Постанова
від 23.11.2010 по справі 5/111-10
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУ Д УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2010 р. № 5/111-10

Вищий господарський суд України у складі колегії су ддів:

Муравйова О.В. - головуюч ого

Кривди Д.С.

Полянського А.Г.

за участю представників:

позивача Долгих А.С. - дов. від 31.05.2010 рок у

відповідача не з' явились (про час та мі сце судового засідання повід омлені належним чином)

розглянувши у відкритому судовому засіданні

касаційну скаргу Концерну "Монтажспецбуд"

на ухвалу Дніпропетровського апеля ційного господарського суд у від 25.08.2010 року

у справі № 5/111-10 господарського суду Д ніпропетровської області

за позовом Відкритого акціонерного т овариства "Центральний гірни чо-збагачувальний комбінат"

до Концерну "Монтажспецбуд"

про видачу виконавчого докуме нта

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне т овариство "Центральний гірни чо-збагачувальний комбінат" звернулось до господарськог о суду Дніпропетровської обл асті з позовом до Концерну "Мо нтажспецбуд" про видач у виконавчого документу.

Ухвалою господарського су ду Дніпропетровської област і від 30.03.2010 року по справі № 5/111-10 (су ддя - Шевченко С.Л.) заяву Відк ритого акціонерного товарис тва "Центральний гірничо-зба гачувальний комбінат" задово лено. Видано наказ на прим усове виконання рішення Пост ійно діючого Регіонального т ретейського суду України при Асоціації “Регіональна пра вова група” від 22.01.10р. № 14/18К-09

Не погодившись з зазначено ю ухвалою господарського суд у, Концерн "Монтажспецбуд" зве рнувся до Дніпропетровськог о апеляційного господарсько го суду з апеляційною скарго ю.

Ухвалою Дніпропетровсько го апеляційного господарськ ого суду від 25.08.2010 року (судді Чу с О.В. - головуючий, Швець В.В., М ороз В.Ф.) апеляційне провадже ння по справі № 5/111-10 по апеляцій ній скарзі Концерну "Монтажс пецбуд" на ухвалу господарсь кого суду Дніпропетровської області від 30.03.2010 року у справі № 5/111-10 припинено.

Не погоджуючись з ухвалою апеляційного господарськог о суду, Концерн "Монтажспецбу д" звернувся до Вищого господ арського суду України з каса ційною скаргою, в якому проси ть ухвалу скасувати, мотивую чи касаційну скаргу доводами про порушення судом норм про цесуального права.

Відзив на касаційну скаргу не надано, представник позив ач в судовому засіданні прот и задоволення касаційної ска рги заперечував.

Відводів складу суду не зая влено.

Заслухавши доповідь судд і - доповідача, перевіривши на явні матеріали справи та дов оди, викладені у касаційній с карзі, колегія суддів вважає , що касаційна скарга не підля гає задоволенню з таких підс тав.

Згідно статті 11113 Господарсь кого процесуального кодексу України ухвали місцевого та апеляційного господарськог о суду можуть бути оскаржені в касаційному порядку у випа дках, передбачених частиною першою статті 106 цього Кодексу .

Касаційні скарги на ухвали місцевого або апеляційного господарських судів розгляд аються у порядку, передбачен ому для розгляду касаційних скарг на рішення місцевого г осподарського суду, постанов и апеляційного господарсько го суду.

Згідно статті 108 Господарсь кого процесуального кодексу України судом касаційн ої інстанції є Вищий господа рський суд України.

Відповідно до вимог статті 1117 Господарського процесуаль ного кодексу України перегля даючи у касаційному порядку судові рішення, касаційна ін станція на підставі встановл ених фактичних обставин спра ви перевіряє застосування су дом першої чи апеляційної ін станції норм матеріального і процесуального права.

Статтею 129 Конституції Укра їни до основних засад судочи нства віднесено законність т а забезпечення, зокрема, апел яційного оскарження рішення суду, крім випадків, встановл ених законом.

Відповідно до частини 1 ст атті 106 Господарського процес уального кодексу України (в р едакції, чинній на момент под ання апеляційної скарги) ухв али місцевого господарськог о суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку у вип адках, передбачених цим Коде ксом та Законом України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” .

Даною статтею передбачено , що ухвала місцевого господа рського суду може бути оскар жена до апеляційного суду. Пр оте оскарженню підлягають ли ше ті ухвали, про можливість о скарження яких прямо зазначе но у відповідній статті Госп одарського процесуального к одексу України або Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, в яки х йдеться про винесення судо м даних ухвал .

Оскарження ухвали про вида чу виконавчого документа Гос подарським процесуальним ко дексом України не передбачен о.

Частиною 8 статті 56 Закону У країни “Про третейські суди” передбачено можливість оска рження в апеляційному порядк у ухвали компетентного суду про відмову у видачі виконав чого документа.

Таким чином, твердження за явника про порушення і непра вильне застосування судом ап еляційної інстанції норм про цесуального права не знайшли свого підтвердження та супе речать матеріалам справи.

Враховуючи наведене, судов а колегія вважає, що ухвала су ду апеляційної інстанції у с праві винесена у відповіднос ті з нормами процесуального права, підстав для її зміни чи скасування не вбачається.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 1115, 1117, 1119, 11111, 11113 Го сподарського процесуальног о кодексу України, Вищий госп одарський суд України

П О С Т А Н О В И В :

Касаційну скаргу Конце рну "Монтажспецбуд" залишити без задоволення.

Ухвалу Дніпропетровського апеляційного господарськог о суду від 25.08.2010 року у справі № 5/111-10 господарського суду Дніпр опетровської області залиши ти без змін.

Головуючий О.Муравйов

Судді Д. Кривда

А. Полянський

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення23.11.2010
Оприлюднено02.12.2010
Номер документу12553648
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/111-10

Ухвала від 12.01.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 19.12.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 07.12.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 23.11.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 07.11.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 07.11.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 11.10.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Фещенко Юлія Віталіївна

Постанова від 23.11.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Кривда Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні