Вирок
від 10.01.2011 по справі 1-2/11
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районний суд м. Миколаєва

54001, м. Миколаїв, вул. Потьомкінська, 49, тел. (0512) 36-10-69, 47-90-49

inbox@ct.mk.court.gov.ua


Справа № 1-2/11

ВИРОК

Іменем України

05 січня 2011 року м. Миколаїв

Центральний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 та підсудного,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду кримінальну справу за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Тернополі, є громадянином України, має середню спеціальну освіту, не працює, є раніше не судимим, не одруженим, проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

06 вересня 2010 року, близько 16 год. 00 хв., ОСОБА_4 , знаходячись у кафе, розташованому по вул. Потьомкінській в м. Миколаєві, незаконно придбав у невстановленої особи для особистого вживання без мети збуту наркотичний засіб канабіс загальною вагою в перерахунку на висушену речовину 5,8 грама, який поклав до кишені своєї ОСОБА_5 та незаконно зберігав при собі з тією ж метою.

08 вересня 2010 року, близько 10 год. 00 хв., ОСОБА_4 , незаконно зберігаючи його при собі без мети збуту, перевіз вказаний вище наркотичний засіб від місця свого проживання на ринок "Колос", розташований по пр. Миру в м. Миколаєві, а після цього, з вказаного ринку - в район перехрестя вулиць Потьомкінської та Радянської в м. Миколаєві. Там близько 15 год. 20 хв. ОСОБА_4 був затриманий за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП, і доставлений до чергової частини Центрального РВ ММВ УМВС України в Миколаївській області, де вказаний вище наркотичний засіб було виявлено та вилучено працівниками міліції.

У судовому засіданні підсудний ОСОБА_4 у пред`явленому йому обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, винним себе визнав повністю та повідомив, що дійсно 06 вересня 2010 року, близько 16 год. 00 хв., у кафе, розташованому по вул. Потьомкінській в м. Миколаєві під час спільного вживання спиртних напоїв наглядно знайомий пригостив його висушеною коноплею, що знаходилася у паперовому згортку, який він поклав до кишені своїх брюк, бажаючи її в подальшому вжити особисто шляхом куріння. Пішки з цим наркотичним засобом він прийшов до себе додому. 08 вересня 2010 року, близько 10 год. 00 хв., на маршрутному таксі він поїхав у своїх справах на ринок "Колос", що розташований по пр. Миру, а потім звіти - до кафе на вул. Потьомкінській. Придбаний ним наркотичний засіб увесь час знаходився у кишені його брюк. Близько 15 год. 30 хв. в районі перехрестя вулиць Потьомкінської та Радянської між ним та невідомим виникла сварка, в ході якої він висловлювався нецензурною лайкою, через що був затриманий працівниками міліції і доставлений до чергової частини Центрального РВ, де під час його особистого огляду вказаний вище наркотичний засіб у присутності двох понятих в нього було виявлено та вилучено. У вчиненому щиро кається.

Показання підсудного щодо обставин придбання, зберігання, перевезення наркотичного засобу, а також щодо його затримання працівниками міліції та вилучення наркотичного засобу, повністю відповідають фактичним обставинам справи, що викладені у наведеному вище формулюванні обвинувачення, і жоден з учасників процесу ці обставини не оспорює, з огляду на що суд вважає їх встановленими.

Та обставина, що рослинна речовина, вилучена 08 вересня 2010 року у підсудного, є наркотичним засобом канабісом вагою в перерахунку на висушену речовину 5,8 грама, підтверджується висновком судово-хімічної експертизи № 1205 від 13.10.2010р. (а.с. 40-42).

Дії підсудного досудовим слідством правильно кваліфіковано за ч. 1 ст. 309 КК України як незаконні придбання, перевезення та зберігання наркотичного засобу без мети збуту.

При призначенні покарання підсудному суд, відповідно до ст. 65 КК України, враховує, що він вчинив умисний злочин середньої тяжкості, його особу, а саме те, він є раніше не судимим, не працює, має постійне місце проживання, за яким характеризуються позитивно, як обставину, що пом`якшує покарання, щире каяття підсудного.

Враховуючи характер вчиненого злочину, зокрема те, що його скоєння не було обумовлено перебуванням ОСОБА_4 у стані алкогольного сп`яніння, суд на підставі ч. 2 ст. 67 КК України вважає за необхідне не визнати обставиною, що обтяжує покарання за вказаний злочин, перебування підсудного під час його вчинення у стані алкогольного сп`яніння.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне за вчинений злочин призначити ОСОБА_4 покарання у виді обмеження волі строком на один рік, яке вважає таким, що відповідає особі підсудного та тяжкості вчиненого ним злочину.

Разом з цим, враховуючи, що ОСОБА_4 є раніше не судимим, щиро покаявся у вчиненому злочині, має певне місце проживання, за яким характеризується позитивно, суд вважає можливим виправлення підсудного без відбування покарання, а тому й можливим, на підставі ст. 75 КК України, звільнити його від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на один рік, з покладенням обов`язків, передбачених п.п. 2, 3, 4 ч. 1 ст. 76 КК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 322-324, 330-335, 343 КПК України, -

З А С У Д И В :

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, та призначити йому покарання у виді обмеження волі строком на один рік.

На підставі ст. 75 КК України, засудженого ОСОБА_4 від відбування призначеного покарання звільнити, якщо він протягом одного року від дня проголошення вироку не вчинить нового злочину та виконуватиме покладені на нього судом обов`язки.

На підставі п.п. 2, 3, 4 ч. 1 ст. 76 КК України, покласти на засудженого ОСОБА_4 наступні обов`язки:

- не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції;

- повідомляти цю інспекцію про зміну місця проживання;

- періодично з`являтися для реєстрації до кримінально-виконавчої інспекції.

Стягнути з засудженого ОСОБА_4 на користь науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Миколаївській області в рахунок відшкодування витрат на провадження судово-хімічної експертизи (висновок № 1205 від 13.10.2010) 696 (шістсот дев`яносто шість) гривень 60 копійок.

Речовий доказ у справі наркотичний засіб канабіс вагою 5,8 гр., що залишився після його експертного дослідження і зберігається у камері збереження речових доказів Центрального РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області, знищити.

Запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, обраний щодо засудженого ОСОБА_4 , до набрання вироком законної сили залишити попереднім.

На вирок може бути подано апеляцію до апеляційного суду Миколаївської області через Центральний районний суд м. Миколаєва протягом п`ятнадцяти діб з моменту його проголошення.

Головуючий:

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення10.01.2011
Оприлюднено10.10.2024
Номер документу122165610
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-2/11

Ухвала від 16.10.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 16.10.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 14.10.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Онуфрієв В. М.

Ухвала від 09.10.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 03.10.2024

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Жизнєвський Ю. В.

Вирок від 10.01.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чернієнко С. А.

Ухвала від 04.10.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Онуфрієв В. М.

Ухвала від 03.10.2024

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Жизнєвський Ю. В.

Ухвала від 02.10.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 10.09.2024

Кримінальне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні