Ухвала
від 09.07.2024 по справі 2-770/2007
ЮР'ЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 2-770/2007

провадження № 2-в/0198/7/24

У Х В А Л А

09 липня 2024 року Юр`ївський районний суд Дніпропетровської області у складі судді Гайдар І.О., розглянувши заяву ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ про відновлення втраченого судового провадження,

в с т а н о в и в:

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ звернулось до суду з заявою про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі, розглянутої Станично-Луганським районним судом Луганської області, за позовом ОСОБА_1 до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у Станично-Луганському та Новоайдарському районах, акціонерної страхової компанії «Оранта-Лугань», управління праці та соціального захисту населення Станично-Луганської райдержадміністрації, виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про відшкодування втраченого заробітку, витрат на догляд, додаткове харчування та санаторно-курортне лікування.

Вирішуючи питання про відкриття провадження за заявою, суд вважає, що вона подана з порушенням вимог ст.491 ЦПК України, з таких підстав.

Відповідно до п.п. 2-5 ч. 2 ст. 491 ЦПК України у заяві про відновлення втраченого судового провадження повинно бути зазначено:

- які особи брали участь у справі і в якому процесуальному статусі, їх найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові, за його наявності, для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб); ідентифікаційні коди юридичної особи в ЄДРПОУ або РНОКПП (для фізичних осіб), за наявності, або номер і серія паспорта для фізичних осіб громадян України якщо відповідні дані відомі заявникові;

- номери засобів зв`язку учасників судового процесу (телефон, факс, засоби електронного зв`язку, офіційна електронна адреса тощо) якщо вони відомі заявникові;

- наявні у заявника відомості про місцезнаходження копій матеріалів провадження або даних стосовно таких копій;

- документи, відновлення яких заявник вважає необхідним і з якою метою.

В порушення вказаних правил ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПФУ В ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ не зазначило жодних відомостей про осіб, які брали участь у справі, та їх процесуальний статус, що позбавляє суд можливості з метою дотримання права на подання пояснень за заявою забезпечити належне повідомлення таких осіб.

Крім того, в заяві не зазначено які саме втрачені документи необхідно відновити. Якщо є необхідність у відновленні всіх документів, то заявник має обґрунтувати з якою метою судове провадження підлягає відновленню повністю, надати наявні копії документів або повідомити де вони знаходяться.

Згідно з ч. 1 ст. 492 ЦПК України у разі невідповідності заяви про відновлення втраченого судового провадження вимогам, встановленим статтею 491 цього Кодексу, застосовуються правила статті 185 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Виходячи з наведеного, суд вважає необхідним з викладених вище підстав залишити заяву без руху, про що повідомити ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯПФУ ВЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ та надати строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 175, 185, 491, 492 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Заяву ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ про відновлення втраченого судового провадження залишити без руху.

Для усунення недоліків заяви, вказаних в мотивувальній частині ухвали, надати заявнику строк 5 (п`ять) днів з дня отримання в підсистемі ЄСІТС «Електронний суд» ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити заявнику, що в разі невиконання у встановлений судом строк вимог, вказаних в ухвалі про залишення заяви без руху, заява вважатиметься неподаною та буде йому повернута.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення або підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала складена та підписана 09.07.2024.

Суддя І. О. Гайдар

СудЮр'ївський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення09.07.2024
Оприлюднено12.07.2024
Номер документу120253919
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про відновлення втраченого провадження

Судовий реєстр по справі —2-770/2007

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 04.09.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 19.08.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 08.07.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 27.06.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 14.06.2024

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Постанова від 07.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Постанова від 07.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні