Ухвала
від 14.06.2024 по справі 675/609/24
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/609/24

Провадження № 2/675/366/2024

У Х В А Л А

14 червня 2024 року Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі: головуючого - судді Столковського В. І., з участю: секретаря судового засідання Половенко Н. О., позивачки ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 , представника третьої особи ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження у залі суду в м. Ізяслав цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Ізяславської міської ради Шепетівського району Хмельницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Комунальне підприємство «Житлокомунсервіс» Ізяславської міської ради, про визнання дій незаконними, зобов`язання вчинити дії та відшкодування моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Ізяславського районного суду Хмельницької області перебуває вищевказана цивільна справа.

14 червня 2024 року під час підготовчого провадження позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду через свого представника адвоката Кучерука Т. М. із заявою про зміну предмета позову.

Також 14 червня 2024 року представником позивачки адвокатом Кучеруком Т. М. подано до суду клопотання про залучення до участі у даній справі в якості співвідповідачів Державну установу «Служба місцевих доріг Хмельниччини» і Комунальне підприємство «Житлокомунсервіс» Ізяславської міської ради, а також у якості третіх осіб фізичну особу підприємця ОСОБА_4 та Товариство з обмеженою відповідальністю «Група компаній «Автострада».

У підготовчому судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 просила прийняти заяву про зміну предмета позову до розгляду судом. Також підтримала клопотання про залучення співвідповідачів і третьої особи.

Представник відповідача Ізяславської міської ради Шепетівського району Хмельницької області Кулик Ю. В. та представник третьої особи Комунального підприємства «Житлокомунсервіс» Ізяславської міської ради Кучма Ю. В. проти задоволення вказаних клопотань не заперечували

Заслухавши доводи учасників справи та їх представників, вивчивши заяву та клопотання, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до правил ч. 3 ст. 49 ЦПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У той же час, правилами ч. 2 цієї ж статті встановлено, що позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання.

За змістом ст. 189 ЦПК України одним із завдань підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви.

На думку суду, заява позивачки відповідає вимогам ст.ст. 49, 175, 177 ЦПК України, а тому її слід прийняти до розгляду судом.

У зв`язку з прийняттям вказаної заяви до розгляду судом є необхідність у встановленні строків для подачі учасниками справи заяв по суті справи.

Відповідно до ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Отже, залучення до участі у справі відповідача можливе лише за клопотанням позивача, який самостійно визначає особу, яка, на його думку, порушує його права та охоронювані законом інтереси та звертається до неї з відповідним позовом.

Оскільки позовні вимоги ОСОБА_1 відповідно до прийнятої судом заяви про зміну предмета спору стосуються Державної установи «Служба місцевих доріг Хмельниччини» і Комунального підприємства «Житлокомунсервіс» Ізяславської міської ради, суд вважає за необхідне залучити останніх до участі в даній справі в якості співвідповідачів.

За змістом ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку, що передбачено ч. 7 ст. 53 ЦПК України.

Як зазначає ОСОБА_1 у своєму клопотанні, відповідну проектно-кошторисну документацію щодо проведення капітального ремонту виготовлено фізичною особою підприємцем ОСОБА_4 . Також підрядником із виконання капітального ремонту дорожнього покриття у м. Ізяслав по вул. Миколи Микитюка є Товариство з обмеженою відповідальністю «Група компаній «Автострада».

За таких обставин, суд прийшов до висновку про необхідність залучення до вказаної справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів фізичну особу підприємця ОСОБА_4 та Товариство з обмеженою відповідальністю «Група компаній «Автострада», оскільки вирішення даного спору може вплинути на права та обов`язки останніх, а також це буде слугувати об`єктивності розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 49, 51, 53, 175, 177, 189, 197 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Заяву про зміну предмета позову від 14 червня 2024 року прийняти до розгляду Ізяславським районним судом Хмельницької області.

Залучити до участі в даній справі в якості співвідповідачів Державну установу «Служба місцевих доріг Хмельниччини» і Комунальне підприємство «Житлокомунсервіс» Ізяславської міської ради, припинивши цим статус Комунального підприємства «Житлокомунсервіс» Ізяславської міської ради як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Залучити до участі в даній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів фізичну особу підприємця ОСОБА_4 та Товариство з обмеженою відповідальністю «Група компаній «Автострада».

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк із дня отримання даної ухвали для подання відзивів на заяву про зміну предмета позову.

Встановити позивачці п`ятиденний строк із дня отримання відзивів для подання відповіді на відзиви.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк із дня отримання відповіді на відзиви для подання заперечень.

Встановити залученим третім особам десятиденний строк із дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову.

Підготовче засідання у даній цивільній справі відкласти та призначити наступне судове засідання на 24 липня 2024 року о 14 год. 00 хв. у приміщенні суду в м. Ізяслав.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі, первісної позовної заяви та доданих до неї документів негайно надіслати Державній установі «Служба місцевих доріг Хмельниччини», фізичній особі підприємцю ОСОБА_4 та Товариству з обмеженою відповідальністю «Група компаній «Автострада».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. І. Столковський

СудІзяславський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення14.06.2024
Оприлюднено17.06.2024
Номер документу119744187
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —675/609/24

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 16.08.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 14.06.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні