Ухвала
від 13.08.2024 по справі 367/3809/24
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/3809/24

Провадження по справі № 2/367/3786/2024

У Х В А Л А

Іменем України

13 серпня 2024 року Ірпінський міський суд Київської області

у складі: головуючого судді Одарюка М.П.,

за участю секретаря судового засідання Довгополої І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін в місті Ірпінь цивільну справу №367/3809/24 за заявою ОСОБА_1 до ПП "ВЕЛЕС ТРЕЙД" про стягнення заробітної плати, компенсації за невикористані дні щорічної основної відпустки, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, визнання бездіяльності роботодавця протиправною та зобов`язання нарахувати та сплатити Єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, зобов`язати здійснити запис про звільнення з роботи у електронній трудовій книжці,

в с т а н о в и в:

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ПП "ВЕЛЕС ТРЕЙД" про стягнення заробітної плати, компенсації за невикористані дні щорічної основної відпустки, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, визнання бездіяльності роботодавця протиправною та зобов`язання нарахувати та сплатити Єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, зобов`язати здійснити запис про звільнення з роботи у електронній трудовій книжці.

Позивач в судове засідання не з`явився, через канцелярію суду надав клопотання про витребування доказів, в якому просив суд витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві інформацію щодо нарахування заробітної плати за 2021-2022 роки, підстави не нарахування, заборгованості по невиплаченій заробітній платі на момент його звільнення та стан її погашення ПП " ВЕЛЕС ТРЕЙД".

Відповідач в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив, заяви про розгляд справи за його відсутності суду не надавав.

Суд розглянувши клопотання позивача задовольняє його частково.

За приписамистатті 83 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу.

Витребувані докази відсутні у позивача, є предметом спірних правовідносин, самостійно отримати їх неможливо, а тому клопотання підлягає задоволенню в частині витребування від Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві інформацію щодо нарахування заробітної плати за 2021-2022 роки, оскільки інформація щодо підстав не нарахування, заборгованості по невиплаченій заробітній платі на момент звільнення позивача та стан її погашення ПП " ВЕЛЕС ТРЕЙД" не знаходиться у володінні Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві.

Керуючись статтями84,95,223 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Відкласти судове засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ПП "ВЕЛЕС ТРЕЙД" про стягнення заробітної плати, компенсації за невикористані дні щорічної основної відпустки, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, визнання бездіяльності роботодавця протиправною та зобов`язання нарахувати та сплатити Єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, зобов`язати здійснити запис про звільнення з роботи у електронній трудовій книжці на 12 годину 00 хвилин 24 вересня 2024 року.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати у Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві інформацію щодо нарахування ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 заробітної плати за 2021-2022 роки.

Зобов`язати керуючу особу Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві надати витребувану судом інформацію протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Попередити керуючу особу Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про те, що в разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Направити копію ухвали учасникат справи та Головному управлінню Пенсійного фонду України в м. Києві, для виконання в частині витребування доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.П. Одарюк

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.08.2024
Оприлюднено15.08.2024
Номер документу120989600
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —367/3809/24

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 26.06.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні