Постанова
від 24.11.2010 по справі 2а-1185-10
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2а-1185-2010

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

    24 листопада 2010 року                         місто Горохів

Горохівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого – Черняка В.В.,

при секретарі – Домбровській З.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Горохові адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до УДАІ УМВС України в Житомирській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху України, –

ВСТАНОВИВ:

    ОСОБА_1 звернувся з позовом до відповідача про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху України, посилаючись на те, що 21 жовтня 2010 року постановою інспектора ДПС ВДАІ в Житомирській області Лавренюка Олександра Володимировича за порушення Правил дорожнього руху, а саме за те, що позивач не виконав вимоги дорожнього знаку «Напрямок руху по смугах», на нього було накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 255 гривень. 21 жовтня 2010 року ОСОБА_1, керував автомобілем Деу, реєстраційний номерний знак НОМЕР_1 на 231 км автодороги Київ-Чоп і Правил дорожнього руху він не порушував, оскільки він виконував маневр обгону автомобіля, що рухався попереду, а після виконання даного маневру повернувся на свою смугу руху. Однак, інспектор ДПС, не з’ясувавши всіх обставин справи, склав протокол про адміністративне правопорушення, копію якого позивачу не надав та виніс постанову серії АМ №199049 про накладення на позивача адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 255 (двохсот п’ятдесяти п’яти) гривень. Копію даної постанови йому надано також не було. Отримав її позивач в приміщенні Горохівського ВДАІ, куди з’явився за викликом. Враховуючи, що Правил дорожнього руху він не порушував, а копію постанови не отримав з вини відповідача, просить поновити йому строк для оскарження постанови про накладення на нього адміністративного стягнення та скасувати її.

    Позивач в судове засідання не з’явився, однак в своїй заяві до суду позов підтримав повністю, вважає постанову інспектора незаконною та просить її скасувати.

    Відповідач в судове засідання не з’явився, хоча належним чином повідомлявся про час та місце розгляду справи.

    Суд, заслухавши пояснення позивача, вивчивши матеріали справи вважає, що позов підлягає до задоволення.

    Постановою інспектора ДПС ВДАІ в Житомирській області Лавренюка Володимира Олександровича серії АМ №199049 від 21 жовтня 2010 року за порушення Правил дорожнього руху, а саме за те, що позивач на 231 км автодороги Київ-Чоп не виконав вимоги дорожнього знаку «Напрямок руху по смугах» на ОСОБА_1 було накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 255 (двохсот п’ятдесяти п’яти) гривень.

Відповідно до ч. 2 ст. 71 КАС України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Враховуючи, що ОСОБА_1 не скоював адміністративного правопорушення, оскільки виконував маневр обгону автомобіля, що рухався попереду, а після виконання даного маневру повернувся на свою смугу руху, а тому позивач не міг порушити ПДР України, будь-яких доказів того, що він скоїв правопорушення, яке вказане в оскаржуваній постанові суду надано не було, тому суд, вважає, що слід скасувати постанову інспектора ДПС ВДАІ в Житомирській області серії АМ №199049 від 21 жовтня 2010 року про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 255 гривень.

Справу про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 122 КпАП України закрити в зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

    Керуючись ст. ст. 10, 11, 159, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, п. 3 ч. 1 ст. 293, ст. 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд, –

ПОСТАНОВИВ:

    Адміністративний позов задовольнити.

    Поновити ОСОБА_1 строк для оскарження постанови інспектора ДПС ВДАІ в Житомирській області Лавренюка Володимира Олександровича серії АМ №199049 від 21 жовтня 2010 року про накладення на нього адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 255 (двохсот п’ятдесяти п’яти) гривень.

    Скасувати постанову інспектора ДПС ВДАІ в Житомирській області Лавренюка Володимира Олександровича серії АМ №199049 від 21 жовтня 2010 року про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 255 (двохсот п’ятдесяти п’яти) гривень.

Справу про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 122 КпАП України закрити в зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Постанова остаточна і оскарженню не підлягає.

    Головуючий /підпис/

Згідно з оригіналом

Суддя Горохівського районного суду                 В.В. Черняк

СудГорохівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення24.11.2010
Оприлюднено04.12.2010
Номер документу12588436
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1185-10

Постанова від 28.10.2010

Адміністративне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева Оксана Валентинівна

Постанова від 24.11.2010

Адміністративне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк Владислав Валерійович

Постанова від 09.04.2010

Адміністративне

Соснівський районний суд м.Черкас

Грабовий Петро Степанович

Постанова від 13.05.2010

Адміністративне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Франько Микола Якович

Постанова від 23.04.2010

Адміністративне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Євгеній Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні