Ухвала
від 10.06.2024 по справі 606/969/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 606/969/17Головуючий у 1-й інстанції Малярчук В.В. Провадження №22-ц/817/359/24 Доповідач - Хома М.В.Категорія -

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

10 червня 2024 р. м.Тернопіль

Суддя Тернопільського апеляційного суду Хома М.В., ознайомившись із апеляційною скаргою Тернопільської районної державної адміністрації Тернопільської області на заочне рішення Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 05.11.2020 року у цивільній справі за позовом приватного підприємства "Гарт Плюс" до Тернопільської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 про визнання права власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИЛА:

30 травня 2024 року (зареєстровано судом 31 травня 2024 року) Тернопільська районна державна адміністрація Тернопільської області (далі - Тернопільська РДА), яка не брала участі у розгляді справи через систему "Електронний суд" подала апеляційну скаргу на заочне рішення Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 05.11.2020 року, пропустивши строк на апеляційне оскарження.

В апеляційній скарзі Тернопільська РДА просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення суду, посилаючись на те, що про оскаржуване рішення скаржник дізнався під час розгляду справи №921/756/23 за позовом ПП "Гарт Плюс" до Тернопільської РДА, Микулинеської селищної ради про визнання недійсним договору оренди землі та стягнення безпідставно одержаних коштів, та із повний його текстом Тернопільська РДА ознайомилась 8 лютого 2024 року у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідно до положень ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Зважаючи на те, що із повним текстом заочного рішення рішення Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 05.11.2020 року скаржник ознайомився 8 лютого 2024 року, тоді як апеляційну скаргу подано лише 30 травня 2024 року, тобто поза межами тридцятиденного строку з моменту ознайомлення з повним текстом оскаржуваного рішення суду, а тому наведені Тернопільською РДА підстави для поновлення строку є неповажними.

Відповідно до ч. ч. 3, 4 ст. 357 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано особою, в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 цього Кодексу.

Зважаючи на те, що апеляційна скарга на рішення суду подана поза межами процесуального строку на апеляційне оскарження, вказані Тернопільською РДА підстави для поновлення строку є неповажними, тому суд вважає за необхідне залишити апеляційну скаргу без руху, надавши строк десять днів з дня вручення цієї ухвали - для звернення із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду, вказавши поважні підстави для його поновлення.

На підставі наведеного і керуючись ст. ст. 357, 358 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИЛА:

Апеляційну скаргу Тернопільської районної державної адміністрації Тернопільської області на заочне рішення Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 05.11.2020 року залишити без руху, надавши строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху, для звернення із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду, вказавши поважні підстави для його поновлення.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 цього Кодексу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Суддя Тернопільського апеляційного суду М.В. Хома

СудТернопільський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення10.06.2024
Оприлюднено12.06.2024
Номер документу119614828
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —606/969/17

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 21.06.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Рішення від 08.09.2021

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Малярчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні