Ухвала
від 05.06.2024 по справі 502/335/24
КІЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 502/335/24

УХВАЛА

05 червня 2024 року м. Кілія

Суддя Кілійського районного суду Одеської області Маслеников О.А.

розглянувши заяву представника відповідача ОСОБА_1

адвоката Журік Володимира Федоровича

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

по цивільній справі за позовом

ОСОБА_2

в інтересах ОСОБА_3

до

ОСОБА_4 ,

Товариства з обмеженою відповідальністю «С.П.К.М.»,

ОСОБА_1 ,

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору:

Головний сервісний центр МВС України

про

визнання договору комісії недійсним, визнання договору купівлі-продажу транспортного засобу недійсним, витребування транспортного засобу із чужого володіння та скасування державної реєстрації на транспортний засіб

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Кілійського районного суду Одеської області перебуває справа № 502/335/24 за позовом ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , Товариства з обмеженою відповідальністю «С.П.К.М.», ОСОБА_1 , Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головний сервісний центр МВС України про визнання договору комісії недійсним, визнання договору купівлі-продажу транспортного засобу недійсним, витребування транспортного засобу із чужого володіння та скасування державної реєстрації на транспортний засіб.

Підготовче судове засідання по справі, призначено на 27.06.2024 року о 14:30 годині.

04.06.2024 року за вх. № ЕП-884/24 на адресу Кілійського районного суду Одеської області від представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Журік В.Ф. про проведення судового засідання по справі в режимі відеоконференції, забезпечення проведення якого доручити Суворовському районному суду м. Одеси.

Розглянувши заяву представника відповідача ОСОБА_1 , судом встановлено наступне.

Згідно ч. 7ст. 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів"учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Порядком роботи з технічними засобами відео конференції зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженому наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196, встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням відповідного програмного забезпечення.

Відповідно до пункту 2 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференц зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ зазначеного Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Відповідно до пункту 5 розділу І Порядку № 196 ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги необхідність забезпечити представника відповідача ОСОБА_1 адвокату Журік В.Ф. ефективну реалізацію його права на судовий захист сторони, суд доходить висновку про необхідність задоволення клопотання та проведення підготовчого судового засідання, призначеного на 27.06.2024 року о 14:30 годині, в режимі відео конференції.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Підготовче судове засідання призначене на 27.06.2024рокуо14-ійгодині30хвилин - провести в режимі відеоконференції з Суворовським районним судом м. Одеси.

Доручити Суворовському районному суду м. Одеси забезпечити проведення відеоконференції за участю представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Журік Володимира Федоровича.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити до Суворовського районного суду м. Одеси та адвокату відповідача.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя Кілійського районного суду О. А. Маслеников

СудКілійський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.06.2024
Оприлюднено06.06.2024
Номер документу119518858
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —502/335/24

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні