Рішення
від 06.12.2010 по справі 2-2101
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 2-2101/2010 р.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

6 грудня 2010 року Крюківськи й районний суд м.Кременчука П олтавської області в складі : головуючої судді Зоріної Д.О ., при секретарі Скічко Н.В., роз глянувши у відкритому судово му засіданні в місті Кременч уці цивільну справу за позов ом комунального підприємств а «Теплоенерго» до фізичних осіб ОСОБА_1, ОСОБА_2 пр о стягнення заборгованості з а спожиту теплову енергію,

ВСТАНОВИВ :

Позивач комунальне підпр иємство «Теплоенерго» зверн увся до суду із зазначеним по зовом, де просив суд ухвалити рішення, яким стягнути з від повідачів ОСОБА_1, ОСОБА _2 в солідарному порядку на к ористь комунального підприє мства «Теплоенерго» заборго ваність за спожиту теплову е нергію в сумі 706 грн. 76 коп.

Свої вимоги позива ч мотивував тим, що комунальн е підприємство «Теплоенерго » визначено виконавцем послу г з централізованого опаленн я по проїзду Зональному в міс ті Кременчуці згідно рішення Кременчуцької міської ради № 1075 від 2 листопада 2007 року. Згід но положень Закону України « Про житлово-комунальні послу ги» та Закону України «Про те плопостачання», Правил надан ня послуг з централізованого опалення, постачання холодн ої та гарячої води і водовідв едення комунальне підприємс тво «Теплоенерго» надавало в ідповідачам ОСОБА_1, ОСО БА_2 зазначені послуги нале жним чином. Відповідачі свої х зобов»язань щодо оплати от риманих послуг не виконують, у зв»язку з чим в них утворила сь заборгованість перед пози вачем в розмірі 706 грн. 76 коп.

В судовому засі данні представник комуналь ного підприємства «Теплоене рго» позовні вимоги підтрима в, посилаючись на обставини, в икладені в позовній заяві, пр осив суд позов задовільнити.

Відповідачі О СОБА_1, ОСОБА_2 в судове з асідання не з”явилися, про пр ичини неявки суд не повідоми ли, хоча були належним чином повідомлені про час та місце слухання справи.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянут и справу за відсутності відп овідача на підставі наявних в справі матеріалів про прав а та взаємовідносини сторін.

Вислухавши представника комунального підприємства « Теплоенерго», вивчивши та пр оаналізувавши матеріали сп рави, дослідивши представлен і докази, суд встановив насту пне:

Згідно довідки товариства з обмеженою відповідальніст ю «Добробит» № 1478 відповідачі по справі - ОСОБА_1, ОСО БА_2 проживають в квартирі АДРЕСА_1

Згідно рішення Кременчуць кої міської ради № 879 від 16 серп ня 2002 року «Про призначення ви конавців послуг у комунально му житловому фонді міста Кре менчука» комунальне підприє мство «Тепленерго» призначе но виконавцем який безпосере дньо надає споживачеві комун альні послуги з гарячого вод опостачання та теплопостача ння по правобережній частині міста Кременчука, в тому числ і котелень № 17 та № 16 у кварталі 620, а також котелень лівобереж ної частини міста кварталів 176, 142 СШ № 21, хлібної бази № 82 та упр авління зрошувальних систе м.

Згідно рішення Кременчуць кої міської ради № 1075 від 2 лист опада 2007 року визначено викон авцем послуг з централізован ого опалення житлових будинк ів по проїзду Зональному в мі сті Кременчуці комунальне пі дприємство «Теплоенерго».

Відповідно до вимог статте й 68, 162 Житлового кодексу Україн и наймачі та особи, яким на пра ві приватної власності належ ить будинок (квартира), зобов» язані своєчасно вносити плат у за комунальні послуги.

Положеннями статті 64 Житлов ого кодексу України передбач ено, що члени сім»ї наймача, як і проживають разом з ним, кори стуються нарівні з наймачем усіма правами і несуть усі об ов»язки, що випливають з дого вору найму житлового приміще ння. Повнолітні члени сім»ї н есуть солідарну з наймачем м айнову відповідальність за з обов»язаннями, що випливають з договору найму житлового п риміщення.

В порушення вищезазначени х вимог чинного законодавств а України, відповідачі трива лий час не вносять плату за ко ристування послугами з тепло постачання та підігрів води, внаслідок чого в період з 1 ли стопада 2007 року по квітень 2010 ро ку в них утворилась заборгов аність по сплаті за надання в казаних послуг перед КП «Теп лоенерго» в розмірі 706 грн. 76 ко п., що підвтерджується надано ю позивачем роздруківкою заб оргованості.

При цьому відповідач не зве ртався до уповноважених орга нів із заявою про реструктур изацію заборгованості, будь- яких доказів про те, що він нал ежать до категорії громадян, зазначених в статті 69, 70 Житлов ого кодексу України, суду не н адано.

За таких обставин суд прихо дить до висновку про законні сть та обґрунтованість позов них вимог, у зв»язку з чим вони підлягають задоволенню з ур ахуванням в повному обсязі.

Керуючись ст. 11,12, 60, 212, 213, 214, 215 ЦПК У країни , ст. 256, 257, 264 ЦК України,

ВИРІШИВ :

Позов комунального підпр иємства «Теплоенерго» до фіз ичних осіб ОСОБА_1, ОСОБ А_2 про стягнення заборгова ності за спожиту теплову ене ргію - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 в солідарному пор ядку на користь комунального підприємства «Теплоенерго» заборгованість в сумі 706 грн. 76 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь комуна льного підприємства «Теплое нерго» витрати на інфорацій но-технічне забезпечення роз гляду справи в сумі по 15 грн. з к ожного.

Стягнути з ОСОБА_1, ОС ОБА_2 на користь держави суд овий збір в сумі по 25 грн. 50 коп. з кожного.

Відповідачами може бути по дано заяву про перегляд заоч ного рішення на протязі 10 днів з дня отримання копії рішенн я.

На рішення суду мож е бути подана апеляційна ска рга в Полтавський апеляційни й суд протягом 10 днів з дня йог о проголошення. Особи, які бра ли участь у справі, але не були присутні в судовому засідан ні під час проголошення судо вого рішення, можуть подати а пеляційну скаргу протягом де сяти днів з дня отримання коп ії цього рішення.

Суддя :

СудКрюківський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення06.12.2010
Оприлюднено11.12.2010
Номер документу12713480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2101

Рішення від 30.09.2010

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Михайленко В. Г.

Рішення від 26.05.2009

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Геєнко М. Г.

Рішення від 17.12.2010

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова Ірина Йосипівна

Рішення від 03.09.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Галина Миколаївна

Рішення від 22.12.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Іщенко Ігор Володимирович

Рішення від 20.12.2010

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Бондаренко Віктор Миколайович

Ухвала від 01.11.2010

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Голубенко Віктор Левович

Рішення від 06.12.2010

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Зоріна Діана Олександрівна

Ухвала від 08.10.2010

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Завора І. М.

Рішення від 20.10.2010

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов Андрій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні