Ухвала
від 01.05.2024 по справі 524/4263/24
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 524/4263/24 Номер провадження 22-ц-вп/814/7/24 Доповідач ап. інст. Дорош А. І.

У Х В А Л А

01 травня 2024 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд у складі судді Дорош А.І., вирішуючи питання про визначення підсудності за матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області та держава України в особі Кабінету Міністрів України, Прем`єр міністра України Шмигаля Дениса Анатолійовича про право на справедливий суд, -

В С Т А Н О В И В:

03 квітня 2024 року до Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області та держава України в особі Кабінету Міністрів України, Прем`єр міністра України Шмигаля Д.А. про право на справедливий суд.

Розпорядженням голови Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 04 квітня 2024 року справу направлено до Полтавського апеляційного суду для визначення підсудності відповідно до ч. 6 ст. 31 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 26 ЦПК України підсудність справи, у якій однією зі сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Згідно ч. 6 ст. 31 ЦПК України справа, у якій однією зі сторін є суд, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, або суддя цього суду, не пізніше п`яти днів із дня надходження позовної заяви передається на підставі розпорядження голови суду до суду вищої інстанції для визначення підсудності.

Судом встановлено, що відповідачем у справі є Автозаводський районний суд м.Кременчука Полтавської області.

Враховуючи викладене та з метою уникнення сумнівів в упередженості розгляду справи, з метою справедливого розгляду справи, є необхідність визначити підсудність розгляду справи.

За таких обставин, матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області та держава України в особі Кабінету Міністрів України, Прем`єр міністра України Шмигаля Д.А. про право на справедливий суд, слід направити до найбільш територіально наближеного суду, тобто до Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області.

Керуючись ч. 1 ст.26, ч. 6 ст.31, ст. 389 ЦПК України, апеляційний суд, -

У Х В А Л И В:

Визначити підсудність позовної заяви ОСОБА_1 до Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області та держава України в особі Кабінету Міністрів України, Прем`єр міністра України Шмигаля Дениса Анатолійовича про право на справедливий суд Крюківському районному суду м. Кременчука Полтавської області.

Матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області та держава України в особі Кабінету Міністрів України, Прем`єр міністра України Шмигаля Дениса Анатолійовича про право на справедливий суд направити до Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області для вирішення питання про відкриття провадження у справі згідно чинного законодавства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Дорош

СудПолтавський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118792339
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них

Судовий реєстр по справі —524/4263/24

Рішення від 28.08.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Рішення від 28.08.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні