Ухвала
від 08.10.2010 по справі 6-61/2010
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

6-61/2010

У Х В А Л А

8 жовтня 2010 р. Добропiльський мiськрайонний суд Донецької областi у складi:

головуючого судді Мавроді Р.Ф.

при секретарi Ганжа Т.А.

позивача ОСОБА_2

представника заявника ОСОБА_3

представника заінтересова ної особи Зазвірської І.М.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Доброп ілля заяву Державного підпри ємства “Добропіллявугілля” про відстрочку виконання су дового рішення,

В С Т А Н О В И В:

12.06.2009 р. рішенням Добропільс ького міськрайонного суду До нецької області з ДП “Доброп іллявугілля” ВП “Шахта Новод онецька” на користь ОСОБА_2 стягнуто в рахунок відшкод ування моральної шкоди 24 000 грн .

16.12.2009 р. державним виконавцем було винесено постанову про відкриття виконавчого прова дження по даній справі.

23.12.2009 р. державним виконавцем було винесено постанову про зупинення виконавчого прова дження у зв”язку з внесенням підприємства паливно-енерге тичного комплексу до Реєстру підприємств паливно-енергет ичного комплексу, які беруть участь в процедурі погашенн я заборгованості, відповідно до Закону України “Про заход и спрямовані на забезпечення сталого функціонування підп риємств паливно-енергетично го комплексу” № 2711-ІV від 23.06.2005 р.

Ухвалою Добропільського м іськрайонного суду від 19.02.2010 р. дії Відділу ДВС визнано непр авомірними, постанову про зу пинення виконавчого провадж ення від 16.12.2009 р. по виконавчому листу № 2-1869/2009 від 07.12.2009 скасовано.

26.05.2010 р. провадження було поно влено.

24 вересня 2010 р. боржник - ДП “ Добропіллявугілля” звернул ось до суду з заявою про відст рочку виконання рішення до 1 ж овтня 2015 року. Своє звернення б оржник обґрунтовує тим, що на данний момент відповідач зн аходиться у складному фінанс овому становищі. Коштів на ра хунку підприємства недостат ньо для погашення заборгован ості перед позивачем. За 2009 р. з битки підприємства склали 38 88 3,00 тис грн. відповідач, як суб”є кт господарювання, веде підп риємницьку діяльність з мето ю отримання прибутку та пров едення своєчасних розрахунк ів з контрагентами підприємс тва. Одночасно стягнення дан ої податкової заборгованост і з позивача (навіть у сумі на явних у відповідача коштів) з начно ускладнить фінансове с тановище ДП “Добропіллявугі лля” що унеможливить проведе ння розрахунків з іншими кон трагентами відповідача.

Стягнення заборгованості та виконання рішення суду на данному етапі приведе до при пинення господарської діяль ності відповідача. В свою чер гу це не тільки ускладнить, ал е зробить неможливим виконат и рішення по цій справі та при веде до несвоєчасної виплати заробітної платні робітника м підприємства.

Таким чином, з метою належно го виконання рішення суду, ві дповідачу потребується забе зпечення нормальної господа рської діяльності підприємс тва.

8 жовтня 2010 року представник заявника ОСОБА_3 в судово му засіданні підтримав подан у до суду заяву, та просить суд відстрочити виконання рішен ня до 01.10.2015 року.

ОСОБА_2 заперечував проти задоволення заяви ДП “Добро піллявугілля” про відстрочк у виконання рішення суду.

Представник заінтересова ної особи державної виконавч ої служби у Добропільському районі виступаюча за довіре ністю Зазвірська І.М. зали шає розгляд заяви на розсуд с уду.

Заслухавши пояснення пред ставника заявника ОСОБА_3 , заінтересованої особи, вивч ивши матеріали справи суд вв ажає, що заява ДП “Добропілля квугілля” ВП “Шахта Новодоне цька” щодо відстрочки викона ння судового рішення задовол енню не підлягає виходячи з н аступного.

Відповідно до ст. 373 ЦПК Украї ни, за наявності обставин, що у складнюють виконання рішенн я (хвороба боржника або члені в його сім' ї, відсутність пр исудженого майна в натурі, ст ихійне лихо тощо), за заявою де ржавного виконавця або за за явою сторони суд, який видав виконавчий документ у винят кових випадках може відстро чити або розстрочити виконан ня, змінити чи встановити спо сіб і порядок виконання ріше ння.

Суд вважає безпідставними посилання представника бор жника на те, що на даний момент відповідач знаходиться у ск ладному фінансовому станови щі, що коштів на рахунку підпр иємства недостатньо для пога шення заборгованості перед п озивачем і, що стягнення прис уджених до виплати сум морал ьної шкоди значно ускладнить фінансове становище ДП “Доб ропіллявугілля” що унеможли вить проведення розрахунків з іншими контрагентами відп овідача і несвоєчасної випла ти заробітної платні робітни кам підприємства.

Свій висновок суд обґрунто вує тим, що питання про відшк одування моральної шкоди, як компенсацію за спричинену ш коду здоров' я стягувану дос ліджено в судовому рішенні чому дана належна правова оц інка і повторному перегляду не підлягає.

Відповідно до ст. 16 ЦК Украї ни кожна особа має право на за хист свого права шляхом відш кодування моральної шкоди.

Боржник своїми діями переш коджає здійсненню позивачем свого права на захист шляхом вимоги про відстрочку викон ання рішення суду, яке є обов' язковим для виконання на всі й території України.

Крім того боржник не визнан ий банкрутом і працює у звича йному режимі, тому суд не вбач ає об' єктивних підстав для відстрочки виконання рішенн я до 01.10.2015 року.

Таким чином доводи предста вника боржника про надання в ідстрочки виконання судовог о рішення, не мають під собою д остатнього обґрунтування, по рушують законні права стягув ача як потерпілого на своєча сне відшкодування спричинен ої йому моральної шкоди.

Керуючись ст. 373 ЦПК України , Конституцією України, суд,-

У Х В А Л И В:

В задоволенні Державного підприємства “Добропілляву гілля” про відстрочку викона ння судового рішення по спра ві ОСОБА_2 про відшкодуван ня моральної шкоди - відмо вити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донець кої області через Добропільс ький міськрайсуд протягом п' яти днів з дня її проголошенн я.

Винесено у нарадчій кімна ті в одному екземплярі.

Головуючий суддя Р.Ф. Мавроді

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення08.10.2010
Оприлюднено08.11.2010
Номер документу12065870
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-61/2010

Ухвала від 03.02.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Козлов Д. О.

Ухвала від 26.07.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Ухвала від 26.07.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Ухвала від 21.07.2010

Цивільне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Вергун І. В.

Ухвала від 27.07.2010

Цивільне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Вергун І. В.

Ухвала від 22.09.2010

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Потапов О. О.

Ухвала від 30.12.2010

Цивільне

Сніжнянський міський суд Донецької області

Радченко Віталій Євгенович

Ухвала від 21.12.2010

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Гапоненко Роман Васильович

Ухвала від 17.11.2010

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Роман Петрович

Ухвала від 08.10.2010

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Мавроді Роман Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні