Ухвала
від 30.03.2011 по справі 2-1200/11
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 2-1200/11

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"30" березня 2011 р.року Суворовський районний суд м. Одеси, в складі:

головуючого судді - Бузовського В.В.,

при секретарі Петровської О.П.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду, в м. Одесі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, поділ майна набутого під час шлюбу та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ майна набутого під час шлюбу, виділ в натурі частки із майна, що є у спільній сумісній власності, встановлення порядку користування жилим приміщенням, земельною ділянкою, -

встановив:

Сторони звернулися до суду з зазначеними позовами. В судовому засіданні позивач за зустрічним позовом заявив клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи щодо визначення ринкової вартості домоволодіння, можливих варіантів поділу домоволодіння в натурі, встановлення порядку користування земельною ділянкою.

Враховуючи, що для встановлення можливих варіантів встановлення порядку користування житловим будинком та земельною ділянкою необхідні спеціальні знання, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи те, що відповідачі не погодилися на установу запропоновану позивачкою для проведення експертизи, суд вважає за необхідне проведення експертизи доручити Одеському НДІСЕ.

На підставі ст. ст. 143, 144, 293 ЦПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Призначити у справі судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити Одеському науково-дослідницькому інституту судових експертиз, в порядку черговості надходження справ, та на вирішення якої поставити наступні питання:

- Визначити ринкову вартість домоволодіння АДРЕСА_1 та ринкову вартість земельної ділянки на якій розташовано домоволодіння.

- Визначити можливі варіанти поділу зазначеного домоволодіння в натурі на дві частини виходячи із рівності часток сторін, за умови, якщо виділ в натурі можливий.

- У випадку неможливості виділу в натурі ідеальної частки співвласника ? частину, визначити варіанти виділу в натурі з відступом від ідеальних часток із зазначенням суми компенсації співвласнику, частка якого є більшою від ідеальної.

- У випадку можливості виділу в натурі ? частини домоволодіння або частки близької до ідеальної, визначити, які роботи необхідно виконати при переобладнанні будинку на ізольовані частини та їх вартість.

- Визначити можливі варіанти встановлення порядку користування земельною ділянкою, при умові, що частки сторін в домоволодінні є рівними.

Обов`язок по оплаті за проведення експертизи покласти на ОСОБА_2 .

Зобов`язати сторони надати експертові будь які документи що стосуються об`єкту дослідження та не чинити перешкод експерту в можливості дослідження об`єкту.

Попередити сторони про наслідки ухилення від проведення експертизи за ст. 146 ЦПК України.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України, надати експерту цивільну справу № 2-1200/11.

Провадження по справі зупинити до отримання висновку експерта.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 5ти денний строк з дня оголошення ухвали.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудСуворовський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення30.03.2011
Оприлюднено03.06.2024
Номер документу119409215
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1200/11

Ухвала від 30.03.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 30.03.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 30.03.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Коцюба О. М.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Коцюба О. М.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Рішення від 11.02.2011

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Клочко О. В.

Ухвала від 27.12.2019

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Коцюба О. М.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні