Ухвала
від 21.12.2010 по справі 8/177-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/177-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                   тел. 235-24-26

УХВАЛА

"21" грудня 2010 р.                                                                  Справа № 8/177-10

  за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Інжинірингове підприємство «Екогазцентр»»

до товариства з обмеженою відповідальністю «Бровар ЛТД»

про стягнення заборгованості.

 Суддя Скутельник П.Ф.

за участю представників сторін:

від позивача: не з'явився;

від відповідача: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні господарського суду Київської області знаходиться справа №8/177-10 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Інжинірингове підприємство «Екогазцентр»»(далі по тексту: Позивач) до товариства з обмеженою відповідальністю «Бровар ЛТД»(далі по тексту: Відповідач) про стягнення заборгованості.

Ухвалою господарського суду Київської області від 06.12.2010 року розгляд справи відкладено до 21.12.2010 року.

У судове засідання 21.12.2010 року представник Відповідача не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, хоча повідомлений належним чином про час і місце судового засідання.

У судове засідання 21.12.2010 року представник Позивача не з'явився, проте подав клопотання, зареєстроване за вхідним №16520, про припинення провадження у справі у зв'язку з відмовою Позивача від позову.

Своє клопотання представник Позивача обґрунтовує тим, що після порушення провадження у справі між Позивачем та Відповідачем досягнуто згоди щодо реструктуризації заборгованості. Крім того, представник Позивача у клопотанні останнього наголошує, що відмова позивача від позовних вимог не порушує прав та охоронюваних законом інтересів інших осіб.

Клопотання №16520 про припинення провадження у справі підписано представником Позивача –Красуцькою М.О., яка відповідно до довіреності від 15.11.2010 року наділена повноваженнями повністю або частково відмовлятися від позовних вимог.

Згідно з ч.4 ст.22 Господарського процесуального кодексу України, позивач вправі до прийняття рішення по справі змінити підставу або предмет позову, збільшити розмір позовних вимог, відмовитись від позову або зменшити розмір позовних вимог.

Відповідно до ч.ч.1, 2, 4 ст.78 Господарського процесуального кодексу України відмова позивача від позову, визнання позову відповідачем і умови мирової угоди сторін викладаються в адресованих господарському суду письмових заявах, що долучаються до справи. Ці заяви підписуються відповідно позивачем, відповідачем чи обома сторонами. До прийняття відмови позивача від позову або до затвердження мирової угоди сторін господарський суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи є повноваження на вчинення цих дій у представників сторін. Про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін господарський суд виносить ухвалу, якою одночасно припиняє провадження у справі.

Господарський суд Київської області розглянувши заяву Позивача про відмову від позову встановив, що вона підписана повноважною особою, не суперечить вимогам чинного законодавства та не порушує чиї-небудь права і охоронювані законом інтереси, в зв'язку з чим приймає відмову від позову та на підставі п.4 ч.1 ст.80 Господарського процесуального кодексу України припиняє провадження у даній справі.

Декрет Кабінету Міністрів України „Про державне мито” в п.3 ч.1 ст.8 встановлює, що сплачене державне мито підлягає поверненню частково або повністю у випадку припинення провадження у справі або залишення позову без розгляду, якщо справа не підлягає розглядові в суді чи господарському суді, а також коли позов подано недієздатною особою.

Відтак, у випадку відмови позивача від заявленого позову до прийняття рішення зі справи або задоволення відповідачем позовних вимог після подання позову внесені з цієї справи судові витрати (державне мито та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу) не повертаються.

Керуючись ст.ст.22, 78 ч.4, 80 ч.1 п.4, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.          Припинити провадження у справі № 8/177-10 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Інжинірингове підприємство «Екогазцентр»»до товариства з обмеженою відповідальністю «Бровар ЛТД»про стягнення заборгованості.

2.          Копію ухвали надіслати учасникам провадження.

 Суддя                                                                                Скутельник П.Ф.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.12.2010
Оприлюднено29.12.2010
Номер документу13085559
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/177-10

Постанова від 17.11.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Бернацька Ж.O.

Ухвала від 04.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Бернацька Ж.O.

Постанова від 17.05.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Герасименко Ірина Миколаївна

Ухвала від 28.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 21.12.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні