Ухвала
від 24.07.2024 по справі 524/4263/24
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 2/537/992/2024

Справа № 524/4263/24

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.07.2024 року суддя Крюківського районного суду міста Кременчука Полтавської області Хіневич В.І., розглядаючи цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Держави України в особі Кабінету Міністрів України, Прем`єр міністра України - Шмигаль Дениса Анатолійовича про стягнення моральної шкоди,

встановив:

В провадженні Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області перебуває на розгляді цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Держави України в особі Кабінету Міністрів України, Прем`єр міністра України - Шмигаль Дениса Анатолійовича про стягнення моральної шкоди.

Судове засідання у справі призначено на 10.00 годину 19 серпня 2024 року.

Від представника відповідача - Держави України в особі Кабінету Міністрів України Мазур О.О. надійшла до суду заява про проведення судових засідань за участі представників відповідача в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч.3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно положеньвизначених уп.45,46,49Положення пропорядок функціонуванняокремих підсистем(модулів)Єдиної судовоїінформаційно-телекомунікаційноїсистеми затвердженоїРішенням Вищоїради правосуддя№1845/0/15-21від 17.08.2021року підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує можливість користувачам брати участь у засіданнях інших органів та установ системи правосуддя в режимі відеоконференції. За наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Згідно до підпункту15.16)1 Розділу XIII Перехідних положень ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи викладене,суддя вважає,що наявніпідстави длязадоволення клопотаннята проведеннясудового засіданнящо призначенена 19.08.2024року на10.00годину таусіх послідуючихв режимівідеоконференції,в порядкуст.212ЦПК України,за участіпредставника(ів)відповідача ( ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ) поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису.

Керуючись ст. ст. 212, 260, 261 ЦПК України суд, -

постановив:

Призначене по даній цивільній справі судове засідання на 10:00 год. 19 серпня 2024 року та усіх послідуючих судових засідань проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою онлайн сервісу відеозв`язку EASYCON за участі представника(ів) відповідача ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Вказаним особамдоручити забезпечитипроведення відеоконференціїз Крюківськимрайонним судомм.Кременчука Полтавськоїобласті (м.Кременчук,вул.Троїцька (Красіна)37/49, Веб-сайт: https://kr.pl.court.gov.ua, E-mail: inbox@kr.pl.court.gov.ua), а також забезпечити належну якість зображення та звуку, забезпечивши можливість бачити та чути хід судового засідання та реалізовувати надані учасникам процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки передбачені ЦПК України.

Копію ухвали негайно направити особам які братимуть участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.І. Хіневич

СудКрюківський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення24.07.2024
Оприлюднено26.07.2024
Номер документу120580840
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них

Судовий реєстр по справі —524/4263/24

Рішення від 28.08.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Рішення від 28.08.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні