Ухвала
від 16.09.2024 по справі 760/6012/18
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 вересня 2024 року

м. Київ

провадження № 22-ц/824/15274/2024

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ Євграфової Є. П. (суддя-доповідач), Писаної Т. О., Гаращенка Д. Р.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою адвоката Бурячка Миколи Анатолійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 ,

на ухвалу Солом`янського районного суду міста Києва

від 05 липня 2024 року

у цивільній справі № 760/6012/18 Солом`янського районного суду міста Києва

за клопотанням ОСОБА_1

про скасування заходів забезпечення

в цивільній справі за позовом Акціонерного товариства «Універсал Банк»

до ОСОБА_1 ,

третя особа - ОСОБА_2 ,

про звернення стягнення на предмет іпотеки,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 05 липня 2024 року у задоволенні клопотання ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення відмовлено.

Не погоджуючись з вказаною ухвалою суду, адвокат Бурячок Микола Анатолійович, який діє в інтересах ОСОБА_1 , 01 серпня 2024 року безпосередньо до Київського апеляційного суду подав апеляційну скаргу, у якій ставить питання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

В обґрунтування клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення представник апелянта вказує, що повний текст оскаржуваної ухвали отримав на офіційному Інтернет - порталі «Судова влада України», після забезпечення надання загального доступу 24 липня 2024 року, та 29 липня 2024 року ознайомився з матеріалами справи зробивши копію цієї ухвали, тому вважає, що строк пропущено з поважних підстав.

Поважні причини - це ті обставини, що вказують на безпосереднє унеможливлення або ускладнення можливості вчинення процесуальних дій у визначений законом строк, що виникли об`єктивно, незалежно від волі особи, яка пропустила строк.

При вирішенні питання про поновлення строків на апеляційне оскарження, суд апеляційної інстанції враховує процесуальну поведінку особи під час розгляду справи та після ухвалення судового рішення, обізнаність особи про розгляд справи у суді, поважність причин, якими обґрунтовується пропущення встановленого законом строку на апеляційне оскарження та їх доведеність, тривалість строку, який пройшов з часу ухвалення судового рішення, яке оскаржується, сутність доводів апеляційної скарги та інші обставини, які мають істотне значення.

Норми ЦПК України не містять вичерпного переліку підстав, які вважаються поважними для вирішення питання про поновлення пропущеного процесуального строку. Такі причини визначаються в кожному конкретному випадку з огляду на обставини справи.

В матеріалах справи наявний супровідний лист від 12.07.2024 року про направлення копії ухвали сторонам по справі. Також наявна розписка від Бурячка М. А. про ознайомлення з матеріалами справи 29.07.2024 року

Крім того, відповідно до Картки руху документу «Ухвала» доставлено до електронного суду від АСДС 22.07.2024 о 22:02 .

Відповідно до п. 2 ч. 6 ст. 272 ЦПК України днем вручення судового рішення є день отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення до електронного кабінету особи.

Якщо судове рішення надіслано до електронного кабінету пізніше 17 години, судове рішення вважається врученим у робочий день, наступний за днем його відправлення, незалежно від надходження до суду повідомлення про його доставлення.

Ураховуючи, що наведені у клопотанні причини пропуску строку на апеляційне оскарження, а саме - отримання повного тексту ухвали 24 липня 2024 року, є поважними, виходячи з принципу верховенства права, положень статей 21, 22 Конституції України щодо непорушності конституційних прав особи, положень ст. 6 Конвенції, яка гарантує права особи на доступ до суду і справедливий розгляд його справи судом, та положень статей 3, 15 ЦК України, статей 2, 4, 5 ЦПК України щодо права особи на судовий захист цивільного права та інтересу, пріоритетність права особи на судовий захист цивільних прав та інтересів, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання та поновлення адвокату Бурячку Миколі Анатолійовичу, який діє в інтересах ОСОБА_1 , строку на апеляційне оскарження ухвали Солом`янського районного суду міста Києва від 05 липня 2024 року.

Апеляційна скарга відповідає вимогам щодо форми та змісту, встановлених ст. 356 ЦПК України.

За вказаних обставин, суд вважає, що перешкод для відкриття апеляційного провадження за даною апеляційною скаргою не встановлено.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 359 ЦПК України про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу.

Згідно з ч. 3 ст. 359 ЦПК України, в ухвалі про відкриття апеляційного провадження зазначається строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 352-361 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити адвокату Бурячку Миколі Анатолійовичу, який діє в інтересах ОСОБА_1 , строк на апеляційне оскарження ухвали Солом`янського районного суду міста Києва від 05 липня 2024 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою адвоката Бурячка Миколи Анатолійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , на ухвалу Солом`янського районного суду міста Києва від 05 липня 2024 року.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією скарги та доданих до неї матеріалів.

Роз`яснити учасникам справи право подати до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали та копії апеляційної скарги відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі та докази його надсилання (надання) іншим учасникам справи, з урахуванням вимог ст. 360 ЦПК України.

Інформацію по справі можна отримати в мережі Інтернет на офіційному сайті Київського апеляційного суду за веб адресою: https://www.kas.gov.ua/CourtPortal.WebSite/Home/PoshukSprav

Учасники справи можуть отримати копію апеляційної скарги з додатками в приміщенні Київського апеляційного суду за адресою: вул. Солом`янська, 2-А, м. Київ.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді Є. П. Євграфова

Т. О. Писана

Д. Р. Гаращенко

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення16.09.2024
Оприлюднено19.09.2024
Номер документу121633971
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу, з них

Судовий реєстр по справі —760/6012/18

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 05.08.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 05.07.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Ішуніна Л. М.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 10.04.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні