Ухвала
від 06.06.2024 по справі 756/7024/24
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

06.06.2024 Справа № 756/7024/24

Унікальний № 756/7024/24

Провадження № 2/756/3544/24

У Х В А Л А

«06» червня 2024 року суддя Оболонського районного суду м. Києва Белоконна І.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Забавська Наталія Володимирівна, про визнання права власності на майно жінки та чоловіка, які проживали однією сім`єю, але не перебували у шлюбі між собою, -

в с т а н о в и в:

Позивач звернулася до Оболонського районного суду м. Києва з вищевказаним позовом, в якому просить встановити факт проживання однією сім`єю зі спадкодавцем ОСОБА_4 , а також визнати право власності на 1/2 частину спадкового майна, а саме на корпоративні права, автомобіль та банківські рахунки.

Згідно відомостей з Єдиного державного демографічного реєстру, відповідач ОСОБА_2 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що відноситься до території, що підсудна Дарницькому районному суду м. Києва.

Згідно відомостей з Єдиного державного демографічного реєстру, відповідач ОСОБА_3 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , що відноситься до території, що підсудна Броварському міськрайонному суду Київської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. 15 ст. 28 ЦПК України, позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред`являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

Підстав, які б згідно ст. 28 ЦПК України, дозволили позивачу обирати підсудність в Оболонському районі м. Києва з урахуванням спору, який виник у сторін, суд не вбачає.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною 9 ст. 187 ЦПК України встановлено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Згідно ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи викладене, суд уважає необхідним направити за підсудністю цивільний позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Забавська Наталія Володимирівна, про визнання права власності на майно жінки та чоловіка, які проживали однією сім`єю, але не перебували у шлюбі між собою до найбільш територіально наближеного суду, якому підсудна вказана справа, тобто до Дарницького районного суду м. Києва (02068, вул. О. Кошиця, 5, м. Київ).

Керуючись ст. 27, 28, 31, 32, 187 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Забавська Наталія Володимирівна, про визнання права власності на майно жінки та чоловіка, які проживали однією сім`єю, але не перебували у шлюбі між собою разом з додатками надіслати за підсудністю до Дарницького районного суду м. Києва (02068, вул. О. Кошиця, 5, м. Київ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Передача справи на розгляд іншого суду за підсудністю здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на її апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу було подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: І.В. Белоконна

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.06.2024
Оприлюднено10.06.2024
Номер документу119559667
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —756/7024/24

Ухвала від 27.09.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Маркєлова В. М.

Ухвала від 05.09.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Маркєлова В. М.

Ухвала від 05.09.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Маркєлова В. М.

Ухвала від 31.07.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Маркєлова В. М.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Белоконна І. В.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Белоконна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні