Ухвала
від 26.06.2024 по справі 367/3809/24
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/3809/24

Провадження по справі № 2/367/3786/2024

У Х В А Л А

Іменем України

про відкриття спрощеного позовного провадження у справі

26 червня 2024 року суддя Ірпінського міського суду Київської області Одарюк М.П., вивчивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ПП " ВЕЛЕС ТРЕЙД" про стягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за невикористані дні щорічної основної відпустки, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, визнання бездіяльності роботодавця протиправною та зобов`язання нарахувати та сплатити Єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, зобов`язати здійснити запис про звільнення з роботи у електронній трудовій книжці,

в с т а н о в и в:

23квітня 2024року досуду надійшлапозовна заява ОСОБА_1 до ПП "ВЕЛЕС ТРЕЙД", в якій позивач просить суд стягнути заборгованість по заробітній платі в сумі 13 896,00 грн, компенсацію за невикористані дні щорічної основної відпустки в сумі 2016,00 грн, середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в сумі 40 800,00 грн, визнати бездіяльність роботодавця протиправною та зобов`язати нарахувати та сплатити Єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, зобов`язати здійснити запис про звільнення з роботи у електронній трудові книжці.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Ірпінського міського суду Київської області, підстав, визначенихстаттями 185-186 ЦПК Українидля залишення заяви без руху, відмови у відкритті провадження, повернення заяви не вбачається.

Враховуючи положення статей19,274 ЦПК України, вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Разом зпозовною заявоюпозивач надавклопотання провитребування доказів,в якому посилаючись на неможливістьсамостійно надатидокази,просить суд витребуватиу ПП«ВЕЛЕС ТРЕЙД»:інформацію щодо нарахування заробітної плати за 2021-2022 рр., підстави не нарахування, заборгованості по невиплаченій заробітній платі ОСОБА_1 на момент звільнення та стан ЇЇ погашення; інформацію щодо розміру заборгованості за невикористану відпустку ОСОБА_1 на момент звільнення та стан її погашення; довідку про середню заробітну плату із зазначенням розміру середньоденної заробітної плати відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 100 від 08 лютого 1995 року «Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати» ОСОБА_1 .

За приписамистатті 83 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу.

Витребуваний доказ відсутній у заявника, самостійно отримати його неможливо, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду (стаття 84 ЦПК України).

Беручи до уваги, що позивач позбавлений можливості отримати вказані докази, суд вважає, що вимога позивача про витребування доказів є обґрунтованими та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями187-192,260,261,274,353 ЦПК України, суддя

у х в а л и в:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ПП " ВЕЛЕС ТРЕЙД" про стягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за невикористані дні щорічної основної відпустки, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, визнання бездіяльності роботодавця протиправною та зобов`язання нарахувати та сплатити Єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, зобов`язати здійснити запис про звільнення з роботи у електронній трудовій книжці.

Справу призначити до розгляду в порядку спрощеного провадження з повідомленням та викликом сторінна 11 годину 30 хвилин 13 серпня 2024 рокув приміщенні Ірпінського міського суду Київської області.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання ухвали суду для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Встановити відповідачу строк, який не може перевищувати п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня вручення відзиву на позов, а відповідач - заперечення в протягом п`яти днів з дня вручення відповіді на відзив.

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Витребувати уПП «ВЕЛЕСТРЕЙД» (61166,Харківська область,м.Харків,Шевченківський район,пр-т.Науки,буд.40):інформацію щодо нарахування заробітної плати за 2021-2022 рр., підстави не нарахування, заборгованості по невиплаченій заробітній платі ОСОБА_1 на момент звільнення та стан ЇЇ погашення; інформацію щодо розміру заборгованості за невикористану відпустку ОСОБА_1 на момент звільнення та стан її погашення; довідку про середню заробітну плату із зазначенням розміру середньоденної заробітної плати відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 100 від 08 лютого 1995 року «Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати» ОСОБА_1 .

Зобов`язати керуючи особу ПП «ВЕЛЕСТРЕЙД»надати витребувану судом інформацію протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Попередити керуючи особу ПП «ВЕЛЕСТРЕЙД» про те, що в разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали направити до ПП «ВЕЛЕС ТРЕЙД», для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/sud1013/та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя М.П. Одарюк

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення26.06.2024
Оприлюднено28.06.2024
Номер документу120012755
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —367/3809/24

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 26.06.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні