Рішення
від 16.12.2010 по справі 2-2660/2010
САКСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

16 грудня 2010 року копія

Справа № 2-2660/2010р

місто Саки

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Сакський міськрайонний суд Автоном ної Республіки Крим у склад і:

Головуючого, судді: Асанова Е.Н., при секретарі: Петриченко О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільн у справу за позовом Комуналь ного підприємства «Комуналь ник» до ОСОБА_1 про стягне ння заборгованості по сплаті за вивезення та утилізацію т вердих побутових відходів, -

ВСТАНОВИВ:

КП «Комунальник» звернув ся до суду з позовом до ОСО БА_1 про стягнення заборгов аності по сплаті за вивезенн я та утилізацію твердих побу тових відходів у сумі 298,34 грив ень.

Позовні вимоги моти вовані тим, що позивач надає вказані послуги мешканцям м . Саки. Відповідач користуючи сь вказаними послугами, не сп лачує за їх надання, у зв' язк у, з чим утворилась заборгова ність з 01 березня 2008 року по 30 ч ервня 2010 року у сумі 298,34 гривень , яку позивач просить стягнут и на свою користь. Позивач так ож просить суд стягнути з від повідача судові витрати, яки пов' язані з подачею позовн ої заяви.

У судове засідання предст авник позивача не з' явився, подав заяву про розгляд спра ви у його відсутності. У заяві наполягав на задоволенні по зовних вимог у повному обсяз і.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про час та мі сце розгляду справи був пові домлений належним чином, зая ви про відкладення розгляду справи суду не надав.

Зі згоди позивача, у разі по вторної неявки відповідача незалежно від причин його не явки, суд постановляє рішенн я при заочному розгляді спра ви, що відповідає положенням ч.4 ст.169 та ч.1 ст.224 Цивільного пр оцесуального кодексу Україн и.

Згідно положень ч.2 ст. 197 Циві льного процесуального кодек су України, фіксування судов ого процесу за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали спра ви, перевіривши доводи позов ної заяви суд дійшов висновк у про задоволення позову.

Судом встановлено, що відп овідач проживає у АДРЕСА_1 , що підтверджується адресно ю довідкою (а.с.6).

Із розрахунку заборговано сті вбачається, що з 01 березн я 2008 року по 30 червня 2010року забо ргованість відповідача пер ед позивачем складає - 298,34 гри вень. (а. с. 7-8).

Відповідно Статуту позива ча та рішень Сакської місько ї ради АРК №10 від 08 грудня 2005 ро ку та № 23 від 19 лютого 2008 року, КП « Комунальник» є виконавцем п ослуг з вивозу твердих побут ових відходів та прибиранню прибудинкових територій жит лового фонду Сакської міськ ої ради.

Вказаними рішеннями міськ ого ради також встановлені т арифи на вивіз та утилізацію твердих побутових відходів, яки для багатоквартирних жи тлових будинків складають 18,02 гривень за 1 м. куб. з ПДВ.

Згідно ст. 1, п.5 ч.3 Закону Украї ни «Про житлово-комунальні п ослуги», комунальні послуги - результат господарської ді яльності, спрямованої на зад оволення потреби фізичної чи юридичної особи у забезпече нні холодною та гарячою водо ю, водовідведенням, газо - та е лектропостачанням, опалення м, а також вивезення побутови х відходів у порядку, встанов леному законодавством. Спожи вач зобов'язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договор ом або законом.

Відповідно до статей 525,526, Цив ільного кодексу України, Одн остороння відмова від зобов' язання або одностороння змін а його умов не допускається, я кщо інше не встановлено дого вором або законом. Зобов'язан ня має виконуватися належним чином відповідно до умов дог овору та вимог цього Кодексу , інших актів цивільного зако нодавства, а за відсутності т аких умов та вимог - відповідн о до звичаїв ділового оборот у або інших вимог, що звичайно ставляться.

Враховуючи, доведеність об ставин, на яки позивач посила вся в обґрунтування своїх ви мог, суд дійшов висновку про з адоволення позовних вимог у повному обсязі.

Згідно зі частиною 1 статті 88 Цивільного процесуального кодексу України, стороні, на к ористь якої ухвалено рішення , суд присуджує з другої сторо ни понесені нею і документал ьно підтверджені судові витр ати пропорційно до розміру з адоволених позовних вимог.

Оскільки, в матеріалах спр ави є оригінали платіжних до кументів про сплату позиваче м витрат на інформаційно-тех нічне забезпечення розгляду справи у сумі 30 гривень, вказа ні судові витрати також мают ь бути стягнути з відповідач а на користь позивача.

Відповідно до частини 2 стат ті 80, пункту 5 Розділу ХІ „Прикі нцеві та перехідні положення ” Цивільного процесуального кодексу України, підпункту « а» пункту 1 статті 3 Декрету Ка бінету Міністрів України „Пр о Державне мито”, виходячи із ціни позову, ставка судового збору складає 51 гривну.

Відтак, з відповідача у дохі д Держави має бути стягнуто с удовій збір у сумі 51 гривні.

На підставі ст.ст. 525,526 Цивільн ого кодексу України, ст. 1, п.5 ч.3 З акону України «Про житлово-к омунальні послуги» керуючис ь статтями 10,60,88,169,197,212-215,224-226 Цивільно го процесуального кодексу Ук раїни, -

ВИРІШІВ:

Позов Комуналь ного підприємства «Комуналь ник» - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Комунального під приємства «Комунальник» за боргованість по сплаті за ви везення та утилізацію тверди х побутових відходів у сумі 298 гривень 34 копійки та судові витрати, яки пов' язані із по дачею позовної заяви до суду , у сумі 30 гривень, а всього 328 гри вень 34 копійки (триста двадц ять вісім гривень тридцять ч отири копійки).

Стягнути з ОСОБА_ 1 в дохід Держави судовій зб ір у сумі 51 (п' ятдесят одна) г ривні.

Рішення може бути оскарже но в апеляційному порядку до Апеляційного суду АР Крим шл яхом подачі через Сакський м іськрайонний суд АРК апеляц ійної скарги протягом десяти днів з дня проголошення ріше ння. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час п роголошенням судового рішен ня, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього р ішення.

Заочне рішення може бути пе реглянуте судом, що його ухва лив, за письмовою заявою відп овідача, поданою протягом де сяти днів з дня отримання йог о копії.

Суддя /підпис/ Е.Н.Аса нов

СудСакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення16.12.2010
Оприлюднено27.12.2010
Номер документу12942663
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2660/2010

Рішення від 19.10.2010

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Рішення від 14.12.2010

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Рішення від 02.07.2015

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Буран О. М.

Рішення від 16.12.2010

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Асанов Ельмір Наріманович

Рішення від 09.08.2010

Цивільне

Старобешівський районний суд Донецької області

Сазонова Марія Георгіївна

Рішення від 24.11.2010

Цивільне

Керченський міський суд Автономної Республіки Крим

Цветков Олександр Якович

Ухвала від 03.11.2010

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Таранцов Сергій Петрович

Ухвала від 08.11.2010

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Бардін Олександр Сергійович

Ухвала від 26.10.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Грідяєва Марина Володимирівна

Рішення від 31.08.2010

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гонтаренко Тетяна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні