Ухвала
від 06.06.2024 по справі 753/2736/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2736/23

провадження № 2-зз/753/45/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" червня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючої судді - Лужецької О.Р.,

при секретарі - Григораш Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання адвоката Байчук Наталії Петрівни, в інтересах ОСОБА_1 , про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "ЛІНТЕР" в особі Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управлінням "БУДКЕПІТАЛ", третя особа: ОСОБА_3 про визнання майнових прав на квартиру за позивачем, заміну сторони у договорі відступлення прав за попереднім договором купівлі-продажу квартири на позивача, зобов`язання після завершення будівництва житлового будинку та введення його в експлуатацію надати позивачу документи для державної реєстрації речових прав на квартиру

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Байчук Наталія Петрівна, діючи в інтересах ОСОБА_1 , звернулась до суду з клопотанням про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 29.03.2023 року у справі № 753/2736/23, а саме:

- заборони ОСОБА_1 , Публічному акціонерному товариству "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "ЛІНТЕР" в особі Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управлінням "БУДКЕПІТАЛ" та іншим будь-яким особам здійснювати будь-які дії, направлені на зміну Сторони-3 у Договорі відступлення до Попереднього договору № 12103/СО27/120 купівлі-продажу квартири, посвідченого 09.03.2021 Іванчик І.І. приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу за реєстровим номером 718, з ОСОБА_1 на будь-яку іншу особу;

- заборони всім суб`єктам державної реєстрації та державним реєстраторам, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії, укладати будь-які правочини щодо майнових прав на квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 109,61 кв.м., в житловому будинку під проектним номером 7 у складі проекту "Будівництво торговельно-офісного та житлового-громадського комплексу (ІІІ черга будівництва), будівництво якого здійснюється за адресою: АДРЕСА_2 , на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:90:009:0019

Посилається на те, що потреба в даному забезпечені позову відпала.

Заявник та його представник в судове засідання не з`явились, представник заявника подала заяву про розгляд клопотання без її участі.

В судове засідання інші учасники справи не з`явились, про час та місце слухання справи повідомлялись належним чином, причини неявки не повідомили.

Відповідно до ч. 2 ст. 158 Цивільного процесуального кодексу України клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду.

З урахуванням зазначеного суд вважає за можливе розглянути клопотання без участі заявника та інших учасників справи на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про скасування заходів забезпечення позову слід задовольнити з наступних підстав.

В провадженні Дарницького районного суду м Києва перебувала цивільна справа № № 753/2736/23 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "ЛІНТЕР" в особі Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управлінням "БУДКЕПІТАЛ", третя особа: ОСОБА_3 про визнання майнових прав на квартиру за позивачем, заміну сторони у договорі відступлення прав за попереднім договором купівлі-продажу квартири на позивача, зобов`язання після завершення будівництва житлового будинку та введення його в експлуатацію надати позивачу документи для державної реєстрації речових прав на квартиру.

Ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 23.03.2023 року, задоволено частково заяву представника позивача ОСОБА_4 про забезпечення позову у даній цивільній справі.

Заборонено ОСОБА_1 , Публічному акціонерному товариству "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "ЛІНТЕР" в особі Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управлінням "БУДКЕПІТАЛ" та іншим будь-яким особам здійснювати будь-які дії, направлені на зміну Сторони-3 у Договорі відступлення до Попереднього договору № 12103/СО27/120 купівлі-продажу квартири, посвідченого 09.03.2021 Іванчик І.І. приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу за реєстровим номером 718, з ОСОБА_1 на будь-яку іншу особу.

Заборонено всім суб`єктам державної реєстрації та державним реєстраторам, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії, укладати будь-які правочини щодо майнових прав на квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 109,61 кв.м., в житловому будинку під проектним номером 7 у складі проекту "Будівництво торговельно-офісного та житлового-громадського комплексу (ІІІ черга будівництва), будівництво якого здійснюється за адресою: АДРЕСА_2 , на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:90:009:0019, до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 753/2736/23.

Рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 14.06.2024 року в задоволені позову ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "ЛІНТЕР" в особі Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управлінням "БУДКЕПІТАЛ", третя особа: ОСОБА_3 про визнання майнових прав на квартиру за позивачем, заміну сторони у договорі відступлення прав за попереднім договором купівлі-продажу квартири на позивача, зобов`язання після завершення будівництва житлового будинку та введення його в експлуатацію надати позивачу документи для державної реєстрації речових прав на квартиру - відмовлено.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 30.01.2024 р., заяву адвоката Ліндаєва Олександра Сергійовича - представника ОСОБА_2 про відмову від апеляційної скарги задоволено.

Прийнято відмову адвоката Ліндаєва Олександра Сергійовича - представника ОСОБА_2 від апеляційної скарги, поданої на рішення Дарницького районного суду міста Києва від 14 червня 2023 року.

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою адвоката Ліндаєва Олександра Сергійовича - представника ОСОБА_2 на рішення Дарницького районного суду міста Києва від 14 червня 2023 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "ЛІНТЕР" в особі Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управлінням "БУДКЕПІТАЛ", третя особа: ОСОБА_3 про визнання майнових прав на квартиру, заміну сторони у договорі відступлення прав за попереднім договором купівлі-продажу квартири, зобов`язання після завершення будівництва житлового будинку та введення його в експлуатацію надати документи для державної реєстрації речових прав на квартиру закрито.

Відповідно до ч.ч. 1, 4 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

Відповідно до вимог ч.9 ст. ст. 158 ЦПК України, у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

Відповідно до п.10 Постанови Пленуму Верховного суду України № 9 від 22.12.2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті. Зважаючи на це, суд при задоволенні позову не вправі скасовувати вжиті заходи до виконання рішення або зміни способу його виконання, за винятком випадків, коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування.

Враховуючи викладене суд дійшов висновку, що потреба в даному забезпечені позову відпала.

Оскільки рішенням суду від 14.06.2024 р. відмовлено у задоволенні позову, суд вважає за можливе скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 23.03.2023 р. у справі № 753/2736/23.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158, 258, 259, 260-261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Байчук Наталії Петрівни, в інтересах ОСОБА_1 , про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "ЛІНТЕР" в особі Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управлінням "БУДКЕПІТАЛ", третя особа: ОСОБА_3 про визнання майнових прав на квартиру за позивачем, заміну сторони у договорі відступлення прав за попереднім договором купівлі-продажу квартири на позивача, зобов`язання після завершення будівництва житлового будинку та введення його в експлуатацію надати позивачу документи для державної реєстрації речових прав на квартиру- задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 23.03.2023 р. у справі № 753/2736/23, а саме:

- заборону ОСОБА_1 , Публічному акціонерному товариству "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "ЛІНТЕР" в особі Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управлінням "БУДКЕПІТАЛ" та іншим будь-яким особам здійснювати будь-які дії, направлені на зміну Сторони-3 у Договорі відступлення до Попереднього договору № 12103/СО27/120 купівлі-продажу квартири, посвідченого 09.03.2021 Іванчик І.І. приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу за реєстровим номером 718, з ОСОБА_1 на будь-яку іншу особу;

- заборону всім суб`єктам державної реєстрації та державним реєстраторам, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії, укладати будь-які правочини щодо майнових прав на квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 109,61 кв.м., в житловому будинку під проектним номером 7 у складі проекту "Будівництво торговельно-офісного та житлового-громадського комплексу (ІІІ черга будівництва), будівництво якого здійснюється за адресою: АДРЕСА_2 , на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:90:009:0019, до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 753/2736/23.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга на ухвали суду подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СУДДЯ О.Р. ЛУЖЕЦЬКА

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119841470
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші процесуальні питання

Судовий реєстр по справі —753/2736/23

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Лужецька О. Р.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Рішення від 14.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Рішення від 14.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні