Рішення
від 09.09.2024 по справі 336/5669/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН: 336/5669/24

Провадження №: 2/336/2419/2024

09.09.24

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

іменем України

09 вересня 2024 року м. Запоріжжя

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого судді Петренко Л.В., за участі секретаря судового засідання Нагорних О.С.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду, у порядку спрощеного позовного провадження, цивільну справу №336/5669/24 (провадження 2/336/2419/24) за позовною заявою Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Магістраль 88», до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3

про стягнення заборгованості зі сплати внесків на управління будинку, -

за участі:

представника позивача адвоката Тихомирової М.О. (в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів)

встановив:

06 червня 2024 року представник позивача голова правління ОСББ «Магістраль 88» Адріковський С.О. звернувся до Шевченківського районного суду м. Запоріжжя з позовною заявою до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості по внескам з утримання житлового будинку та прибудинкової території за період з 01 січня 2019 по 01 травня 2024 у розмірі 8053,27 грн. та судові витрати.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що 31 травня 2016 рішенням установчих зборів співвласників житлових та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 було створено Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Магістраль 88» та затверджено його статут.

Згідно зі статутом ОСББ здійснює управління та обслуговування будинку.

Відповідно до протоколу загальних зборів ОСББ «Магістраль 88» від 28 січня 2018 року визначено внески: з утримання житлового будинку та прибудинкової території - 4,74 гривень за метр квадратний; за вивіз сміття 0,39 гривень за метр квадратний.

Відповідно до протоколу № 2 загальних зборів ОСББ «Магістраль 88» від 13 грудня 2018 року визначено внески: з утримання житлового будинку та прибудинкової території 6,34 гривень за метр квадратний; за вивіз сміття 0,39 гривень за метр квадратний.

У зв`язку із врегулюванням спірних питань щодо тарифу, до березня 2019 року нарахування здійснювались за тарифом, затвердженим протоколом загальних зборів ОСББ «Магістраль 88» від 28 січня 2018 року.

Згідно з Додатковою угодою № 2 від 02 грудня 2019 до Договору № 21/17 від 25 січня 2017 року було прийняте рішення про збільшення розміру внеску за вивіз сміття на 0,0203 гривень за метр квадратний, відповідно до вартості вивозу, встановленої в цій Додатковій угоді.

Згідно з рішенням засідання членів правління ОСББ «Магістраль 88», оформленого протоколом № 14 від 14 вересня 2023 року, прийнято рішення про збільшення розміру внеску за вивіз сміття - 0,7 гривень за метр квадратний, відповідно до вартості вивозу, встановленої в Додатковій угоді від 01 листопада 2022 до Договору № 21/17 від 01 липня 2022 року.

Новий розмір внесків з утримання житлового будинку та прибудинкової території застосовується з 01 жовтня 2023 року.

Обов`язок щодо сплати внесків на утримання будинку та прибудинкової території покладається статтею 360 Цивільного кодексу України та пунктом 5.2 Статуту ОСББ «Магістраль 88» на всіх співвласників, зокрема на ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , як на співвласників квартири АДРЕСА_2 .

Позивач послуги надає вчасно.

Відповідачі не виконують свій обов`язок, не сплачують внески на утримання багатоквартирного будинку у період з 01 січня 2019 року по 01 травня 2024 року, у зв`язку з чим утворилась заборгованість в сумі у розмірі 8053,27 грн.

В позовній заяві наведений розрахунок заборгованості.

Позивач просить стягнути з відповідача заборгованість з внесків на управління будинку за період з 01 січня 2019 року по 01 травня 2024 року в сумі 8053,27 грн.

Ухвалою судді Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 17 червня 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі. Призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін. Роз`яснено відповідачу право на подання відзиву на позовну заяву, також роз`яснено сторонам право на подання відповіді на відзив та заперечення.

Представник позивача в судовому засіданні підтримав позові вимоги з підстав наведених в позовній заяві та просив їх задовольнити, не заперечував проти заочного розгляду справи та ухвалення заочного рішення.

Відповідачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в судові засідання 11 липня 2024 року о 12-00 год. та 09 вересня 2024 року о 08-30 год. не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені шляхом направлення кореспонденції за адресою їх місця проживання, зареєстрованою у встановленому законом порядку. Згідно зі ст. 128 ЦПК України відповідачі вважаються повідомленими належним чином; клопотань про перенесення розгляду справи чи розгляд справи за їх відсутності не надходило. Відзиву на позовну заяву від відповідачів не надходило.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 223 ЦПК України у разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

Умови проведення заочного розгляду справи визначені ст. 280 ЦПК України, де передбачено, що суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов: 1) відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання; 2) відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; 3) відповідач не подав відзив; 4) позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

В даному випадку наявна вся сукупність умов для проведення заочного розгляду справи, а тому суд вирішує справу на підставі наявних у ній доказів та ухвалює заочне рішення, що відповідає положенням ст. 280 ЦПК України.

Суд, заслухав пояснення представника позивача, дослідив матеріали справи, встановив наступні фактичні обставини та відповідні їм правовідносини.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно з ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Частиною 3 статті 12 ЦПК України та частиною 1 статті 81 ЦПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до положень статті 77 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Відповідно до ст.ст. 79, 80 ЦПК України достовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи.

Достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

Відповідно до ч. 8 ст. 279 ЦПК України при розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення та показання свідків. Судові дебати не проводяться.

Відповідно до ст. 89 ЦПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Судом встановлено, що 08 червня 2016 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстровано ОСББ «Магістраль 88» створене власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 яке діє на підставі статуту.

Керівником ОСББ «Магістраль 88» є ОСОБА_4

ОСББ «Магістраль 88» відповідно до Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку», Статуту ОСББ забезпечує утримання та експлуатацію багатоквартирного будинку, користування спільним майном у ньому шляхом самозабезпечення.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирних будинків» від 29 листопада 2001 року № 2866-III об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об`єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» об`єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов`язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами.

Об`єднання створюється як непідприємницьке товариство для здійснення функцій, визначених законом. Порядок надходження і використання коштів об`єднання визначається цим Законом та іншими законами України.

В одному багатоквартирному будинку може бути створено тільки одне об`єднання. Власники квартир та нежитлових приміщень у двох і більше багатоквартирних будинках, об`єднаних спільною прибудинковою територією, елементами благоустрою, обладнанням, інженерною інфраструктурою, можуть створити одне об`єднання.

Основна діяльність об`єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном співвласників, належне утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання.

Господарче забезпечення діяльності об`єднання може здійснюватися власними силами об`єднання (шляхом самозабезпечення) або шляхом залучення на договірних засадах суб`єктів господарювання.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і платежів співвласників відноситься до виключної компетенції загальних зборів об`єднання. Рішення загальних зборів, прийняте відповідно до статуту об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, є обов`язковим для всіх співвласників.

Згідно зі ст. 16 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» об`єднання співвласників багатоквартирного будинку має право відповідно до законодавства та статуту об`єднання: встановлювати порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів.

Згідно зі ст. 23 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» внески на утримання і ремонт приміщень або іншого майна, що перебуває у спільній власності, визначаються статутом об`єднання та/або рішенням загальних зборів.

Відповідно до протоколу загальних зборів ОСББ «Магістраль 88» від 28 січня 2018 року визначено внески: з утримання житлового будинку та прибудинкової території - 4,74 гривень за метр квадратний; за вивіз сміття 0,39 гривень за метр квадратний.

Відповідно до протоколу № 2 загальних зборів ОСББ «Магістраль 88» від 13 грудня 2018 року визначено внески: з утримання житлового будинку та прибудинкової території 6,34 гривень за метр квадратний; за вивіз сміття 0,39 гривень за метр квадратний.

У зв`язку із врегулюванням спірних питань щодо тарифу, до березня 2019 року нарахування здійснювались за тарифом, затвердженим протоколом загальних зборів ОСББ «Магістраль 88» від 28 січня 2018 року.

Згідно з Додатковою угодою № 2 від 02 грудня 2019 до Договору № 21/17 від 25 січня 2017 року було прийняте рішення про збільшення розміру внеску за вивіз сміття на 0,0203 гривень за метр квадратний, відповідно до вартості вивозу, встановленої в цій Додатковій угоді.

Згідно з рішенням засідання членів правління ОСББ «Магістраль 88», оформленого протоколом № 14 від 14 вересня 2023 року, прийнято рішення про збільшення розміру внеску за вивіз сміття - 0,7 гривень за метр квадратний, відповідно до вартості вивозу, встановленої в Додатковій угоді від 01 листопада 2022 до Договору № 21/17 від 01 липня 2022 року.

Новий розмір внесків з утримання житлового будинку та прибудинкової території застосовується з 01 жовтня 2023 року.

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» співвласник зобов`язаний: виконувати рішення статутних органів, прийняті у межах їхніх повноважень; своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі.

Згідно зі ст. 17 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» для забезпечення виконання власниками приміщень своїх обов`язків об`єднання має право вимагати від співвласників своєчасної та у повному обсязі сплати всіх встановлених цим Законом та статутом об`єднання внесків та платежів, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів, звертатися до суду в разі відмови співвласника відшкодовувати заподіяні збитки, своєчасно та у повному обсязі сплачувати всі встановлені цим Законом та статутом об`єднання внески і платежі, у тому числі відрахування до резервного та ремонтного фондів.

Згідно з ч. 3 ст. 20 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» частка участі співвласника квартири та/або нежитлового приміщення визначається відповідно до його частки як співвласника квартири та/або нежитлового приміщення.

Відповідно до ч. 6 ст. 22 вказаного Закону для фінансування самозабезпечення об`єднання співвласники сплачують відповідні внески і платежі в розмірах, установлених загальними зборами об`єднання.

Відповідно до ст.ст. 526, 530 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином та у встановлені строки відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 є власниками квартири загальною площею 65,93 кв.м., житловою 39,1 кв.м., яка розташована за адресою: АДРЕСА_3 , що підтверджується інформаційними довідками від 10 червня 2024 року та 12 червня 2024 року.

Відповідно до ч. 4 ст. 319 ЦК України власність зобов`язує.

За приписами ст. 322 ЦК України власник зобов`язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.

За положеннями частини другої статті 382 ЦК України усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку.

Відповідно до ст. 360 ЦК України співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної часткової власності зобов`язаний брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів (обов`язкових платежів), а також нести відповідальність перед третіми особами за зобов`язаннями, пов`язаними із спільним майном.

Відповідно до наведених положень чинного законодавства власник зобов`язаний утримувати належне йому майно та нести витрати, необхідні для збереження майна, вживати всіх заходів, пов`язаних із забезпеченням належного стану майна.

Вказані норми встановлюють презумпцію обов`язку власника нести всі витрати, пов`язані з утриманням належного йому майна. Такий обов`язок власника є похідним від належних йому як абсолютному володарю правомочностей володіння, користування та розпорядження майном.

Тлумачення наведених норм права дає підстави зробити висновок, що кожен співвласник зобов`язаний брати участь у витратах щодо утримання майна, що є у спільній частковій власності, незалежно від того, хто здійснює фактичні дії, спрямовані на утримання спільного майна.

Відповідачі, як співвласники багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_1 зобов`язання з оплати щомісячних внесків на утримання багатоквартирного будинку належним чином не виконували, у зв`язку з чим за період з 01 січня 2019 року по 01 травня 2024 року утворилась заборгованість в сумі 8053,27 грн.

Розрахунок заборгованості здійснено з урахування визначених розмірів внесків, які діяли в зазначений період.

Особа, яка є власником приміщення у ж/к, в якому створено ОСББ (асоціацію), зобов`язана здійснювати платежі та внески на утримання будинку та прибудинкової території незалежно від членства в об`єднанні (асоціації), а тому за наявності підтверджених витрат на управління, утримання та збереження будинку така сума боргу підлягає стягненню.

Згідно зі ст. 509 ЦК України зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Відповідно до ст.11 ЦК України цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться, що передбачено ст. 526 ЦК України

Згідно зі ст. 610, 611 ЦК України, порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання). У разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема: припинення зобов`язання внаслідок односторонньої відмови від зобов`язання, якщо це встановлено договором або законом, або розірвання договору; зміна умов зобов`язання; сплата неустойки; відшкодування збитків та моральної шкоди.

Відповідно до ч. 1 ст. 612 ЦК України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Згідно положень ст. 541 ЦК України солідарний обов`язок або солідарна вимога виникають у випадках, встановлених договором або законом, зокрема у разі неподільності предмета зобов`язання.

Частиною 1 ст. 543 ЦК України передбачено, що у разі солідарного обов`язку боржників (солідарних боржників) кредитор має право вимагати виконання обов`язку частково або в повному обсязі як від усіх боржників разом, так і від будь-кого з них окремо.

Таким чином, внаслідок неналежного виконання зобов`язань відповідачі порушили встановлений ОСББ порядок оплати відповідної послуги, а також визначені діючим цивільним законодавством України вимоги до виконання зобов`язань, у зв`язку з чим позовні вимоги про стягнення з відповідачів вказаної суми заборгованості ґрунтуються на законі, отже підлягають задоволенню в повному обсязі.

Щодо судових витрат

Позивач при поданні позовної заяви сплатив судовий збір в розмірі 3028,00 грн.

Відповідно до ч.1 ст. 141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Відповідно до п. 6 ч.1 ст. 264 ЦПК України під час ухвалення рішення суд вирішує такі питання як розподілити між сторонами судові витрати.

Відповідно до п.2 ч. 5 ст. 265 ЦПК України у резолютивній частині рішення зазначаються розподіл судових витрат.

Судові витрати, згідно зі ст. 141 ЦПК України підлягають стягненню з відповідача на користь позивача, відповідно до задоволення позовних вимог.

Оскільки позовні вимоги задоволено, то суд стягує з відповідачів у рівних частинах на користь позивача судовий збір у розмірі 3028,00 грн., тобто по 1009,33 грн. з кожного.

Доказів понесення позивачем інших судових витрат до позовної заяви не надано.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 5, 7, 10-13, 19, 76-81, 89, 133, 141, 223, 247, 258-259, 263-265, 268, 274, 279, 280-284, 289, 354-355 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Позовні вимоги Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Магістраль 88», до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості зі сплати внесків на управління будинку - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , солідарно, на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Магістраль 88» заборгованість з внесків на управління будинку, за період з 01 січня 2019 року по 01 травня 2024 року у розмірі 8053,27 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,в рівнихчастинах,на користьОб`єднання співвласниківбагатоквартирного будинку«Магістраль 88»судові витратиз оплатисудового зборув розмірі3028,00грн., тобто по 1009,33 грн. з кожного.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення, безпосередньо до Запорізького апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Повне найменування сторін та інших учасників справи:

Позивач: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Магістраль 88», код ЄДРПОУ 40548754, місцезнаходження: м. Запоріжжя, вул. Магістральна, буд. 88.

Відповідачі:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_3 .

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_3 .

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_3 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_3 .

Дата складання повного судового рішення 09 вересня 2024 року.

Суддя:

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення09.09.2024
Оприлюднено10.09.2024
Номер документу121450422
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —336/5669/24

Ухвала від 26.09.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Петренко Л. В.

Рішення від 09.09.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Петренко Л. В.

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Петренко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні