Ухвала
від 01.07.2024 по справі 482/863/20
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.07.2024

Справа № 482/863/20

Номер провадження 2/482/21/2024

УХВАЛА

Іменем України

01 липня 2024 року місто Нова Одеса

Новоодеський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого судді Баранкевич В.О.,

секретаря судових засідань Тищенко В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Нова Одеса цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою та відшкодування матеріальної шкоди,-

встановив:

19.05.2020 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою та відшкодування матеріальної шкоди.

29.04.2024 року, ухвалою суду, за клопотанням представника позивача ОСОБА_1 адвоката Дідняк І.А., по справі було призначено судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам Миколаївського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, а провадження у справі зупинено.

21.05.2024 року до суду від судового експерта надійшло клопотання про надання додаткових матеріалів, необхідних для подальшого проведення експертизи.

В своєму клопотанні судовий експерт просить, для виконання повної та якісної експертизи, надати йому наступні додаткові матеріали:

1.Технічні документації з землеустрою щодо встановлення (відновлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) по АДРЕСА_1 . (документацію надати в повному об`ємі, оригінал або затверджену копію).

2.Кадастрові зйомки земельних ділянок, які знаходяться за адресою по АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 (мається на увазі графічне відображення території із зазначенням її площі, прив`язкою до будівель і споруд, які знаходяться на даних земельних ділянках) з визначенням крайніх поворотних точок меж досліджуваних земельних ділянок, на дату проведення експертизи в системі координат 1963 року (далі СК-63) в програмному комплексі Digitals на технічному носії (CD, DVD тощо).

01.07.2024 року позивач та відповідачі до суду не з`явилися, тому розгляд клопотання експерта проводився за їх відсутності.

У відповідності до п.п. 2 і 6 ч. 6 та ч. 8 ст. 72 ЦПК України експерт має право заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом; користуватися іншими правами, що надані Законом України "Про судову експертизу". Призначений судом експерт може відмовитися від надання висновку, якщо надані на його запит матеріали недостатні для виконання покладених на нього обов`язків. Заява про відмову повинна бути вмотивованою.

Згідно вимог частини 1 статті 107 ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

Виходячи з вищевикладеного суд вважає за необхідне задовольнити клопотання експерта.

Керуючись статтями 72, 76, 107 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання судового експерта Стоянової Т.Є. про надання додаткових матеріалів задовольнити.

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_4 ) надати до суду додаткові матеріали, необхідні для виконання судової земельно-технічної експертизи, а саме:

1.Технічну документацію з землеустрою щодо встановлення (відновлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) по АДРЕСА_2 . (документацію надати в повному об`ємі, оригінал або затверджену копію).

2. Кадастрову зйомку земельної ділянки, яка знаходиться за адресою по АДРЕСА_2 (мається на увазі графічне відображення території із зазначенням її площі, прив`язкою до будівель і споруд, які знаходяться на даній земельній ділянці) з визначенням крайніх поворотних точок меж досліджуваної земельної ділянки, на дату проведення експертизи в системі координат 1963 року (далі СК-63) в програмному комплексі Digitals на технічному носії (CD DVD тощо).

Зобов`язати відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 ( АДРЕСА_5 ) надати до суду додаткові матеріали, необхідні для виконання судової земельно-технічної експертизи, а саме:

1.Технічну документацію з землеустрою щодо встановлення (відновлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) по АДРЕСА_3 . (документацію надати в повному об`ємі, оригінал або затверджену копію).

2. Кадастрову зйомку земельної ділянки, яка знаходиться за адресою по АДРЕСА_3 (мається на увазі графічне відображення території із зазначенням її площі, прив`язкою до будівель і споруд, які знаходяться на даній земельній ділянці) з визначенням крайніх поворотних точок меж досліджуваної земельної ділянки, на дату проведення експертизи в системі координат 1963 року (далі СК-63) в програмному комплексі Digitals на технічному носії (CD DVD тощо).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.О. Баранкевич

СудНовоодеський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення01.07.2024
Оприлюднено02.07.2024
Номер документу120070673
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —482/863/20

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні