Ухвала
від 13.06.2024 по справі 672/263/24
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №672/263/24

Провадження №2/672/180/24

УХВАЛА

13 червня 2024 року м. Городок

Городоцький районний суд Хмельницької області в складі головуючого судді Шинкоренка С.В., за участю секретаря Терещук Н.А., представниці позивача ОСОБА_1 , в ході розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Городку цивільної справи №672/263/24 за позовом ОСОБА_2 до Хмельницької районної державної адміністрації (Хмельницької районної військової адміністрації), третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача на предмет спору: Сатанівська селищна рада Хмельницької області

про витребування майна з чужого незаконного володіння,

ВСТАНОВИВ:

Представниця позивача 05.06.2024 подала на адресу суду клопотання про залучення у якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача на предмет спору ТОВ «Мрія Фармінг Поділля», оскільки із вказаним товариством було укладено договір оренди вказаної земельної ділянки без відома власника.

Представниця позивача ОСОБА_1 в судовому засіданні подане клопотання підтримала, просить його задовольнити.

Представниця відповідача в судове засідання не з`явилася, однак подала до суду заяву про розгляд справи без її участі, не заперечила проти задоволення вказаного клопотання.

Суд. заслухавши пояснення представниці позивача, оголосивши заяву представниці відповідача, перевіривши матеріали справи, приходить до такого висновку.

З матеріалів справи дійсно вбачається, що на даний час спірна земельна ділянка перебуває в оренді у ТОВ «Мрія Фармінг Поділля», договір оренди землі від 14.05.2018 року. Станом на вказаний час титульним власником вказаної земельної ділянки був позивач. як особа, яка прийняла спадщину після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 і була власницею вказаної земельної ділянки. Позивач вказаний договір оренди не укладав.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

В даному випадку рішення по даній справі може вплинути на права та законні інтереси ТОВ «Мрія Фармінг Поділля», а тому суд приходить до висновку про необхідність залучити їх до справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

При вирішенні заявленого клопотання про залучення третьої особи суд виходить з того, що дане клопотання заявлене з порушенням встановленого ст.53 ЦПК України строку, оскільки розгляд справи по суті вже розпочато.

При цьому, системний аналіз різних частин ст. 53 ЦПК України, зокрема ч.7, яка допускає залучення третьої особи до участі у справі вже після початку розгляду справи у судовому засіданні, оскільки передбачає, що вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку, дає підстави суду відійти від надмірного формалізму та з метою недопущення порушення прав ТОВ «Мрія Фармінг Поділля» залучити їх до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Згідно ч.5 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Керуючись ст.ст. 53, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «Мрія Фармінг Поділля», код ЄДРПОУ 39983735, 32047, вул. Грушевського 7, с. Кремінна, Хмельницького району, Хмельницької області.

Проведення наступного судового засідання призначити на 01.08.2024 року о 13.00 год. з участю сторін в приміщенні суду по вул. Шевченка 48 у м. Городок, Хмельницької області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудГородоцький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.06.2024
Оприлюднено17.06.2024
Номер документу119744181
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: витребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —672/263/24

Ухвала від 13.06.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Шинкоренко С. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Шинкоренко С. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Шинкоренко С. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Шинкоренко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні