Ухвала
від 10.11.2010 по справі 2а-10276/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

У Х В А Л А

про залишення позовної за яви без розгляду

10.11.2010 р. справа № 2а-10276/10/1370

Суддя Львівського ок ружного адміністративного с уду Гулик А.Г., перевіривши мат еріали позовної заяви Товари ства з обмеженою відповідаль ністю виробничо-комерційної фірми «Кобус»до Державної п одаткової інспекції у Сихівс ькому районі м. Львова про виз нання протиправним та скасув ання рішення про застосуванн я штрафних (фінансових) санкц ій, -

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю виробничн о-комерційна фірма «Кобус»зв ернулася до суду з адміністр ативним позовом до Державної податкової інспекції у Сихі вському районі м. Львова, в яко му просить суд визнати проти правним та скасувати рішення про застосування штрафних (ф інансових) санкцій від 13.07.2010 рок у № 0003523311.

Дослідивши матеріали позо вної заяви, суддя дійшов висн овку, що таку слід залишити бе з розгляду, виходячи з наступ ного.

З позовної заяви та доданих до неї матеріалів вбачаєтьс я, що позовні вимоги стосують ся визнання протиправним та скасування рішення про засто сування штрафних (фінансових ) санкцій, яке прийнято Держав ною податковою інспекцією у Сихівському районі м. Львова 13.07.2010 року.

Суддею встановлено, що пози вач не скористався правом на звернення до суду в межах стр оку звернення, передбаченого ст. 99 КАС України.

Положення ч. 5 ст. 99 КАС Україн и передбачає вимогу, відпові дно до якої, для звернення до а дміністративного суду щодо о скарження рішення суб' єкта владних повноважень, на підс таві якого ним може бути заяв лено вимогу про стягнення гр ошових коштів, встановлюєтьс я місячний строк.

Таким чином, позивач пропус тив строки звернення до суду , які передбачені ст. 99 КАС Укра їни, доказів поважності прич ин пропуску звернення до адм іністративного суду з позово м суду не надав. Заяви про поно влення строку звернення до а дміністративного суду позив ач не подав.

Згідно із ст. 100 КАС України, а дміністративний позов, подан ий після закінчення строків, установлених законом, залиш ається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його пода ла, не знайде підстав для поно влення строку, про що постано вляється ухвала.

Оскільки, суддя не знайшов п ідстав для поновлення строку звернення до адміністративн ого суду, адміністративний п озов слід залишити без розгл яду.

На підставі викладеного ви ще, керуючись ст.ст. 100, 160, 165 Кодек су адміністративного судочи нства України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Товарис тва з обмеженою відповідальн істю виробничо-комерційної ф ірми «Кобус»до Державної под аткової інспекції у Сихівськ ому районі м. Львова про визна ння протиправним та скасуван ня рішення про застосування штрафних (фінансових) санкці й - залишити без розгляду.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без розгляду невідкладно надіслати особі , яка подала позовну заяву, раз ом із позовною заявою та усім а доданими до неї матеріалам и.

Роз' яснити позивачу його право на повторне звернення до адміністративного суду в загальному порядку після ус унення підстав, з яких позовн а заява була залишена без роз гляду.

Ухвала може бути оскарже на до Львівського апеляційно го адміністративного суду. А пеляційна скарга подається д о адміністративного суду апе ляційної інстанції через Льв івський окружний адміністра тивний суд. Копія апеляційно ї скарги одночасно надсилаєт ься особою, яка її подає, до су ду апеляційної інстанції. Ап еляційна скарга на ухвалу су ду подається протягом 5 днів з дня її проголошення. Якщо ухв алу було постановлено у пись мовому провадженні або без в иклику особи, яка її оскаржує , апеляційна скарга подаєтьс я протягом 5 днів з дня отриман ня копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строк у подання заяви про апеляцій не оскарження, якщо таку заяв у не було подано. У разі поданн я апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після поверне ння апеляційної скарги, відм ови у відкритті апеляційного провадження або набрання за конної сили рішенням за насл ідками апеляційного провадж ення.

Суддя Гулик А.Г.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.11.2010
Оприлюднено16.11.2010
Номер документу12214595
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10276/10/1370

Ухвала від 13.03.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Нос С.П.

Постанова від 28.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 26.01.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 10.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 10.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 10.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні