Рішення
від 25.11.2010 по справі 2-8200/2010
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 2-8200/2010

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 листопада 2010 рок у м. Запоріжжя

Шевченківський ра йонний суд м. Запоріжжя в скла ді

головуючого судді Гончар М.С.

при секретарі Мадинській О .В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у м. Запоріжжя цивільну справ у за позовом ОСОБА_1, ОСО БА_2 до Закритого акціонерн ого товариства «Абразівщик» (надалі - ЗАТ «Абразівщик»), третя особа: Орендне підприє мство «Запорізьке міжміське бюро технічної інвентаризац ії» (надалі - ОП «ЗМБТІ») про поділ нерухомого майна, -

ВСТ АНОВИВ:

21.10.2010 року поштою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулись до суду з позовом до ЗАТ «Абразі вщик», в якому зазначали наст упне. 15.02.2007 року між ними та відп овідачем було укладено догов ір купівлі-продажу нерухомог о майна, який було посвідчено приватним нотаріусом Запорі зького міського нотаріально го округу Журавльовим Д.В. та зареєстровано в реєстрі з а номером 417. Згідно п. 1.1 вказано го договору відповідач перед ає у власність, а позивачі при ймають у власність, кожен у рі вних частинах, склад №2, що скл адає 31/100 (тридцять одну соту) ча стини складу літ. Г, що розташо ваний за адресою: АДРЕСА_1 . Відповідно до технічної док ументації ОП «ЗМБТІ», а саме з веденого акту вартості будів ель та споруд, які розташован і за адресою: АДРЕСА_1; вище зазначений склад літ. Г є за св оїм призначенням будівлею ск ладу металу, та складається з двох приміщень: складу №1 площ ею 239, 3 кв.м.; та складу №2 площею 109 ,8 кв.м., який і було придбано за договором купівлі-продажу ві д 15.02.2007 року та, який складає 31/100 ч астини складу літ. Г. Зазначен і приміщення складу №1 та скла ду №2 є ізольованими та мають с амостійні входи, тобто є таки ми, що можуть бути поділеними . Крім того, позивачі вказали, що листом від 01.09.2010 року вони зв ертались до відповідача з пр опозицією укласти договір пр о поділ будівлі складу метал а літ. Г, розташованого за адре сою: АДРЕСА_1, на два самост ійні об'єкти нерухомості. На з азначений лист відповідач по відомив про відмову в уклада нні вказаного договору та, з м етою недопущення у майбутньо му спірних питань щодо права власності на зазначені об'єк ти нерухомості, запропонував вирішити зазначене питання у судовому порядку. В зв'язк у із чим, позивачі просили под ілити будівлю складу метала літ. Г, розташованого за адрес ою: АДРЕСА_1 на два самості йні об'єкти нерухомості: ск лад №1 будівлі складу металу л іт. Г площею 239,3 кв.м., розташован ого за адресою: АДРЕСА_1; та склад № 2 будівлі складу метал у літ. Г площею 109,8 кв.м, розташов аного за адресою: АДРЕСА_1 ; припинити право спільної ча сткової власності гр. ОСОБА _1, гр. ОСОБА_2 та ЗАТ «Абра зівщик» на будівлю складу ме талу літ. Г, розташованого за а дресою: АДРЕСА_1; визнати з а ЗАТ «Абразівщик» (м. Запоріж жя вул. Горна, 15, код ЄДРПОУ 20482254) п раво власності на склад № 1 буд івлі складу металу літ. Г площ ею 239,3 кв.м., розташованого за ад ресою: АДРЕСА_1; визнати за ОСОБА_1 (АДРЕСА_2, ІПН - НОМЕР_1) право власності н а Ѕ (одну другу) частини складу № 2 будівлі складу металу літ. Г площею 109,8 кв.м, розташованог о за адресою: АДРЕСА_1; визн ати за ОСОБА_2 (АДРЕСА_3 , ІПН - НОМЕР_2) право власн ості на Ѕ (одну другу) частини складу № 2 будівлі складу мета лу літ. Г площею 109,8 кв.м, розташо ваного за адресою: АДРЕСА_1 .

У судовому засіданні предс тавник позивачів ОСОБА_1 т а ОСОБА_2 за договором (а.с.2 6,28) адвокат ОСОБА_4 (копія св ідоцтва а.с.27) позов та викладе не в ньому підтримав з врахув анням заяви про описку (а.с.31), п росив його задовольнити у по вному обсязі, понесені позив ачами судові витрати при под ачі вищезазначеного позову д о суду з відповідача на корис ть позивачів не стягувати, до даткових пояснень та клопота нь не мав.

Представник відповідача З АТ «Абразівщик» у судове зас ідання не з'явився, про дату , час та місце розгляду справи відповідач повідомлявся суд ом належним чином (а.с.25), відпов ідач надав суду через канцел ярію заяву (а.с.22), в якій зазнач ав, що він дійсно продав, а поз ивачі купили склад №2, який скл адає 31/100 частину будівлі склад у літ. Г та розташований в АД РЕСА_1; приміщення складу ме талу літ. Г є будівлею з двома ізольованими приміщеннями: с кладу №1 та складу №2, які мають самостійні входи, тобто є так им, що можуть бути поділеними ; просив справу розглядати бе з участі його представника.

Представник третьої особи , яка не заявляє самостійних в имог щодо предмета спору, - ОП «ЗМБТІ» у судове засідання н е з'явився, про дату, час та м ісце розгляду справи третя о соба повідомлялась судом нал ежним чином (а.с.24), надала суду через представника позивача заяву (а.с.30), в якій просила спр аву розглядати за відсутніст ю її представника, та довідку в підтвердження реєстрації права власності на спірно ма йно за сторонами по справі (а.с .21).

При вищевикладених обстав инах, суд ухвалив проводити р озгляд справи за відсутністю представника відповідача та третьої особи по наявних у сп раві матеріалах та доказах.

Заслухавши представника п озивачів, дослідивши матеріа ли справи, суд приходить до пе реконання, що позов підлягає задоволенню з наступних під став.

Встановлено, що 15.02.2007 року між ОСОБА_1, ОСОБА_2 як фізичними особами , з одн ого боку, та ЗАТ «Абразівщик» , з іншого боку, 15.02.2007 року укладе ний договір купівлі-продажу нерухомого майна у рівних ча стках, тобто по 31/200, у вигляді ск ладу № 2, що складає 31/100 частину с кладу літ. Г, що розташований у будинку АДРЕСА_1, зазначе ний договір посвідчено прива тним нотаріусом Запорізьког о міського нотаріального окр угу Журавльовим Д.В. та за реєстровано в реєстрі за ном ером 417. (копія договору а.с.6-7).

Вищезазначений договір за реєстровано у Державному реє стрі правочинів (копія витяг у а.с.9).

Право власності на 31/200 (тридц ять одну двохсоту) частину бу дівлі складу літ. Г, що розташо ваний за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за позивачам и ОСОБА_1, ОСОБА_2 в ОП «З МБТІ», що підтверджується ви тягом про реєстрацію права в ласності на нерухоме майно № 13937353 від 20.03.2007 року (копія а.с.10) та до відкою ОП «ЗМБТІ»№ 14236 від 05.11.2010 р оку, наданою на запит суду (а.с .21).

Відповідно до технічної до кументації ОП «ЗМБТІ», а саме зведеного акту вартості буд івель та споруд, які розташов ані за адресою: АДРЕСА_1; ви щезазначений склад літ. Г є за своїм призначенням будівлею складу металу, та складаєтьс я з двох приміщень: складу №1 п лощею 239, 3 кв.м.; та складу №2 площ ею 109,8 кв. м., який і було придбано за договором купівлі-продаж у від 15.02.2007 року та, який складає 31/100 частини складу літ. Г. Зазна чені приміщення складу №1 та с кладу №2 є ізольованими та маю ть самостійні входи, тобто є т акими, що можуть бути поділен ими, що визнали у судовому зас іданні сторони.

Згідно із ч. 1 ст. 61 ЦПК України обставини, визнані сторонам и, які беруть участь у справі, не підлягають доказуванню.

Відповідно до ч.1 ст. 367 ЦК Укра їни майно, що є у спільній част ковій власності, може бути по ділене в натурі між співвлас никами за домовленістю між н ими.

Відповідач ЗАТ «Абразівщи к» у своїй заяві на адресу суд у (а.с.22) позов визнав, із поділо м майна в натурі, запропонова ним позивачами погодився, вв ажав, що такий поділ не поруши ть прав сторін.

Частиною 2 ст. 367 ЦК України пе редбачено, що у разі поділу сп ільного майна між співвласни ками право спільної частково ї власності на нього припиня ється.

При вищевикладених обстав инах, суд вважає за можливе по ділити будівлю складу метала літ. Г, розташованого за адрес ою: АДРЕСА_1 на два самості йні об'єкти нерухомості, пр исвоївши їм наступні позначе ння: приміщення складу №1 буді влі складу металу літ. Г площе ю 239,3 кв.м., розташованого за адр есою: АДРЕСА_1; та приміщен ня складу № 2 будівлі складу ме талу літ. Г площею 109,8 кв.м, розта шованого за адресою: АДРЕСА _1; припинити право спільної часткової власності гр. ОС ОБА_1, гр. ОСОБА_2 та ЗАТ «А бразівщик» на будівлю складу металу літ. Г, розташованого з а адресою: АДРЕСА_1; визнат и за ЗАТ «Абразівщик» право в ласності на приміщення склад у № 1 будівлі складу металу літ . Г площею 239,3 кв.м., розташованог о за адресою: АДРЕСА_1; визн ати за ОСОБА_1 право власн ості на Ѕ (одну другу) частини приміщення складу № 2 будівлі складу металу літ. Г площею 109,8 кв.м, розташованого за адресо ю: АДРЕСА_1; визнати за ОС ОБА_2 право власності на Ѕ (од ну другу) частини приміщення складу № 2 будівлі складу мет алу літ. Г площею 109,8 кв.м, розташ ованого за адресою: АДРЕСА_ 1.

Згідно із ч. 1 ст. 88 ЦПК України стороні, на користь якої ухва лено рішення, суд присуджує з другої сторони понесені нею і документально підтверджен і судові витрати.

Разом з тим, представник поз ивачів у судовому засіданні просив суд понесені позивача ми судові витрати при подачі вищезазначеного позову до с уду з відповідача на користь позивачів не стягувати.

Керуючись ст. 367 ЦК України, с т. ст. 10, 11, 81, 88, 209, 212, 214-215, 218 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1, ОСОБ А_2 - задовольнити.

Поділити будівлю складу ме тала літ. Г, розташованого за а дресою: АДРЕСА_1 на два сам остійні об'єкти нерухомост і, присвоївши їм наступні поз начення: приміщення складу № 1 будівлі складу металу літ. Г площею 239,3 кв.м., розташованого за адресою: АДРЕСА_1; та при міщення складу № 2 будівлі скл аду металу літ. Г площею 109,8 кв.м , розташованого за адресою: АДРЕСА_1.

Припинити право спільної ч асткової власності гр. ОСОБ А_1, гр. ОСОБА_2 та ЗАТ «Абр азівщик» на будівлю складу м еталу літ. Г, розташованого за адресою: АДРЕСА_1.

Визнати за Закритим акціон ерним товариством «Абразівщ ик» (м. Запоріжжя вул. Горна, 15, к од ЄДРПОУ 20482254) право власності на приміщення складу № 1 будів лі складу металу літ. Г площею 239,3 кв.м., розташованого за адре сою: АДРЕСА_1.

Визнати за ОСОБА_1 (АДР ЕСА_2, ІПН - НОМЕР_1) право власності на Ѕ (одну другу) ча стини приміщення складу № 2 б удівлі складу металу літ. Г пл ощею 109,8 кв.м, розташованого за адресою: АДРЕСА_1.

Визнати за ОСОБА_2 (АДР ЕСА_3, ІПН - НОМЕР_2) право власності на Ѕ (одну другу) ча стини приміщення складу № 2 б удівлі складу металу літ. Г пл ощею 109,8 кв.м, розташованого за адресою: АДРЕСА_1.

Рішення може бути ос каржено в апеляційному поряд ку до апеляційного суду Запо різької області через Шевчен ківський районний суд м. Запо ріжжя шляхом подачі апеляцій ної скарги протягом 10 днів з д ня проголошення рішення, а ос обами, які брали участь у спра ві, але не були присутні у судо вому засіданні під час прого лошення судового рішення, в т ой же строк з моменту отриман ня копії цього рішення.

Суддя М.С. Гончар

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення25.11.2010
Оприлюднено24.12.2010
Номер документу12963812
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-8200/2010

Рішення від 23.12.2010

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

Рішення від 25.11.2010

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Гончар Марина Сергіївна

Рішення від 25.11.2010

Цивільне

Сніжнянський міський суд Донецької області

Корекян НаталІя Равіліївна

Рішення від 26.08.2010

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Бакуменко Анна Валеріївна

Рішення від 30.07.2010

Цивільне

Харцизький міський суд Донецької області

Носовська Людмила Олексіївна

Рішення від 19.08.2010

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Іванченко Алла Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні