця с. Василівка, Біляївського району, Одеської області ОСОБА_33 , якому за винагороду запропонував оформити на нього кредит, не ставлячи його у свої злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

ОСОБА_33 введений в оману ОСОБА_3 , повіривши у законність його дій та обіцянки останнім повернути отриманий ним кредит у банку, погодився за винагороду зареєструвати на себе кредит, отримати грошові кошти, які передати останньому і передав йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії , спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа2 та Особа 2 у невстановлений слідством час сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_34 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Реалізуючи свої злочинні дії, Особа1, спільно з невстановленими слідством особами виготовили у невстановленому слідством місці та часу підроблений документ довідку складену від імені посадових осіб ТОВ«ЕВЕРЛАСТ» № 153 від 23 серпня 2007 року, до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_33 на підприємстві на посаді автомеханіка, стажем його роботи з 07 вересня 2006 року , розміром сплаченої йому заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 14579.00 грн., яку підписи від імені директора підприємства ОСОБА_10 та головного бухгалтера ОСОБА_11 , скріпивши їх підписи відбитком печатки ТОВ«ЕВЕРЛАСТ» код ЄДРПОУ 32224487.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи 23 серпня 2007 року Особа1, діючи за попередньою змовою, ззгідно з розподілених ролей, знаходячись в смт. Великодолинське, овідіопольського району, одеської області передав ОСОБА_3 вищевказаний підроблений документ довідку ТОВ «ЕВЕРЛАСТ» для подальшої передачі ОСОБА_33 з метою надання її останнім до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 підроблений документ - довідку ТОВ «Еверласт» ОСОБА_3 передав ОСОБА_33 , з метою її використання шляхом надання до банку для оформлення кредиту.

У той же день ОСОБА_33 отриману від Грунського підроблений документ довідку ТОВ «ЕВЕРЛАСТ» передав до Великодлолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» Особі2.

Особа2діючи згідноз єдинимпланом,відповідно довідведеній їйролі,перебуваючи напосаді начальникаВеликодолинської філіїПГРУ ЗАТКБ «ПРИВАТБАНК»,в обов`язкиякої згіднопосадових обов`язківвходило:здійснення прийомугромадян,оформлення документівщодо заведеннякредитних угодпо кредитнимкарткам «Універсальна»,«Товари урозстрочку»,«Подія»;згідно внутрішньоїдовіреності №ОD-1408-1від 6грудня 2007року здійснюватиоформлення іпідписання відімені «ПРИВАТБАНКа»документів,які регламентуютьоформлення,надання іпогашення «Експрес»кредитів,отримувати іперевіряти документиз метоюздійснення ідентифікаціїосіб,які маютьправо наотримання кредиту;контролювати своєчасністьпроведення підрозділамиоперацій пооформленню інаданню клієнтамкредитних засобів,а такожорганізація погашенняпозик івідсоткової заборгованості,знаходячись усвоєму службовомукабінеті Великодолинськоїфілії ПГРУЗАТ КБ«ПРИВАТБАНК»,розташованого в АДРЕСА_2 ,згідно відведеноїїй ролі,керуючись корисливимимотивами,діючи умисно,зловживаючи своїмслужбовим становищем,прийняла від ОСОБА_33 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ТОВ «ЕВЕРЛАСТ».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ТОВ «ЕВЕРЛАСТ» № 153 від 23 серпня 2007 року на ім`я ОСОБА_33 є підробленою, відомості

викладені у ній про місце роботи ОСОБА_33 на посаді автомеханіка, стаж його роботи на підприємстві з 07 вересня 2006 року та розмір сплаченої йому заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року становив у сумі 14579.00 грн. не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч службовим інтересам, підписала анкету - заяву на видачу кредиту ОСОБА_33 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі, Особа2 у той же день 20 серпня 2007 року оформила і видала ОСОБА_33 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_11 , з нарахованим на неї кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особи2 кредитну картку № НОМЕР_11 , ОСОБА_33 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_9 , який згідно відведеної йому ролі зняв у банкоматі з кредитної карти грошові кошти у сумі 4000 .00 грн. і передав їх Особа1, який у свою чергу згідно діючого плану передав Особі2 200.00 грн. та ОСОБА_35 100 доларів США, що за офіційним курсом НБУ станом на 23 серпня 2006 року становило 505.00 грн. за 1 долар.

Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа1. розпорядилися на свій розсуд, не збираючись погашати заборгованість ОСОБА_33 перед ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Продовжуючи свої злочинні дії, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної йму ролі, керуючись корисливими мотивами, спрямованими на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» 27серпня 2007 року ОСОБА_3 , залучив до вчинення злочину мешканку АДРЕСА_1 ОСОБА_36 , якій за винагороду запропонував оформити на неї кредит та його повернення, не ставлячи її у свої злочинні наміри на привласнення грошових коштів банку.

ОСОБА_37 введена в оману ОСОБА_3 , повіривши у законність його дій та обіцянки повернути отриманий нею кредит, погодилась за винагороду зареєструвати на себе кредит, отримати грошові кошти, які передати останньому, після чого передала йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа1 та Особа2, у невстановлений слідством час сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа - довідки на ім`я ОСОБА_38 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Реалізуючи свої злочинні дії, Особа1, спільно з невстановленими слідством особами виготовили у невстановленому слідством місці та часу підроблений документ довідку від імені посадових осіб ПП «ТОРГІЛСЕРВІС» №9/8 від 27 серпня 2007 року, до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_38 на підприємстві на посаді економіста, стажем її роботи 05 березня 2006 року , розміром сплаченої їй заробітної плати за період з 06 лютого 2007 року по 06 липня 2007 у сумі 13800.00 грн., яку підписали від імені керівника ОСОБА_39 та головного бухгалтера ОСОБА_40 , скріпивши їх підписи печаткою ПП «ТОРГІЛСЕРВІС» код ЄРДПОУ 31210761.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи 27 серпня 2007 року Особа1, діючи за попередньою змовою, згідно з розподілених ролей, знаходячись в смт.Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищеназваний підроблений документ - довідку ПП «ТОРГІЛСЕРВІС» для подальшої передачі ОСОБА_36 , з метою її надання останньою до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 підроблений документ - довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_36 , з метою її використання шляхом надання до банку для оформлення на неї кредиту.

У той же день ОСОБА_37 отриманий від ОСОБА_41 підроблений документ довідку ПП «ТОРГІЛСЕРВІС» передала до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» Особа2.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і

перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в АДРЕСА_2 , згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_38 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ПП «Торгілсервіс».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ПП «Торгілсервіс» № 9/8 від 27серпня 2007 року на ім`я ОСОБА_42 є підробленою, відомості викладені у ній про місце її роботи на підприємстві на посаді економіста, стажі її роботи на підприємстві з 05 березня 2006 року та розмір сплаченої їй заробітної плати за період з 06 лютого 2007 року по 06 липня 2007 року у сумі 13800.00грн. не відповідають дійсності, в порушення своїх посадових обов`язків, всупереч службовим інтересам, підписала анкету заявку на видачу кредиту ОСОБА_36 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі, Особа2 оформила і видала ОСОБА_36 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_12 з нарахованим на неї кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_12 , ОСОБА_37 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передала її ОСОБА_9 , який згідно відведеної йому ролі зняв з даної кредитної картки у банкоматі грошові кошти у сумі 4000.00 грн. та передав їх Особа 1, який у свою чергу згідно діючого плану передав Особа2 200.00 грн. за виконані нею, а ОСОБА_3 передав 500.00 грн. ОСОБА_36 як плату за оформлення на неї кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа1 розпорядились на свій розсуд, не збираючись повертати отриманий ОСОБА_43 кредит до банку.

30 серпня 2007 року ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», залучив до вчинення злочину мешканця с. Василівка, Біляївського району, Одеської області ОСОБА_44 , якому за винагороду запропонував оформити на його ім`я кредит та пообіцявши після отримання кредиту згодом його погашення, не ставлячи його у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

ОСОБА_44 введений в оману ОСОБА_3 , повіривши у законність його дій та обіцянки останнім повернути отриманий ним кредит у банку, погодився за винагороду зареєструвати на себе кредит, отримати грошові кошти, які передати останньому, після чого передав йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа1 та Особа2, у невстановлений слідством час та способом сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа - довідки на ім`я ОСОБА_45 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Реалізуючи свої злочинні дії, Особа1, спільно з невстановленими слідством особами виготовили у невстановленому слідством місці та часу підроблений документ довідку від імені посадових осіб ДП «УКРЛАШИНГ» №241/15 від 30серпня 2007 року, до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_45 на підприємстві на посаді економіста, стажем його роботи з 18 березня 2006 року , розміром сплаченої йому заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 12300.00 грн., яку підписали від імені директора підприємства ОСОБА_31 та головного бухгалтера ОСОБА_32 , скріпивши їх підписи відбитком печатки ДП«УКРЛАШИНГ» код ЄДРПОУ 30439453.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи, 30 серпня 2007 року Особа1 діючи за попередньою змовою, згідно з розподілених ролей, знаходячись в смт. Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищеописаний підроблений документ довідку ДП «УКРЛАШИНГ» для подальшої передачі ОСОБА_46 з метою надання її останнім до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_46 , з метою її використання шляхом надання до банку для оформлення кредиту.

У той же день, ОСОБА_47 отриманий від ОСОБА_3 підроблений документ довідку ДП «УКРЛАШИНГ» передав до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» Особі2.

Особа2діючи згідноз єдинимпланом,відповідно довідведеній їйролі,перебуваючи напосаді начальникаВеликодолинської філіїПГРУ ЗАТКБ «ПРИВАТБАНК»,в обов`язкиякої згіднопосадових обов`язківвходило:здійснення прийомугромадян,оформлення документівщодо заведеннякредитних угодпо кредитнимкарткам «Універсальна»,«Товари урозстрочку»,«Подія»;згідно внутрішньоїдовіреності №ОD-1408-1від 6грудня 2007року здійснюватиоформлення іпідписання відімені «ПРИВАТБАНКа»документів,які регламентуютьоформлення,надання іпогашення «Експрес»кредитів,отримувати іперевіряти документиз метоюздійснення ідентифікаціїосіб,які маютьправо наотримання кредиту;контролювати своєчасністьпроведення підрозділамиоперацій пооформленню інаданню клієнтамкредитних засобів,а такожорганізація погашенняпозик івідсоткової заборгованості,знаходячись усвоєму службовомукабінеті Великодолинськоїфілії ПГРУЗАТ КБ«ПРИВАТБАНК»,розташованого в АДРЕСА_2 ,згідно відведеноїїй ролі,керуючись корисливимимотивами,діючи умисно,зловживаючи своїмслужбовим становищем,прийняла від ОСОБА_45 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ - довідка ДП «УКРЛАШИНГ».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ДП «УКРЛАШИНГ» на ім`я ОСОБА_45 є підробленою, відомості викладені у ній про місце роботи ОСОБА_45 на посаді економіста підприємства, стаж його роботи з 18 березня 2006 року та розмір сплаченої йому заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року становив 12300.00 грн. не відповідають дійсності, порушуючи свої посадові обов`язки, всупереч службовим інтересам, підписала анкету заявку на видачу кредиту ОСОБА_46 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі, Особа2 оформила і видала ОСОБА_46 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_13 з нарахованийм на нею кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_13 , ОСОБА_47 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_3 , який згідно відведеної йому ролі зняв з даної кредитної картки грошові кошти у сумі 4000.00грн. та передав їх Особа1, з яких 200.00 грн. останній передав Особа2 за виконані нею дії, а ОСОБА_3 передав 500.00 грн. ОСОБА_46 як плату за оформлення на його ім`я кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись повертати отриманий ОСОБА_48 кредит до ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Крім того, 30 серпня 2007 року ОСОБА_3 , діючи в складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», залучив до вчинення злочину мешканця с. Василівка, Біляївського району, Одеської області ОСОБА_49 , якому за винагороду запропонував оформити на його ім`я кредит та пообіцявши після отримання кредиту згодом його погашення, не ставлячи у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

ОСОБА_50 введений в оману ОСОБА_3 , повіривши у законність його дій та обіцянки останнім повернути отриманий ним кредит у анку, погодився за винагороду зареєструвати на своє ім`я кредит, отримати грошові кошти, які передати останьому, після чого передав йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа1 таОсоба2, у невстановлений слідством час та спосіб сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_49 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Реалізуючи свої злочинні дії, Особа1 спільно з невстановленими слідством особами виготовили у невстановленому слідством місці та часу підроблений документ довідку від імені посадових осіб ПП «АВТОЛАЙН» № 25 від 30серпня 2007 року, до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_49 на підприємстві на посаді водія, стажем його роботи з 01 лютого 2006 року , розміром сплаченої йому заробітної плати за

період з січня по червень 2007 року у сумі 14268.00 грн., які підписали від імені керівника підприємства ОСОБА_24 та головного бухгалтера ОСОБА_25 , скріпивши їх підписи відбитком печатки ПП «АВТОЛАЙН» код ЄДРПОУ 32682085.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи, 30 серпня 2007 року Особа1 діючи за попередньою змовою. згідно з розподілених ролей, знаходячись в смт. Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищеописаний підроблений документ - довідку ПП «АВТОЛАЙН» на ім`я ОСОБА_49 з метою надання її останнім до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_51 , з метою її використання шляхом надання до банку для осормлення кредиту.

У той же день, ОСОБА_52 отриманий від ОСОБА_3 підроблений документ довідку ПП «АВТОЛАЙН» передав до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» Особа2.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в АДРЕСА_2 , згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_49 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ПП «АВТОЛАЙН».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ПП «АВТОЛАЙН» на ім`я ОСОБА_49 є підробленою, відомості викладені у ній про місце роботи ОСОБА_49 на посаді водія підприємтсва, стаж його роботи з 01 лютого 2006 року та розмір сплаченої йому заробітної плати за період з січня по червень 2007 року становив 14268.00 грн. не відповідають дійсності, порушуючи свої посадові обов`язки, всупереч службовим інтересам, підписала анкету заявку на видачу кредиту ОСОБА_51 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими котами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі, Особа2 оформила і видала ОСОБА_51 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_14 з нарахованим на нею кредитним лімітом у сумі 4000.00грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_14 , ОСОБА_50 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_3 , який згідно відведеної йому ролі зняв з даної кредитної картки у банкоматі грошові кошти у сумі 4000.00 грн. та передав їх Особа1, з яких 200.00 грн. останній передав Особі2 за виконані нею дії, а ОСОБА_3 передав 500.00 грн. ОСОБА_51 як плату за оформлення на його ім`я кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись повертати отриманий ОСОБА_53 кредит до ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Крім того, 31 серпня 2007 року ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючий злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», залучив мешканця с. Василівка, Біляївського району Одеської області ОСОБА_54 , якому за винагороду запропонував оформити на його ім`я кредит та пообіцявши після отримання кредиту згодом його погашення, не ставлячи його у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

ОСОБА_55 введений в оману ОСОБА_3 , повіривши у законність його дій та обіцянки останнім повернути отриманий ним кредит у бану, погодився за винагороду зареєструвати на своє ім`я креди, отримати грошові кошти, які передати останьому, після чого передав йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа1 та Особа2, у невстановлений слідством час та способом сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_54 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Реалізуючи свої злочинні дії, 31 серпня 2007 року Особа1, спільно з невстановленит слідством особами виготовили у невстановленому слідством місці та часу підроблений документ довідку від імені посадових осіб ДП«ФОРМЕТ» № 65-08 від 23 серпня 2007 року, до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_54 на підприємстві на посаді інспектора охорони праці, стажем його роботи з 07серпня 2006 року, розміром сплаченої йому заробітної плати за період з 01 лютого 2007 року по 31 липня 2007 року у сумі 8058 грн. 65копійок, які підписали від імені директора підприємства ОСОБА_56 та головного бухгалтера ОСОБА_57 , підписи яких завірили відбитком печатки ДП «ФОРМЕТ» код ЄРДПОУ 32539841.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи, 31 серпня 2007 року Особа1 діючи за попередньою змовою, згідно розподіленних ролей, знаходячись в смт. Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищеописаний підроблений документ довідку ДП «ФОРМЕТ» для подальшої передачі ОСОБА_58 з метою надання її останнім до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_58 , з метою її використання шляхом надання до банку.

У той же день, ОСОБА_55 отриманий від ОСОБА_3 підроблений документ довідку ДП «ФОРМЕТ» передав до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» Особа2.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в АДРЕСА_2 , згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_54 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ДП «ФОРМЕТ».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ДП «ФОРМЕТ» на ім`я ОСОБА_54 є підробленою, відомості викладені у ній про місце роботи ОСОБА_54 на підприємстві на посаді інспектора охорони праці, стаж його роботи з 07 серпня 2006 року та розмір сплаченої йому заробітної плати за період з 01 лютого 2007 року по 31 липня 2007 року становив 8058 грн. 65 коп. не відповідають дійсності, підписала анкету заявку на видачу ОСОБА_58 кредиту, тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі, Особа2 оформила і видала ОСОБА_58 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_15 , з нарахованим на нею з кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_15 , ОСОБА_55 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_3 , який згідно відведеної йому ролі зняв з неї у банкоматі грошові кошти у сумі 4000.00 грн., з яких 200.00 грн. передав Особа2 за виконані нею дії, а ОСОБА_3 передав 500.00 грн. ОСОБА_58 як плату за оформлення на його ім`я кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_9 та Особа1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись повертати отриманий ОСОБА_59 кредит до ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Крім того, 04 вересня 2007 року ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на привласнення грошових коштів ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», залучив до вчинення злочину мешканку с. Василівка, Біляївського району, Одеської області ОСОБА_60 , якій за винагороду запропонував оформити на її ім`я кредит та пообіцяв після отримання кредиту згодом його погасити, не ставлячи її у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

ОСОБА_61 введена в оману ОСОБА_3 , повіривши у законність його дій та обіцянки останнім повернути отриманий нею кредит у банку, погодилась за винагороду зареєструвати на своє ім`я кредит, отримати грошові кошти, які передати останньому, після чого передала йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою змовою з Особа1 та Особа2, у невстановлений слідством час та способом, сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_62 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Реалізуючи свої злочинні дії. Особа1 спільно з невстановленими слідством особами виготовили у невстановленому слідством місці та часу підроблений документ - довідку від імені посадових осіб ДП «УКРЛАШИНГ» №150/211 від 04 вересня 2007 року , до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_63 на підприємстві посаді оператора зв`язку, стажем її роботи з 23 вересня 2006 року , розмір сплаченої їй заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 14514.00 грн., які підписали від імені директора підприємства ОСОБА_31 та і головного бухгалтера ОСОБА_32 , засвідчивши їх підписи відбитком печатки ДП «УКРЛАШИНГ» код ЄРДПОУ 30439453.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи, 04 вересня 2007 року Особа1 знаходячись в смт.Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищеописаний підроблений документ - довідку ДП«УКРЛАШИНГ» для передачі ОСОБА_64 , з метою надання її останньою до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_64 , яка цього ж дня разом з іншими документами надала до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» з метою отримання кредиту Особа2.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в АДРЕСА_2 , згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_63 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ДП «УКРЛАШИНГ».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ДП «Укрлашинг» на ім`я ОСОБА_63 є підробленою, відомості викладені у ній про місце роботи ОСОБА_64 на підприємстві посаді оператора зв`язку, стажем її роботи з 23 вересня 2006 ркоу , розмір сплаченої їй заробітної плати за період з лютого по липень 2007 року у сумі 14514.00 грн. не відповідають дійсності, порушуючи свої посадові обов`язки, всупереч службовим інтересам, підписала анкету - заявку на видачу кредиту ОСОБА_64 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі Особа2 оформила і видала ОСОБА_64 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_16 , з нарахованим на неї кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_16 , ОСОБА_61 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передала її ОСОБА_3 , який згідно відведеної йому ролі зняв з неї у банкоматі грошові кошти у сумі 4000 грн., та передав їх Особа1, з яких 200.00 грн. останній передав Особа2 за виконанні нею дії, а ОСОБА_3 передав 500.00грн. ОСОБА_64 як плату за оформлення на її ім`я кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись повертати отриманий ОСОБА_65 кредит до ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Крім того, 06 вересня 2007 року ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», залучив до вчинення злочину мешканця с. Василівка, Біляївського району, Одеської області ОСОБА_66 , якому за винагороду запропонував оформити на його ім`я кредит та пообіцявши після отримання кредиту згодом його погашення, не ставлячи його у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

ОСОБА_67 введений в оману ОСОБА_3 , повіривши у законність його дій та обіцянки останнім повернути отриманий ним кредит у банку, погодився за винагороду зареєструвати на своє ім`я кредит, отримати грошові кошти, які передати останньому, після чого передав йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою з Особа1 та Особа2, у невстановлений слідством час та способом сповістив Особа1 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_66 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Реалізуючи свої злочинні дії, Особа1, спільно з невстановленими слідством особами виготовили у невстановленому слідству місці та часу підроблений документ - довідку від імені посадових осіб ПП «ОДЕСА- ІНВЕСТ» № 389 від 05 вересня 2007 року , до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_66 на підприємстві на посаді юрисконсульта, стажі його роботи з 22 квітня 2006 року , розміром сплаченої йому заробітної плати за період з березня по серпня 2007 року року у сумі 13776.00 грн., яку підписали від імені керівника підприємства ОСОБА_6 та головного бухгалтера ОСОБА_7 , засвідчивши їх підписи відбитком печатки ПП «ОДЕСА-ІНВЕСТ» код ЄРДПОУ32316441.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи 06 вересня 2007 року Особа1 діючи за попередньою змовою, згідно розподілених ролей, знаходячись в смт.Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищеописаний підроблений документ довідку ПП «Одеса-Інвест» для подальшої її передачі ОСОБА_68 з метою надання її останнім до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_68 , який у свою чергу разом з іншими документами надав її до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту Особа2.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в АДРЕСА_2 , згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_66 документи, у яких крім інших знаходився підроблений документ довідка ПП « Одеса- Інвест».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ПП «ОДЕСА- ІНВЕСТ» на ім`я ОСОБА_66 є підробленою, відомості викладені у ній про місце роботи ОСОБА_66 на підприємтсві на посаді юрисконсульта, стаж його роботи з 22 квітня 2006 року та розмір сплаченої йому заробітної плати за період з березня по серпня 2007 року

року у сумі 13776 .00 грн. не відповідають дійсності, порушуючи свої посадові обов`язки, всупереч службовим інтересам, підписала анкету заявку на видачу кредиту ОСОБА_68 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі, Особа2 оформила і видала ОСОБА_68 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_17 , з нарахованим на нею кредитним лімітом у сумі 4000.00 грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_17 , ОСОБА_67 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_3 , який згідно відведеної йому ролі зняв з неї у банкоматі грошові кошти у сумі 4000.00 грн. та передав їх Особа1, з яких 200.00 грн. останній передав Особа2 як плату за виконані нею дії, а ОСОБА_3 передав 300 грн. ОСОБА_68 як плату за оформлення на його ім`я кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись повертати отриманий ОСОБА_69 кредит до ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Крім того, 06 вересня 2007 року ОСОБА_3 , діючи у складі організованої групи, згідно відведеної йому ролі, керуючись корисливими мотивами, реалізуючи злочинний намір спрямований на заволодіння грошовими коштами ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», залучив до вчинення злочину мешканця с. Василівка, Біляївського району, Одеської області ОСОБА_70 , якому за винагороду запропонував оформити на його ім`я кредит та пообіцявши після отримання кредиту згодом його погашення, не ставлячи його у їх злочинні наміри, спрямовані на привласнення грошових коштів банку.

ОСОБА_71 введений в оману ОСОБА_3 , повіривши у законність його дій та обіцянки останнім повернути отриманий ним кредит у банку, погодився за винагороду зареєструвати на своє ім`я кредит, отримати грошові кошти, які передати останньому, після чого передав йому свій паспорт та ідентифікаційний код.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банка, діючи за попередньою з Особа1 та Особа2, у невстановлений слідством час та способом сповістивОсоба1 про необхідність виготовлення підробленого документа довідки на ім`я ОСОБА_70 з метою її використання, шляхом надання до банку для отримання грошових коштів та їх привласнення.

Реалізуючи свої злочинні дії, Особа1, спільно з невстановленими слідством особами виготовили у невстановленому слідству місці та часу підроблений документ - довідку складену від імені посадових осіб ТОВ«АРТЕМІДА», до якої внесли завідомо недостовірні відомості про місце роботи ОСОБА_70 на підприємстві на посаді менеджера - консультанта, стажем його роботи підприємстві з 04 лютого 2006 року , розміром сплаченої йому заробітної плати за період з березня по серпня 2007 року року у сумі 12600.00 грн., яку підписали від імені керівника підприємства і головного бухгалтера, також завірили їх підписи відбитком печатки ТОВ «АРТЕМІДА» код ЄРДПОУ 20920911.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банківської установи 06 вересня 2007 року Особа1 діючи за попередньою змовою, згідно розподілених ролей, знаходячись в смт.Великодолинське, Овідіопольського району, Одеської області передав ОСОБА_3 вищеописаний підроблений документ довідку ТОВ «Артеміда» для подальшої її передачі ОСОБА_72 з метою надання її останнім до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту.

Цього ж дня, отриману від Особа1 довідку ОСОБА_3 передав ОСОБА_72 , який у свою чергу разом з іншими документами надав її до Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» для оформлення кредиту Особа2.

Особа2 діючи згідно з єдиним планом, відповідно до відведеній їй ролі, перебуваючи на посаді начальника Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», в обов`язки якої згідно посадових обов`язків входило: здійснення прийому громадян, оформлення документів щодо заведення кредитних угод по кредитним карткам «Універсальна», «Товари у розстрочку», «Подія»; згідно внутрішньої довіреності № ОD-1408-1 від 6 грудня 2007 року здійснювати оформлення і підписання від імені «ПРИВАТБАНКа» документів, які регламентують оформлення, надання і погашення «Експрес» кредитів, отримувати і перевіряти документи з метою здійснення ідентифікації осіб, які мають право на отримання кредиту; контролювати своєчасність проведення підрозділами операцій по оформленню і наданню клієнтам кредитних засобів, а також організація погашення позик і відсоткової заборгованості, знаходячись у своєму службовому кабінеті Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розташованого в Одеській області, Овідіопольському районі,

смт.Великодолинське, по вул.Леніна,134, згідно відведеної їй ролі, керуючись корисливими мотивами, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняла від ОСОБА_70 документи, у яких крім інших знаходився і підроблений документ довідка ТОВ

« АРТЕМІДА».

Особа2 достовірно знаючи про те, що довідка складена від імені посадових осіб ТОВ «АРТЕМІДА» на ім`я ОСОБА_70 є підробленою, відомості викладені у ній про місце роботи ОСОБА_70 на підприємстві на посаді менеджера - консультанта, стаж його роботи підприємстві з 04 лютого 2006 року, розмір сплаченої йому заробітної плати за період з березня по серпня 2007 року року у сумі 12600.00 грн. не відповідають дійсності, порушуючи свої посадові обов`язки, всупереч службовим інтересам, підписала анкету заявку на видачу кредиту ОСОБА_72 , тим самим засвідчила правильність і достовірність викладених у ній відомостей.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння грошовими коштами банку, діючи у складі організованої групи, згідно відведеної їй ролі, Особа2 оформила і видала ОСОБА_72 кредитну картку «Подія» № НОМЕР_18 , з нарахованим на неї кредитним лімітом у сумі 4000.00грн.

Отримавши від Особа2 кредитну картку № НОМЕР_18 , ОСОБА_71 знаходячись біля будівлі Великодолинської філії ПГРУ ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК» передав її ОСОБА_3 , який згідно відведеної йому ролі зняв з неї у банкоматі грошові кошти у сумі 4000.00 грн., та передав їх Особі1, з яких 200.00 грн. останній передав Особі2 за виконані нею дії, а ОСОБА_3 передав 500.00 грн. ОСОБА_72 як плату за оформлення на його ім`я кредиту. Рештою грошовими коштами ОСОБА_3 та Особа1 розпорядилися на свій розсуд, не збираючись повертати отриманий ОСОБА_73 кредит до ЗАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Продовжуючи свої злочинні дії спрямовані на заволодіння майном юридичних та фізичних осіб підприємців шляхом обману, у 20 числах серпня 2008року, більш точний час в ході досудового слідства встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 знаходячись на ринку «7 км» ТОВ«ПРОМРИНОК», розташованому по АДРЕСА_3 , керуючись корисливими мотивами, спрямованими на заволодіння майном, зловживаючи довірою фізичної особи підприємця ОСОБА_74 прийняв у останнього на реалізацію спортивні куртки та костюми на загальну суму 30 тис. 400 грн. та домовився що після їх продажу повернути останньому їх вартість, а отримані від їх реалізації різницю грошових коштів (прибуток) залишити у себе. Поспіль отримані від ОСОБА_74 на реалізацію спортивні куртки та костюми ОСОБА_3 продав, але грошові кошти отримані від їх реалізацію ОСОБА_75 на підставі попередньо укладеної між ними домовленості не повернув, чим спричинив потерпілому матеріальній збиток.

Крім того, продовжуючи свої злочинні дії спрямовані на заволодіння майном юридичних та фізичних осіб підприємців шляхом обману, у червні 2008року, більш точний час в ході досудового слідства встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 знаходячись на ринку «7 км» ТОВ«ПРОМРИНОК», розташованого по АДРЕСА_3 , керуючись корисливими мотивами, спрямованими на заволодіння майном, зловживаючи довірою фізичної особи підприємця ОСОБА_76 прийняв у останнього на реалізацію жіночі спортивні кофти загальною вартістю 10 тис. грн. та домовився що після їх продажу повернути останньому їх вартість, а отримані від їх реалізації різницю грошових коштів (прибуток) залишити у себе. Поспіль отримані від ОСОБА_76 на реалізацію жіночі спортивні кофти ОСОБА_3 продав, але грошові кошти отримані від їх реалізації ОСОБА_77 на підставі попередньо укладеної між ними домовленості не повернув, чим спричинив потерпілому матеріальній збиток.

Продовжуючи свої злочинні дії спрямовані на заволодіння майном юридичних та фізичних осіб підприємців шляхом обману, 27 липня 2012року, ОСОБА_3 знаходячись на ринку «7 км» ТОВ«Промринок», розташованого по АДРЕСА_3 , керуючись корисливими мотивами, спрямованими на заволодіння майном, зловживаючи довірою фізичної особи підприємця ОСОБА_78 прийняв у останьої на реалізацію дитяче спортивне взуття загальною вартістю 86 тис. грн. та домовився що після їх продажу повернути останій їх вартість, а отримані від їх реалізації різницю грошових коштів (прибуток) залишити у себе. Поспіль отримані від ОСОБА_78 на реалізацію дитяче спортивне взуття ОСОБА_3 продав у м. Києві за 82тис. грн., але грошові кошти отримані від їх реалізації ОСОБА_79 на підставі попередньо укладеної між ними домовленості не повернув, чим спричинив потерпілій матеріальній збиток.

Крім того, продовжуючи свої злочинні дії спрямовані на заволодіння майном юридичних та фізичних осіб підприємців шляхом обману, у 20 числах серпня 2012 року, більш точний

час в ході досудового слідства встановити не надалось можливим, ОСОБА_3 знаходячись на ринку «7 км» ТОВ«ПРОМРИНОК», розташованого по АДРЕСА_3 , керуючись корисливими мотивами, спрямованими на заволодіння майном, зловживаючи довірою фізичної особи підприємця ОСОБА_80 прийняв від останнього на реалізацію спортивне взуття загальною вартістю 20 тис. 400 грн. та домовився що після їх продажу повернути останньому їх вартість, а отримані від їх реалізації різницю грошових коштів (прибуток) залишити у себе.Поспіль отримані від ОСОБА_80 на реалізацію спортивне взуття ОСОБА_3 продав, але грошові кошти отримані від їх реалізації ОСОБА_80 на підставі попередньо укладеної між ними домовленості не повернув, чим спричинив потерпілому матеріальній збиток.

Обвинувальний актвідносно ОСОБА_3 ч. 2 ст. 190 , ч. 5 ч. 3 ст. 28 ст. 191 , ч. 2, 3 ст. 358 Кримінального кодексу України скеровано до Іллічівського міського суду Одеської облсті 16 січня 2017 року.

Вказане кримінальне провадження перебувало в провадженні судді Іллічівського міського суду Одеської області ОСОБА_81 . Суддю Іллічівського міського суду Одеської області ОСОБА_82 звільнено з посади судді у зв`язку з поданням заяви про відставку, відповідно до рішення Вищої ради правосуддя № 1007/0/15-23 від 24 жовтня 2023 року.

За результатами повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями матеріали справи передано для розгляду судді Іллічівського міського суду Одеської області ОСОБА_1 .

Згідноухвали судувід 31січня 2024року визнано відсутньою необхідність розпочинати судовий розгляд спочатку та повторно здійснювати всі процесуальні дії, які вже здійснювались під час розгляду кримінального провадження до заміни судді ОСОБА_82 на суддю ОСОБА_1 Задоволено клопотання обвинувачуванного та його захисника щодо розгляду справи одноособово.

Ухвалою суду від 29 квітня 2024 року кримінальне провадження відносно ОСОБА_3 за звинуваченням у вивченні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2,3ст.358 (в редакції статті Кримінального кодексу України від 15 червня 2007 року ) Кримінального кодексу України - закрито , відповідно до положень ст. 49 Кримніального кодесу України.

Позиція учасників судового процесу.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 беззастережно визнав себе винним у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень, прохав розглядати справу відповідно до положень ч. 3 ст. 349 Кримінального процесуального кодексу України.

Захисник ОСОБА_5 враховуючи повне визання ОСОБА_3 своєї провини, його щирого каяття ,часткового відшкодування завданоїх шкоди потерпілим не заперечувала ,проти розгляду справи в порядку ч. 3 ст. 349 Кримінального процесуального кодексу України.

Також зазначила , що відшкодувати шкоду потерпілим ОСОБА_83 та ОСОБА_84 немає можливості оскільки останні перебувають за кордоном, зв`язок з ними відсутній.

Потерпілі: ОСОБА_85 ОСОБА_86 в судове засідання не з`явились, надавши суду заяви про розгляд справи за своєї відсутність , та зазначенням щодо відшкодування завданої ним шкоди ОСОБА_3 .

Потерпілі: ОСОБА_87 , ОСОБА_88 в судове засідання не з`явились за наявними у справі даними перебувають за кордоном. Повідомлені про розгляд справи через смс повідомлення на номери телефонів зазначених ними органу досудового розслідування.

Прокурор, враховуючи ставлення обвинуваченого до скоєного , щироко каяття, беззастережного визнання своєї провини , часткового відшкодування матеріального збитку потерпілим, активного сприяння розкриттю кримінального провадження , вважає можливим продовжити розгляд справи відповідно до положень ч. 3 ст. 349 Кримінального процесуального кодексу України, призначивши ОСОБА_3 покарання за правилами, передбаченими ст. 69, 75-76 Кримінального кодексу України.

На підставі вимогст. 325 Кримінального процесуального кодексу України, за погодженням із сторонами кримінального провадження, судовий розгляд проведено за відсутності не з`явившихся потерпілих.

Показання обвинуваченого ОСОБА_3 під час досудового розслідування і в судовому засіданні послідовні і логічні, а тому не викликають сумнівів суду у правильності розуміння ним змісту обставин кримінального правопорушення, добровільності та істинності його позиції, оскільки вони достатньо вагомі (переконливі), чіткі (точні), узгоджені між собою (без суперечностей), а тому достовірні і відповідають критеріям якості доказів, встановленим п. 150 рішення Європейського суду з прав людини в справі «Нечипорук і Йонкало проти України» та п. 57 рішення Європейського суду з прав людини в справі «Яременко проти України.

Суд, переконавшись в тім, що обвинувачений розуміє фактичні обставини справи, в його добровільній та істинній позиції, а також те, що в подальшому він не в змозі буде оспорювати фактичні обставини справи в апеляційній інстанції, зібрані по справі докази не досліджував.

В зв`язку з викладеним суд визнає ОСОБА_3 винним у вчиненні кримінальних правопорушень , передбачених ч. 2ст.190Кримінального кодексуУкраїни заволодіннічужим майномабо придбанняправа намайно шляхомобману чизловживання довірою(шахрайство),що завдалозначної шкоди потерпілому,вчинене повторно;за ч. 3 ст.28,ч.5ст.191Кримінального кодексуУкраїни у привласненні чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, організованою групою.

Мотивувальна частина та застосовані судом правові норми.

Частина 2 ст.61Конституції України передбачає, що юридична відповідальність особи має індивідуальний характер.

При ухваленні вироку відповідно до вимог статті 17 Закону України «Про виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини» суд вважає за необхідне застосувати Конвенцію про захист прав і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерела права.

Суд враховує, що практика Європейського суду з прав людини вказує на необхідність оцінювати докази, керуючись критерієм доведення «поза розумним сумнівом».

Таке доведення має випливати із сукупності ознак чи неспростовних презумпцій, достатньо вагомих, чітких і узгоджених між собою (Рішення Європейського суду з прав людини вказує від 14 лютого 2008 року у справі «Кобець проти України» п. 43). Також ,має братися до уваги якість доказів, включаючи те, чи не ставлять обставини, за яких вони були отримані, під сумнів їхню надійність та точність (Рішення Європейського суду з прав людини від 11 липня 2013 року у справі «Веренцов проти України» - п.86).

Згідно п. 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України №7 від 24 жовтня 2003 року «Про практику призначення судами кримінального покарання» зі змінами від 12 червня 2009 року, визначаючи ступінь тяжкості вчинених злочинів, суди повинні виходити з класифікації злочинів згідно ст. 12 Кримінального кодексу України, а також із особливостей конкретного злочину й обставин його вчинення.

Відповідно до положень ст. 12Кримінального кодексуУкраїни ч.2ст.190 Кримінальногокодексу України відноситься до нетяжких злочинів; ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України відноситься до особливо тяжких злочинів та призначаєпокарання достатнєдля виправленнята попередженнянових злочинів.

Також, суд враховує особисті дані обвинуваченого: ОСОБА_3 , який раніше не судимий, розлучений , має на утриманні неповнолітню дітину, має вищу освіту, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, офіційно не працевлаштований.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому суд виходить із встановленої ст.50Кримінального кодексуУкраїни мети не тільки кари, а також виправлення і запобігання вчинення нових злочинів, заснованої на вимогах виваженості та справедливості.

При цьому суд враховує, визначені ст.65Кримінального кодексуУкраїни загальні засади призначення покарання стосовно обставин цієї справи.

Покарання завжди призначається як відповідний захід примусу держави за вчинене кримінальне правопорушення, виконує виправну функцію і водночас запобігає вчиненню нових кримінальних правопорушень як самим засудженим, так і іншими особами.

Зокрема, індивідуалізація покарання ґрунтується на прогностичній діяльності суду. Оптимальним орієнтиром такої діяльності є визначення покарання в тому обсязі, який був би достатнім для досягнення найближчої мети покарання ,виправлення засудженого.

Обставинами,що пом`якшуютьпокарання ОСОБА_3 в порядку ч.1п.1,2ст.66Кримінального кодексуУкраїни - є щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставин,що обтяжуютьпокарання ОСОБА_3 в порядку ст.67Кримінального кодексуУкраїни - судом не встановлено.

Згідно з приписами ст.8Кримінального процесуальногокодексу України кримінальне провадження здійснюється з дотриманням принципу верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави.

Оцінивши зібрані докази та дані про особу винного, враховуючи тяжкість кримінальних правопорушень , наявності кількох обставин, що пом`якшують покарання та

відсутність обставин,що обтяжуютьпокарання, інші обставини справи ,суд прийшов до висновку про можливість призначення ОСОБА_3 більш м`якого покарання, ніж передбачено законом та виправлення його зі звільненням від відбування покарання з випробуванням.

Частиною 1ст.69Кримінального кодексуУкраїни передбачено, що за наявності кількох обставин, які пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, з урахуванням особи винного суд, умотивувавши своє рішення, може, крім випадків засудження за корупційний злочин, призначити основне покарання, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції статті (санкції частини статті) Особливої частини цього Кодексу, або перейти до іншого, більш м`якого виду основного покарання, не зазначеного в санкції статті (санкції частини статті) Особливої частини цього Кодексу за цей злочин.

На підставах, передбачених у частині першій цієї статті, за правилами ч.2ст.69Кримінального кодексуУкраїни суд може не призначати додаткового покарання, що передбачене в санкції статті (санкції частини статті) Особливої частини цього Кодексу як обов`язкове, за винятком випадків призначення покарання за вчинення кримінального правопорушення, за яке передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі понад три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зокрема, для застосування ст.69Кримінального кодексуУкраїни та призначення ОСОБА_3 покарання у розмірі меншому . (або більш м`якого виду), ніж передбачено санкцією ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України суд приймає до уваги : активне сприяння розкриттю правопорушення; щире каяття, яке полягає у частковому добровільному відшкодуванні спричинених збитків; критичне ставлення до вчиненого; позитивні характеристики за місцем проживання.

Колегія суддів третьої судової палати Касаційного кримінального суду Верховного Суду у своїй постанові від 03 лютого 2021 року №629/2739/18 зауважила про те, що частина 1 статті 69Кримінального кодексу надає повноваження суду у виключних випадках призначити більш м`яке покарання, ніж мінімальне покарання, передбачене законом за відповідний злочин, лише «за наявності кількох обставин, що пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину», тобто якщо певні обставини або сукупність обставин одночасно відповідають двом умовам, визначеним в законі: вони можуть бути визнані такими, що пом`якшують покарання відповідно до частин 1 та/або 2 статті 66 Кримінального кодексу; істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину. Крім того, ці обставини чи сукупність обставин мають знаходитися в причинному зв`язку з цілями та/або мотивами злочину, поведінкою особи під час вчинення злочину та іншими факторами, які безпосередньо впливають на суспільну небезпеку злочину та/або небезпечність винуватої особи.

При визначенні поняття та змісту обставин, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, суд має виходити з системного тлумачення статей 66 та 69 Кримінального кодексу та тих статей Особливої частини Кодексу, що визначають певні обставини, як ознаки привілейованих складів злочину, що істотно зменшують їх суспільну небезпечність, наслідком чого є зниження ступеню тяжкості вчиненого злочину.

Ці обставини в своїй сукупності повинні настільки істотно знижувати ступінь суспільної небезпечності вчиненого злочину, що призначення винному навіть мінімального покарання в межах санкції було би явно несправедливим.

Суд за обставини справи дійшов висновку, що виправлення обвинуваченої ОСОБА_3 можливе без відбування покарання, шляхом звільнення від відбування покарання з випробуванням із застосуванням ст. 75 Кримінального кодексу України і покладенням на нього обов`язків, передбачених ст. 76 Кримінального кодексу України.

Для застосування ст.75Кримінального кодексу України суд враховує: притягнення ОСОБА_3 вперше до кримінальної відповідальності; наявність суспільних зв`язків у виді цивільного шлюбу та наявності неповнолітньої дитини; відсутність відомостей про вчинення інших кримінальних правопорушень протягом тривалого часу.

Крім того суд враховує відсутність обставин, передбачених ст. 67 Кримінального кодексуУкраїни, які би могли обтяжувати покарання ОСОБА_3 .

Висновок суду.

Санкції ч. 2 ст. 190 ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі.

Відповідно до ст.63Кримінального кодексуУкраїни позбавлення волі полягає в ізоляції засудженого та поміщенні його на певний строк до кримінально-виконавчої установи закритого типу та встановлюється на строк від одного до п`ятнадцяти років, за винятком випадків, передбаченихЗагальною частиноюцього Кодексу.

Отже, призначаючи покарання, суд враховує характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого обвинуваченим кримінального правопорушення, наявність кількох обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченого, відсутність обставин, які обтяжують його покарання, особу обвинуваченого, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, має міцні соціальні зв`язки.

За таких обставин, суд прийшов до висновку, що призначення обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі буде відповідати вимогам справедливості та меті покарання.

Водночас, враховуючи встановлені судом обставини та позицію сторони обвинувачення, суд дійшов до висновку, що призначаючи покарання можливо застосувати до обвинуваченого положення ст. 69 Кримінального кодексу України, а саме призначити основнепокарання,нижче віднайнижчої межі,встановленої всанкції статті(санкціїчастини статті)Особливої частиницього Кодексута не призначати додаткового покарання, що передбачене у санкції ч.3 ст.28 ч. 5 ст.191Кримінального кодексуУкраїни як обов`язкове - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, що не суперечить положенням ч. 2 ст. 69 Кримінального кодексу України.

Суд також вважає можливим обвинуваченого ОСОБА_3 від призначеного покарання звільнити з випробуванням, так як його виправлення можливе без ізоляції від суспільства, однак в умовах здійснення обов`язкового контролю за подальшою його поведінкою, та з покладанням на нього обов`язків передбачених п.1, 2 ч. 1 ст.76 Кримінального кодексу України та не призначає додаткове покарання у виді конфіскації майна, у зв`язку із звільненням останнього від відбування покарання з випробуванням , що відповідає правової позиції висловленої у постанові від 21 червня 2023 р. Верховним Судом колегією суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у справі № 953/6732/22.

Запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_3 не обирався.

Позовні вимоги по справі не заявлялись , судові витрати, речові докази у справі відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 373, 374 , ч. 15 ст. 615 Кримінального процесуальногокодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Визнати винним ОСОБА_3 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 , ч. 5 ч. 3 ст. 28 ст. 191 Кримінального кодексу України та призначити покарання:

за ? ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексуУкраїни у вигляді 2 (двох) років позбавлення волі;

за ? ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексуУкраїни з застосуванням ст. 69Кримінального кодексуУкраїни у вигляді 5 ( п`яти ) років позбавлення волі.

На підставі ч. 1 ст. 70 Кримінального кодексу України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити ОСОБА_3 , покарання у вигляді 5 ( п`яти ) років позбавлення волі.

Відповідно до ст.75Кримінального кодексуУкраїни звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання у вигляді позбавлення воліз випробуванням, строком на 2 (два) роки.

Згідно п.1,2ч.1ст.76Кримінального кодексуУкраїни покласти на ОСОБА_3 наступні обов`язки:

? періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

? повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Міра запобіжногозаходу ОСОБА_3 не обиралась.

Позовні вимоги не заявлені , судові витрати , речові докази у справі відсутні.

Повний текст вироку проголошено 03 травня 2024 року о 9.30 години.

Вирок може бути оскаржений обвинуваченим, прокурором, виключно з підстав, передбачених ст.394Кримінального процесуальногокодексу України до Одеського апеляційного суду через Іллічівський міський суд Одеської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Головуючий

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення03.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118839607
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —501/5370/15-к

Ухвала від 03.05.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Ухвала від 29.04.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Вирок від 03.05.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Вирок від 29.04.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Ухвала від 08.01.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Ухвала від 11.12.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Ухвала від 17.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 14.12.2022

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні