Ухвала
від 01.08.2024 по справі 2-4/11
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2/641/1553/2024 Справа № 2-4/11

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 серпня 2024 року Комінтернівський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - суддіМаньковської О.О.,

за участю секретаря ЛитвиненкоА.С.,

при розгляді у відкритому судовому засіданні цивільної справи в порядку загального позовного провадження за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа - Харківська міська рада, про вселення, виділ частини житлового будинку та про визначення порядку користування земельною ділянкою, припинення права спільної часткової власності, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , третя особа - Харківська міська рада, про виділ частини житлового будинку та про визначення порядку користування земельною ділянкою, зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , третя особа - Харківська міська рада, про виділ частини житлового будинку та про визначення порядку користування земельною ділянкою,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом, в якому після уточнення вимог просить відновити її порушене право шляхом вселення її до житлового будинку АДРЕСА_1 ; виділити на належні їй 16/150 частин житлового будинку з надвірними будівлями, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , приміщення в натурі, перерозподілити ідеальні частки співвласників, визначити порядок користування земельною ділянкою по фактичному користуванні згідно висновку проведеної у справі експертизи № 13593 від 20.12.2017 по варіанту ХІІ, додаток № 18, а також припинити право спільної часткової власності на житловий будинок з надвірними будівлями за адресою: АДРЕСА_1 , відшкодувати судові витрати.

Відповідач ОСОБА_2 подав до суду зустрічний позов, в якому після уточнення вимог просить провести поділ домоволодіння по АДРЕСА_1 , виділивши йому приміщення №.№ 1-1,1-2,1-3 з надвірними будівлями - навіс І, погріб О, 1/2 частина сараю літ. В, 1/2 частину льоху З, сарай М, частина хвіртки № 1, частина огорожі № 2; частину сіней І в будинку літ. А-1 і туалет Н залишити у спільному користуванні з ОСОБА_1 , поділ земельної ділянки та порядок користування нею має бути визначений висновком проведеної у справі експертизи.

Відповідач ОСОБА_3 звернуласьдо судуіз зустрічнимпозовом,в якомупісля уточненнявимог проситьвиділити їйв натурізі спільноїчасткової власностіна 86/150часток домоволодінняза адресою: АДРЕСА_1 ,приміщення вжитловому будинкуліт.А-1-житлову кімнату3-6,комору 3-7,тамбур 3-9,в житловійприбудові літ.«А1-1»:житлову кімнату3-3,кухню 3-1,житлову кімнату3-3,коридор 3-2,коридор 3-4, атакож надвірніспоруди -тамбур «а3»,ганок літ.«а4»,ворота №4,вбиральня літ.«І»,льох літ.«Е»,сарай літ.«Б»,навіс літ.«И» ,льох літ.«О»,сарай літ.«Ж»,а такожогорожу №5;порядок користуванняземельною ділянкоювизначити згідновисновку експертизи варіант2,припинити правоспільної частковоївласності.

До суду надійшло клопотання представника відповідача - позивача ОСОБА_3 адвоката Невольніченка О.О. про витребування у нотаріуса копії спадкової справи, заведеної після ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою визначення кола правонаступників померлого. Крім того, просив витребувати у відповідного органу реєстрації дані що до осіб, котрі були зареєстровані за адресою: АДРЕСА_3 станом на 07 вересня 2020 року. В обґрунтування клопотання зазначив, що відповідач ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , на момент смерті проживав за адресою АДРЕСА_3 разом з жінкою та іншими членами сім`ї.

В підготовче судове засідання учасники справи не з`явились, про місце, дату і час слухання справи повідомлялись своєчасно і належним чином, до суду заяв не подавали.

Таким чином, суд дійшов висновку про проведення судового засідання, призначеного на 01.08.2024 року, за відсутності учасників справи, повідомлених про місце, дату і час слухання справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного.

Згідно зі ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотанні, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно ч. 6 ст. 95 ЦПК України, якщо подано копію (електронну копію) письмового доказу, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи може витребувати у відповідної особи оригінал письмового доказу. Якщо оригінал письмового доказу не подано, а учасник справи або суд ставить під сумнів відповідність поданої копії (електронної копії) оригіналу, такий доказ не береться судом до уваги.

Відповідно до принципу диспозитивності цивільного судочинства, закріпленого у ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

З огляду на наведене, враховуючи неможливість представником відповідача - позивача ОСОБА_3 адвокатом Невольніченком О.О. самостійно отримати докази, враховуючи, що відповідач - позивач ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою повного та всебічного розгляду справи, суд приходить до висновку про задоволення клопотання про витребування доказів.

Керуючись ст. 76,84 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача - позивача ОСОБА_3 адвоката Невольніченка О.О. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати уПриватногонотаріусаХарківського міськогонотаріальногоокругуВільхового Р.М. належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати з Департаменту реєстрації Харківської міської ради (майдан Павлівський, 4, м. Харків, 61003) належним чином посвідчену інформацію про осіб, які були зареєстровані за адресою: АДРЕСА_3 , станом на 07 вересня 2020 року.

Роз`яснити, що докази необхідно подати Комінтернівському районному суду м. Харкова до 11 вересня 2024 року.

У разі неможливості подати доказ, який витребовує суд взагалі або у встановлені строки, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя -О. О. Маньковська

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення01.08.2024
Оприлюднено05.08.2024
Номер документу120766801
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них:

Судовий реєстр по справі —2-4/11

Ухвала від 01.08.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Маньковська О. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Маньковська О. О.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

Постанова від 27.07.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Постанова від 26.07.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні