Ухвала
від 07.06.2024 по справі 336/2565/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 336/2565/24

провадження № 2/336/1750/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2024 року м. Запоріжжя

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Дмитрюк О.В.,

за участю секретаря Нєдєльчевої О.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , в інтересах яких діє представник адвокат Шевченко Анастасія Віталіївна, до ОСОБА_3 , третя особа Південно-Українська товарна біржа «Славутич» Південно-східне регіональне управління, про визнання права власності на будинок та визнання договору купівлі-продажу дійсним,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя знаходиться вищезазначена цивільна справа.

За позовом позивачі просять визнати дійсним договір купівлі-продажу нерухомого майна будинку АДРЕСА_1 , зареєстрованого 05.11.1997 р. Південно-Українською товарною біржею «Славутич», та визнати право власності на вищезазначений будинок в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , по 1/2 частині за кожним.

Ухвалою судді від 12.04.2024 р. у зазначеній справі відкрито провадження, справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження.

06.06.2024 р. до суду надійшло клопотання представника позивачів про залучення до участі у справі, як заінтересованої особи П`ятої Запорізької державної нотаріальної контори та витребування копії спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_4 ..

У підготовче засідання 07.06.2024 р. позивачі не з`явились. 06.06.2024 р. представник позивачів подала до суду заяву про проведення підготовчого засідання, у якому вирішити клопотання про залучення до участі у справі заінтересованої особи та витребування копії спадкової справи, без участі сторони позивача.

Відповідач та представник третьої особи у підготовче засідання 07.06.2024 р. не з`явились.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи у разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали цивільної справи, для повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі П`яту Запорізьку державну нотаріальну контору Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

У відповідності до ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання

Згідно п. 5 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Вирішуючи питання про залучення до участі у справі, у якості третьої особи П`ятої Запорізької державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), суд виходить з того, що рішення у справі може вплинути на її інтереси, права і обов`язки.

З огляду на вищевикладене, суд залучає до участі у справі, як третю особу, що не заявляє самостійних вимог П`яту Запорізьку державну нотаріальну контору Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

З огляду на предмет спору, суд вважає за необхідне витребувати з П`ятої Запорізької державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копію спадкової справи № 476/2022, відкритої після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , оскільки позивачі не мають можливості самостійно надати суду докази, підтверджуючі позовні вимоги.

Згідно із ст. 18 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Крім того, суд роз`яснює, що у відповідності до ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали, а у відповідності до частини восьмої цієї статті за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Керуючись ст.ст. 18, 53, 83, 84, 200, 258, 260-261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , в інтересах яких діє представник адвокат Шевченко Анастасія Віталіївна, до ОСОБА_3 , третя особа Південно-Українська товарна біржа «Славутич» Південно-східне регіональне управління, про визнання права власності на будинок та визнання договору купівлі-продажу дійсним, третю особу, що не заявляє самостійних вимог:

П`яту Запорізьку державну нотаріальну контору Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (м. Запоріжжя, вул. Цитрусова, 5, код ЄДРПОУ 02884150).

Зобов`язати П`яту Запорізьку державну нотаріальну контору Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), у строк до 28 червня 2024 року, надати суду:

- належним чином завірену копію спадкової справи № 476/2022, відкриту після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Копію ухвали та судову повістку направити П`ятій Запорізькій державній нотаріальній конторі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Підготовче засідання у справі відкласти на 28 червня 2024 року о 10 год. 30 хв..

Про день, час та місце судового засідання повідомити учасників справи.

Суддя О.В. Дмитрюк

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення07.06.2024
Оприлюднено11.06.2024
Номер документу119598132
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —336/2565/24

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні