Постанова
від 28.01.2010 по справі 01/55
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

"28" січня 2010 р. Справа № 01/55

Господарський суд Черкас ької області в складі голову ючого судді - Чевгуза О.В., при секретарі - Швидкій О.В., за у частю Гаврильченка В.М. - пре дставника боржника,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черка си справу за заявою товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Скарлет-Кіровоград-Плюс », м. Черкаси

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної ко місії товариства з обмеженою відповідальністю «Скарлет-К іровоград-Плюс»звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство това риства, вказуючи, що воно нес проможне виконати грошові зо бов' язання перед кредитора ми.

Ухвалою господарськ ого суду Черкаської області від 15 січня 2010 року на підставі ст. 51 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його б анкрутом” (далі - Закон) пору шено провадження у справі пр о банкрутство боржника, щодо якого прийняте рішення про л іквідацію, введено мораторій на задоволення вимог кредит орів, накладено арешт на майн о боржника.

У судовому засіданні голо ва ліквідаційної комісії бор жника вимоги, заявлені у заяв і про порушення справи про ба нкрутство підтримав, а також заявив клопотання про призн ачення ліквідатором боржник а арбітражного керуючого Зоз улю Сергія Івановича.

У заяві про порушення спра ви про банкрутство боржник в казав, що зборами учасників т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Скарлет-Кіровог рад-Плюс»від 31 серпня 2009 року б уло прийнято рішення про при пинення діяльності боржника шляхом ліквідації та обрано склад ліквідаційної комісії , про що в Єдиний державний реє стр юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців внесено запис №10261100007009864.

Боржником зазначено, що гро шових коштів недостатньо для задоволення вимог кредиторі в, заставленого майна немає, к редиторська заборгованість становить 7742890 грн. 12 коп.; заборг ованість по податках і збора х (обов' язкових платежах), за боргованість по сплаті страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування та по заробітній платі працівникам відсутня.

Таким чином, в процесі робот и ліквідаційної комісії були виявлені кредитори, вимоги я ких боржник неспроможний пог асити, що й стало підставою дл я звернення до суду із заявою про порушення справи про бан крутство.

За таких обставин, та врахо вуючи наявність у матеріалах справи документів, які підтв ерджують неплатоспроможніс ть боржника, суд вважає за нео бхідне на підставі ст. 51 Закон у визнати товариство з обмеж еною відповідальністю «Скар лет-Кіровоград-Плюс»банкрут ом, ввести процедуру ліквіда ції банкрута, призначити лік відатором банкрута арбітраж ного керуючого Зозулю Сергія Івановича.

Згідно із ст. 51 Закону, якщо в артості майна боржника - юрид ичної особи, щодо якого прийн ято рішення про ліквідацію, н едостатньо для задоволення в имог кредиторів, така юридич на особа ліквідується в поря дку, передбаченому цим Закон ом. У разі виявлення зазначен их обставин ліквідатор (лікв ідаційна комісія) зобов' яза ні звернутися в господарськи й суд із заявою про порушення справи про банкрутство тако ї юридичної особи. У разі вияв лення обставин, зазначених у абзаці першому цієї частини , після прийняття рішення про ліквідацію до створення лік відаційної комісії (призначе ння ліквідатора) заява про по рушення справи про банкрутст во подається власником майна боржника (уповноваженою ним особою). За результатами розг ляду заяви про порушення спр ави про банкрутство юридично ї особи, майна якої недостатн ьо для задоволення вимог кре диторів, господарський суд в изнає боржника, який ліквіду ється, банкрутом, відкриває л іквідаційну процедуру, призн ачає ліквідатора. Обов' язки ліквідатора можуть бути пок ладені на голову ліквідаційн ої комісії (ліквідатора) неза лежно від наявності в нього л іцензії.

Суд вважає за необхідне зоб ов' язати ліквідатора у 5-ден ний термін у офіційних друко ваних органах опублікувати о голошення про визнання боржн ика, який ліквідується, банкр утом, а газету з опубліковани м оголошенням надати суду. Су д звертає увагу ліквідатора, що оголошення має містити ві домості про визнання боржник а банкрутом і про відкриття л іквідаційної процедури пови нні містити:

найменування та інші рекві зити боржника, визнаного бан крутом;

найменування господарсько го суду, в провадженні якого з находиться справа про банкру тство;

дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури;

відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Крім того, зобов' язати лік відатора зазначити в оголоше нні, що відповідно до ч. 3 ст. 51 За кону кредитори мають право з аявити свої претензії до бор жника, який ліквідується, в мі сячний строк з дня публікаці ї оголошення про визнання бо ржника, який ліквідується, ба нкрутом.

На підставі вищенав еденого, керуючись ст. 51 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника або визнання його банкруто м”, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальніст ю «Скарлет-Кіровоград-Плюс»( м. Черкаси, вул. Калініна, 63/1, код ЄДР 34813153) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну пр оцедуру терміном на 12 місяців .

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відп овідальністю «Скарлет-Кіров оград-Плюс»арбітражного кер уючого Зозулю Сергія Іванови ча (ліцензія №НОМЕР_1 від 21 квітня 2005 року, АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквідатора у офіційних друкованих орган ах опублікувати оголошення п ро визнання боржника, який лі квідується, банкрутом, а газе ту з опублікованим оголошенн ям надати суду.

Встановити, що в міся чний строк з дня публікації о голошення про визнання боржн ика, який ліквідується, банкр утом кредитори мають право з аявляти свої претензії до бо ржника.

Скасувати арешт, накладен ий на все майно боржника ухва лою суду від 15 січня 2010 року.

Постанова може бути оскарж ена до Київського міжобласно го апеляційного господарськ ого суду.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення28.01.2010
Оприлюднено27.11.2010
Номер документу12456212
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/55

Постанова від 03.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 01.08.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Постанова від 14.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 23.02.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 11.02.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Судовий наказ від 20.01.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні