Постанова
від 22.10.2010 по справі 4-520/10
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-520/10

ПОСТАНОВА

22 жовтня 2010 года суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області МельниченкоС.П., при секретарі Білодід Ю.П., розглянув подання слідчого СВ Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області Білого І.М. про проведення виїмки інформації та документів в приміщенні філії «ДРРУ» АТ Банку «Фінанси та кредит», -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області Білий І.М. звернувся до суду з поданням, узгодженим у встановленому порядку з Новомосковським міжрайонним прокурором Дніпропетровської області, в якому просить дозволити провести в приміщенні філії «ДРРУ» АТ Банку «Фінанси та кредит» МФО 307231, розташованому в м. Дніпропетровськ, вул. Плєханова, 9, виїмку первинних документів стосовно його клієнта ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (ЄДРПОУ 36365974), що містять зазначену вище інформацію та становлять банківську таємницю, а також надати дозвіл на розкриття інформації, а саме: інформації, як на паперових так і електронних носіях про рух коштів з розшифровкою контрагентів, призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референс кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) з моменту відкриття і до теперішнього часу (до моменту закриття), що свідчить про обіг грошових коштів по рахункам № 260042155402, 260072155401 за період з 03.02.2009 р. по 01.10.2010 р., які належать ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974); інформації, яка міститься в повідомленнях банком органів податкової служби про відкриття вищевказаних рахунків; інформації, яка міститься в картці із зразками підписів та відбитком печатки, наказах про призначення службових осіб ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974), а також інформації, яка міститься в довіреностях, наданих до банку уповноваженими особами підприємства; інформації, яка міститься у видаткових ордерах та корінцях касових чеків про отримання службовими особами ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974) готівкових грошових коштів через касу філії «ДРРУ» АТ Банку «Фінанси та кредит» (м.Дніпропетровськ, вул. Плєханова, буд. 9, МФО 307231), а також інформації, яка міститься у відповідних довіреностях на отримання готівкових коштів з рахунків підприємства; інформації, яка міститься в угодах та інших документах, на підставі яких ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974) використовувалася система віддаленого доступу типу «Клієнт-банк»; інформації, що міститься в кредитних договорах та документах, які складалися під час виконання кредитних договорів; інформації, що міститься в зовнішньоекономічних контрактах та документах, які складали під час їх виконання та оплати.

В своєму поданні слідчий посилається на те, що в провадженні СВ Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області знаходиться кримінальна справа № 33101771 порушена за фактом використання невстановленою особою завідомо підроблених документів ТОВ ВТП «Дніпрелектрокомплект» (ЄДРПОУ 30269400) за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України.

Згідно матеріалів кримінальної справи було встановлено, що в період 2008-2009 р.р. ТОВ ВТП «Дніпрелектрокомплект» (ЄДРПОУ 30269400) прийняв у власність ОСОБА_2 згідно рішення № 5 єдиного власника. В подальшому стало відомо, що ОСОБА_2 директором та головним бухгалтером підприємства ніколи не являвся, установчих та реєстраційних документів не підписував, бухгалтерської звітності до органів податкової служби не подавав, податкові декларації з податку на прибуток та податку на додану вартість підприємства не заповнював та не підписував.

За результатами автоматизованого співставлення даних, задекларованих ТОВ ВТП «Дніпрелектрокомплект» в декларації з податку на додану вартість за 2008 2009 р.р, встановлені розбіжності (відхилення) по податковому кредиту з ТОВ «Торговий дім Альянс-3», отриманих з автоматизованої системи ДПА України.

Таким чином було встановлено, що на протязі 2008-2009 р.р. невстановлені особи, для здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ ВТП «Дніпрелектрокомплект» (ЄДРПОУ 30269400) підробили документи та використали їх для прикриття незаконної діяльності.

Так в ході виконання окремого доручення слідчого з метою проведення виїмки оригіналів первинних документів та допиту посадових осіб ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974) по взаємовідносинам з ТОВ ВТП «Дніпрелектрокомплект» (ЄДРПОУ 30269400) був здійснений виїзд на юридичну адресу ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974). За результатами виїзду встановлено, що за юридичною адресою вищезазначене підприємство не знаходиться.

Слідство має у своєму розпорядженні дані про те, що в даний час не встановлені особи продовжують здійснювати свою злочинну діяльність, використовуючи розрахункові рахунки № 260042155402, 260072155401, відкритий у філії «ДРРУ» АТ Банку «Фінанси та кредит» (м. Дніпропетровськ, вул. Плєханова, буд.9, МФО 307231), які належать ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974), по якому продовжують перелічуватися грошові кошти, отримані завідомо злочинним шляхом і які мають відношення до зазначеної кримінальної справи.

З метою повного, всебічного й об'єктивного дослідження обставин справи, викриття винних і залучення їх до відповідальності, необхідно провести виїмку первинних документів, що становлять банківську таємницю клієнта філії «ДРРУ» АТ Банку «Фінанси та кредит» (м. Дніпропетровськ, вул. Плєханова, буд.9, МФО 307231)- ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974).

Крім того, для встановлення осіб, які виступали від імені ТОВ ВТП «Дніпрелектрокомплект» як службові особи цього підприємства, необхідно дослідити банківські картки із зразками підписів службових осіб та відбитком печаток, а також накази (протоколи рішень засновників ) про призначення директора та головного бухгалтера, які містять данні про дати призначення певних осіб на ці посади і визначають їх як службових осіб підприємства.

Також, для встановлення обставин про те, яким чином та ким здійснювалося керування рахунками ТОВ ВТП «Дніпрелектрокомплект» необхідно дослідити угоди про використання системи віддаленого доступу до рахунків типу «клієнт-банк».

Відповідно до ст.60 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третіми особами при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Іншим способом, ніж розкрити банківську таємницю, для отримання інформації та документів, що мають доказове значення по кримінальній справі неможливо, а тому, слідчий СВ Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області змушений звернутись з вказаним поданням до суду.

Слідчий СВ Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області Білий І.М. підтримав своє подання та просив задовольнити його.

Вивчивши матеріали подання, вважаю можливим задовольнити його на слідуючих підставах.

Відповідно до ч. 3 ст. 178 КПК України виїмка документів, які підлягають банківську таємницю, проводиться виключно за мотивованою постановою судді.

На даний час у суду маються достатні данні вважати, що первинні документи ТОВ «Торговий дім Альянс-3» мають докази по справі , та іншими способами, крім виїмки, отримати інформацію необхідну для встановлення істини по кримінальній справі неможливо, а тому подання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 178 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Дозволити проведення виїмки в приміщенні філії «ДРРУ» АТ Банку «Фінанси та кредит» МФО 307231, розташованому в м. Дніпропетровськ, вул. Плєханова, 9, виїмку первинних документів стосовно його клієнта ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (ЄДРПОУ 36365974), а також надати дозвіл на розкриття інформації, а саме: інформації, як на паперових так і електронних носіях про рух коштів з розшифровкою контрагентів, призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референс кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) з моменту відкриття і до теперішнього часу (до моменту закриття), що свідчить про обіг грошових коштів по рахункам № 260042155402, 260072155401 за період з 03.02.2009 р. по 01.10.2010 р., які належать ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974); інформації, яка міститься в повідомленнях банком органів податкової служби про відкриття вищевказаних рахунків; інформації, яка міститься в картці із зразками підписів та відбитком печатки, наказах про призначення службових осіб ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974), а також інформації, яка міститься в довіреностях, наданих до банку уповноваженими особами підприємства; інформації, яка міститься у видаткових ордерах та корінцях касових чеків про отримання службовими особами ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974) готівкових грошових коштів через касу філії «ДРРУ» АТ Банку «Фінанси та кредит» (м.Дніпропетровськ, вул. Плєханова, буд. 9, МФО 307231), а також інформації, яка міститься у відповідних довіреностях на отримання готівкових коштів з рахунків підприємства; інформації, яка міститься в угодах та інших документах, на підставі яких ТОВ «Торговий дім Альянс-3» (код ЄДРПОУ 36365974) використовувалася система віддаленого доступу типу «Клієнт-банк»; інформації, що міститься в кредитних договорах та документах, які складалися під час виконання кредитних договорів; інформації, що міститься в зовнішньоекономічних контрактах та документах, які складали під час їх виконання та оплати.

Проведення виїмки доручити співробітникам відділу податкової міліції Новомосковської ОДПІ.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя С.П. Мельниченко

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення22.10.2010
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу12801418
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-520/10

Постанова від 19.04.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Бурда Б. В.

Постанова від 06.10.2010

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Обревко Л. О.

Постанова від 17.11.2010

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Макаров Микола Олексійович

Постанова від 17.11.2010

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Макаров Микола Олексійович

Постанова від 24.12.2010

Кримінальне

Керченський міський суд Автономної Республіки Крим

Шумов Владислав Володимирович

Постанова від 05.11.2010

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Лебедь Олег Дмитрович

Постанова від 03.11.2010

Кримінальне

Феодосійський міський суд Автономної Республіки Крим

Кулінська Наталя Володимирівна

Постанова від 21.10.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Гордимов Анатолій Володимирович

Постанова від 28.07.2010

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Маштак Кирило Сергійович

Постанова від 22.10.2010

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мельниченко Сергій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні