Ухвала
від 31.05.2024 по справі 679/1575/19
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/679/34/2024

Справа № 679/1575/19

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

31 травня 2024 року м. Нетішин

Суддя Нетішинського міського суду Хмельницької області Стасюк Р.М., ознайомившись із клопотанням ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Оліферук Жанна Антонівна, заінтересована особа управління соціального захисту населення - орган опіки і піклування виконавчого комітету Нетішинської міської ради, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи ОСОБА_2 недієздатною,-

ВСТАНОВИВ:

27.05.2024 заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду із клопотанням про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи ОСОБА_2 недієздатною, вказавши заінтересованою особою управління соціального захисту населення - орган опіки та піклування виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, у порядку окремого провадження розглядаються справи про обмеження фізичної дієздатності особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені розділом IV ЦПК України.

Частиною дев`ятою статті 300 ЦПК України визначено, що клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною розглядається в порядку, встановленому статтею 299 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Клопотання подане з додержанням вимог статей 175, 177, 297 ЦПК України в строк, визначений частинами шостою, сьомою статті 300 ЦПК України.

Підстави, передбачені статтею 185 ЦПК України, для залишення клопотання без руху, його повернення, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідно статті 186 ЦПК України - відсутні.

Справа підсудна Нетішинському міському суду Хмельницької області.

З урахуванням матеріалів клопотання та положень ч. 1 ст. 299 ЦПК України, суддя не вбачає за доцільне викликати у судове засідання особу, щодо якої розглядається клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, зважаючи на стан здоров`я такої особи.

Відповідно до вимог ч.5 ст. 293 ЦПК України, розгляд справ про визнання фізичної особи недієздатною проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Зважаючи на те, що у клопотанні відсутні відомості про залучення адвоката особи, щодо якої розглядається клопотання, суддя вважає за необхідне залучити такого через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючись статтями 187, 293, 297, 299, 300 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження за клопотанням ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Оліферук Жанна Антонівна, заінтересована особа управління соціального захисту населення - орган опіки і піклування виконавчого комітету Нетішинської міської ради, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи ОСОБА_2 недієздатною.

Судове засідання для розгляду клопотання призначити на 11 годину 00 хвилин 10 червня 2024 року в залі засідань Нетішинського міського суду Хмельницької області.

Розгляд справи проводити у складі судді Стасюка Р.М. та присяжних Парахіної В.В., Родя О.О.

В судове засідання викликати заявницю, її представника, представника управління соціального захисту населення - органу опіки та піклування виконавчого комітету Нетішинської міської ради, надіславши їм копію ухвали про відкриття провадження, а заінтересованій особі, крім того, копію клопотання з додатками, та направити письмове запрошення присяжним.

Роз`яснити заінтересованій особі право не пізніше дати розгляду справи в судовому засіданні подати письмові пояснення чи заперечення проти клопотання з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються.

Доручити Шепетівському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , щодо якої розглядається клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, адвоката для здійснення представництва її інтересів під час розгляду клопотання судом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://nt.km.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Р.М. Стасюк

СудНетішинський міський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення31.05.2024
Оприлюднено03.06.2024
Номер документу119409103
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них:

Судовий реєстр по справі —679/1575/19

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 22.08.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 13.06.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 10.07.2020

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Базарник Б. І.

Рішення від 25.05.2020

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Базарник Б. І.

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Базарник Б. І.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Базарник Б. І.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Базарник Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні